Ynt: 240 çekiş sorunu
kardeşim sana ozaman bi tt55 veya ağır devir 54c olacak 50 55 bg sınıfı traktör işini hallediyosa eşşekden inip ata binmiş gibi olursun çok rahatlarsın fiat motoru uzun gider .. saygılarımla inş sorununu çözmüşsündürhalil altın link=topic=78263.msg928505#msg928505 date=1414015474' Alıntı:Traktör 95 model. 2006 senesinde aldığımda 1900 saatte ve çok temizdi. Hala da öyle maşallah çok gösterişli. 8 senedirde ben kullanıyorum. Şu an 2600 saatte. Zaten ilk mesajımda da yazdığım gibi 50 dönüm kadar bir arazimiz var. Sadece kendi işimizde kullanıyoruz. İşimizde ağır değil. Onun içinde yıpranmadı. Belkide lastikleri bile orijinaldir.
Traktörü galeriden almıştım. Devir sırasında önceki sahibi ile konuşmamızda. Biraz hantal olduğunu söylediğimde kendisininde ikinci el aldığını ve üzerindeki Hisarlar kabini taktırdığında traktörün biraz hantallaştığından filan bahsetmişti. Kabinle uyummu sağlamadı ne
Çift sürerken, mibzerle ekim yaparken, yokuş çıkarken vb. 1500 devirlerin altına düştüğünde çok çabuk bayılıyor. Bayılma anında artık şanzumandanmıdır frenlerdenmidir neyse bir uğultu geliyor. Tabi kabin olmasından dolayı bu uğultu daha belirgin duyuluyor. Yani düşük devirlerde normalden hızlı bayıldığını düşünüyorum. Başka da 240 kullanmadım ama. Yaklaşık 25 senedir 5 farklı traktörü kullanmışlığım var.
Aldığımdan beri böyle. Son zamanlarda artık bende bu olaya kafayı takmış durumdayım.
Bir arkadaş frenleri kendin ayarlayamazsın demiş. Gerçekten bu işin bir püf noktası varmı ne derece doğru bilmiyorum. Ancak ufak tefek tamir işlerini kendim yapabilirim.
Yokuş aşağı boşa atma olayınıda tehlikesiz yolda ve kontrollü bir şekilde yaptım. Amacım frenlerin kendiliğinden tutup tutmadığını anlamak içindi. Traktör kendini biraz frenliyor. Yani traktör iniş aşağı akıcı bir şekilde gitmiyor da motor performansını yinede bu kadar etkilemeli diye düşünüyorum. Diyeceksinizki fren ayarını fazla sıkmışsın. Hayır frenleri anca tutacak şekilde ayarladım.
Pompa, enjektör ayarlarına baktırmamı tavsiye etmişsiniz. Silindir kapağının taşlanması filan. Artık olmazsa ilk tamiratımıza gideceğiz.
Babama kalsa bunu satıp eski traktörümüzden MF 135 alacak. Ben ise hala 135 i sevmekle beraber çok patinaj yapması ve mibzer vb biraz ağır aletlerde 135 in önünün hafif gelmesinden dolayı. Daha ağır ve yeni model bir traktör istiyorum. Ama artık 240 düşünmem