Kasıma kalacağını tahmin etmem on gün içinde çiçekler geçer ekim ayında daneler dolar büyük ihtimalleDane doldurma dönemi kasım ayına mı denk gelecek?
Kasıma kalacağını tahmin etmem on gün içinde çiçekler geçer ekim ayında daneler dolar büyük ihtimalleDane doldurma dönemi kasım ayına mı denk gelecek?
Bereketli olsun tekrar , bu kadar olmus hayırlısı ile bundan sonrasıda olur insallahBizimki de macera oldu biraz dinlenmesi için fiğ ektiğim tarla toplulaştırma yüzünden elimizden çıkıyordu okadar fiğ ektim boşa gitmesin diye geç zaman ekim yaptık sonuç bu
Kasıma kalacağını tahmin etmem on gün içinde çiçekler geçer ekim ayında daneler dolar büyük ihtimalle
Artık günün şartlarına göre hareket edeceğizDaneler dolunca kurumadan bictirin bir yere döküp serin kurutup satarsınız. Tarlada kurumasını beklerseniz geç kalır bence
Köyde tek taze çiçek açan bitki bu olunca köyün bütün arıları bizim tarladaMaaşAllah tarla güzel görüyor, yakınına arı koymanızı öneririm, verime %30 tozlaşmadan dolayı katkısı olur.Çeşidin erkenciliğine göre 120 gün civarı biçime gelir.Kolay gelsin.
Ayçiçekleri ne durumda?
Arkadaşlar bu ayçiçekleri Konya'da yetişip iyi verim yaparsa Adana'da ayçiçeğinden sonra danelik mısır yetiştirebileceğimizi düşünüyorum.Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ayçiçeğini temmuz ayı içinde biçiyoruz.Temmuz sonu ağustos başında da mısırı ekebiliriz.Mısır kasım sonunda yetişmiş olur.Yalnız mısır tarlada kurumayacaktır.
Adana'da buğday sonrası haziranda ekilen 2. ürün mısır sıcaklardan dolayı verim yapmıyor.Ağustosta ekilen mısırda sıcaklara kalma gibi bir durum da yok.
Ayçiçekler bayağı inatçı çıktı kurumamakta ısrar ediyorlar 6 temmuzda ekim yapan arkadaşım bir hafta önce biçim yaptı 25 nem oranıyla işlediler üç gün beton zeminde kurutup sattılar, verim dekara 300 kiloAyçiçekleri ne durumda?
Arkadaşlar bu ayçiçekleri Konya'da yetişip iyi verim yaparsa Adana'da ayçiçeğinden sonra danelik mısır yetiştirebileceğimizi düşünüyorum.Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ayçiçeğini temmuz ayı içinde biçiyoruz.Temmuz sonu ağustos başında da mısırı ekebiliriz.Mısır kasım sonunda yetişmiş olur.Yalnız mısır tarlada kurumayacaktır.
Adana'da buğday sonrası haziranda ekilen 2. ürün mısır sıcaklardan dolayı verim yapmıyor.Ağustosta ekilen mısırda sıcaklara kalma gibi bir durum da yok.
Bende 15 kasımı hedefliyordum artık nemli işleyip kurutacazBence 10-15 kasım gibi yetişir.Kasımdaki soğuklardan etkilense bile bundan sonra pek verim kaybı olmaz.
As ayçiçeği fiğden sonra ekildi dökülen arpalar sonradan içerisinde gelişti yaklaşık 70 cm kadar boylandıSa usta cekirdegin icinde arpalar cikmis galiba onlarin boyu ne kadar oldu bunu sormamdaki amac ikinci urun yem bezelyesi dusunuyorumda yetisirmi diye sordum