Teşekkürler. Tapulu tapusuz fark eder mi fiyatlar?trakyada icarlar 1000 2000 arası
İyi güzelde tarla sulak mı? Sadece buğday mı ekiliyor? Eğer öyleyse 3kdan kar edemezsiniz.Valla nasıl hesap anlamadım. Dönümü 600-700 kilo buğday verimi olan yerde 1000 tl nedir. En az 3000-2500 tl arası olması lazim. aaa verim düşükse olabilir 1000 tl.
Hesap basit, 8 buçuk 9 tl den buğday vermiş ofise. 9×600=5400 yapar.istiyorsun ki 3 binini bana versin.Yazin düz hesap 5000 tarlayı biçen sizin kapıya döksün. Ha buda senesi iyi olursa,sene iyi gitmezse zaten sizi ilgilendirmez. Ya buğday gibi herseyi masraf olan bir ürün, emegi,kırdın döktün masrafı, bagladigin parası,ekipmanı vs,vs biraz da ekeni düşünün...Valla nasıl hesap anlamadım. Dönümü 600-700 kilo buğday verimi olan yerde 1000 tl nedir. En az 3000-2500 tl arası olması lazim. aaa verim düşükse olabilir 1000 tl.
Hesap basit, 8 buçuk 9 tl den buğday vermiş ofise. 9×600=5400 yapar.istiyorsun ki 3 binini bana versin.Yazin düz hesap 5000 tarlayı biçen sizin kapıya döksün. Ha buda senesi iyi olursa,sene iyi gitmezse zaten sizi ilgilendirmez. Ya buğday gibi herseyi masraf olan bir ürün, emegi,kırdın döktün masrafı, bagladigin parası,ekipmanı vs,vs biraz da ekeni
Çiftçi ektiği her ürün için basit bir muhasebe tutmalı. Çok zor değil her ürüne bir sayfa kağıt yeter çoluk çocuğun artan defterlerinden. Bir tarafa masraflar bir tarafa da gelir yazılırsa sonuç çıkar, tabi bir de paranın maliyeti var. Masraf tarihinde ki bir emtia ya yada dolara eşitlenebilir. Gelir de bu cinsten hesaplanabilir. Boştan yere dostlar alışverişte görürsün gerek yok. Gidene de eyvallah yok. Beni istemeyeni ben hiç istemem hesabı.düşünün...
Aynen kardeşim, bu defteri tutuyorum. Geçen sezon bu masrafı hesapladım.2023eylul itibariyle 1 dekar buğdayın maliyeti 3000 tl idi.Tam bir çeyrek parasiydi.41 dekar bugdayim, 41 çeyrek parasına mal olacaktı.Tabiki emek ve amortisman ve dahi sahip olduğumuz araç gerecin maddi değeri hariç.Sezon çok güzel sona erdi.Cevremiz 350 kg bicerken 460 kg bictik.Ancak Haziran ayı geldiğin de çeyrek olmuştu 4000 tl.bictigimiz buğdayın dekar maliyeti 400kgbugdayi geçmişti.Çiftçi ektiği her ürün için basit bir muhasebe tutmalı. Çok zor değil her ürüne bir sayfa kağıt yeter çoluk çocuğun artan defterlerinden. Bir tarafa masraflar bir tarafa da gelir yazılırsa sonuç çıkar, tabi bir de paranın maliyeti var. Masraf tarihinde ki bir emtia ya yada dolara eşitlenebilir. Gelir de bu cinsten hesaplanabilir. Boştan yere dostlar alışverişte görürsün gerek yok. Gidene de eyvallah yok. Beni istemeyeni ben hiç istemem hesabı.
kendi yerlerini icara verirken 3000 diyorsun başkasından alırken 2000 diyorsunDönüm başına 500 kilo üstünde verim olan yerler için yazın biz 2000 tl den alalım sizden yerleri. Zararı bize ait.
Kafa ticarete ziiir gibi çalışıyor.kendi yerlerini icara verirken 3000 diyorsun başkasından alırken 2000 diyorsun
Komisyonculuk işini çok seviyorlar. 2000 alıp 3000 e verecek. Emlakçıların gazıyla İstanbuldan gelip buralardan da tarlaları 1.5 2 katına alıyorlar. Sonra bi de böyle kira beklentisine giriyorlar sanki bişey çıkıyormuş gibi. Halbuki bilmiyorlar ki o tarlaları kendi taraflarına satmadıkları sürece elinde patlayacak en sonunda. Bekle de tarla fiyatları oralara çıksın. Ya bi de tarlaların hepsi Mera alanı diye şerh var onu da bilmiyorlar heralde. Bişey olmucak buralara ne osb ne de apartman.Kafa ticarete ziiir gibi çalışıyor.
Tarlalarin hepsi 1. Derece Tarımsal Sit alanı emlakçılar da keriz gibi kandırıyor bunları işteKomisyonculuk işini çok seviyorlar. 2000 alıp 3000 e verecek. Emlakçıların gazıyla İstanbuldan gelip buralardan da tarlaları 1.5 2 katına alıyorlar. Sonra bi de böyle kira beklentisine giriyorlar sanki bişey çıkıyormuş gibi. Halbuki bilmiyorlar ki o tarlaları kendi taraflarına satmadıkları sürece elinde patlayacak en sonunda. Bekle de tarla fiyatları oralara çıksın. Ya bi de tarlaların hepsi Mera alanı diye şerh var onu da bilmiyorlar heralde. Bişey olmucak buralara ne osb ne de apartman.
İcarcı hocam bu. Düşünüyorki buğday şu fiyat şu kadar alsa şu kadar kazanacak, ooo iyi kazanıyormuş şu kadar olsun icar parası diye düşünüyor.Komisyonculuk işini çok seviyorlar. 2000 alıp 3000 e verecek. Emlakçıların gazıyla İstanbuldan gelip buralardan da tarlaları 1.5 2 katına alıyorlar. Sonra bi de böyle kira beklentisine giriyorlar sanki bişey çıkıyormuş gibi. Halbuki bilmiyorlar ki o tarlaları kendi taraflarına satmadıkları sürece elinde patlayacak en sonunda. Bekle de tarla fiyatları oralara çıksın. Ya bi de tarlaların hepsi Mera alanı diye şerh var onu da bilmiyorlar heralde. Bişey olmucak buralara ne osb ne de apartman.