Durum tvlerden görülenden çok kötüymüş malesef içler acısı Allah rahmet eylesin ölenlere ülke olarak büyük sıkıntıdayız
Durum tvlerden görülenden çok kötüymüş malesef içler acısı Allah rahmet eylesin ölenlere ülke olarak büyük sıkıntıdayız
Her dediğine katılıyorum ama el koyma meselesine katılmıyorumdepremden etkilenen halkı, bir kısmı, acilen, ege-güney illerindeki yazlıklara, otellere taşınmalı...
oturulmayan/boş bulunan, bütün yazlıklara, 3-4 alığına, geçici olarak el konulabilir mi (?)...
yurtlar, okullar, geçici barınma yeri olarak değerlendirilmeli....
Allah yardımcınız olsun kardeşim,çok üzülüyoruz...Yer Adıyaman evlere giremiyoruz bugün yagış baya var kar ve yağmur dışarıda ateş yakmışız bekliyoruz artçı deprem fazla Allah bütün mazlumlara yardım etsin
Allah yardımcınız olsun kardeşim,çok üzülüyoruz...
kayalık, dağlık bölgelerdeki köylerde hasar yok...Rabbim yardımcıları olsun arkadaşlar bilgiler hep şehir merkezinden haberler hep şehir merkezlerinde oda hep ayni yeri gosteriyor
Köylerde durum nedir varmı bilgisi olan
Geçmiş olsun,Yer Adıyaman evlere giremiyoruz bugün yagış baya var kar ve yağmur dışarıda ateş yakmışız bekliyoruz artçı deprem fazla Allah bütün mazlumlara yardım etsin
Çok gecmiş olsun Rabbim herkezin yardımcısı olsunbizler Balıkesirdeyiz,eşim görevli olarak Osmaniyeye gitti ilkgünden beri orada çalışıyor,sanırım Antakyaya geçecekler,döndüğünde nasıl bir enkaz olarak dönecek tahmin bile edemiyorum.ailemizElbistanda,
annemler Elbistanın yarısının yıkıldığını söylüyorlar,çok fazla hasarlı bina olduğunu söylüyorlar.Köydeki eve sığındılar fakat köydeki evlerinde çoğu yıkılmış.
kar yağışı olduğundan dolayı çok soğuk ve enkaz çalışmalarını engelliyor,Antepte,Urfada,Adanada,Malatyada,Osmaniyede ,Hatayda akrabalarımız var,çok kötü..Başka illere gidebilme imkanı olsa dahi enkaz altında komşusu,anası babası evladı olduğu için memleketlerini kimse terketmek istemiyor.can pazarı heryerde Rabbim kolaylık versin.çalışmalara katılanlara güç kuvvet versin.
bizler sıcak evlerimizde oturmaya utanıyoruz.hırsız çeteleri sokaklara dökülmeye başlamış.insanlar cenazelerini götürecek araç bulamıyor.kimi evladını bulamıyor.içecek su bulamıyor,barınacak yer bulamıyor,ayağına giyecek çorap bulamıyor ayakkabı şurda dursun.3 gündür UYUYAMIYORUM.insan gerçekten kepçe olmak istermiydi istiyormuş.
gün birlik olma günüdür Rabbim yardım etsin,Çalışanlara güç kuvvet versin,Göçük altındakilere dışarıda bekleyenlere sabır versin,
Çünkü biz müslümanız onlar değiller, biz her durumda kazançlı çıkarken onlar sadece dünya için yaşıyorlar.Hep şükür ve sabır diyorlar. Yetmedi mi şükür ve sabır ettiğimiz. Neden isveçli, norveçli, japon sabretmiyor şükretmiyor ve zorluk çekmiyor da hep biz eziliyoruz, üzülüyoruz, ölüyoruz..
Artık iyice ümidimi yitirdim.
Geçmiş olsun allah yardımcıları olsunbizler Balıkesirde yaşıyoruz,eşim görevli olarak Osmaniyeye gitti ilkgünden beri orada çalışıyor,sanırım Antakyaya geçecekler,döndüğünde nasıl bir enkaz olarak dönecek tahmin bile edemiyorum.ailemizElbistanda,
annemler Elbistanın yarısının yıkıldığını söylüyorlar,çok fazla hasarlı bina olduğunu söylüyorlar.Köydeki eve sığındılar fakat köydeki evlerinde çoğu yıkılmış.
kar yağışı olduğundan dolayı çok soğuk ve enkaz çalışmalarını engelliyor,Antepte,Urfada,Adanada,Malatyada,Osmaniyede ,Hatayda akrabalarımız var,çok kötü..Başka illere gidebilme imkanı olsa dahi enkaz altında komşusu,anası babası evladı olduğu için memleketlerini kimse terketmek istemiyor.can pazarı heryerde Rabbim kolaylık versin.çalışmalara katılanlara güç kuvvet versin.
bizler sıcak evlerimizde oturmaya utanıyoruz.hırsız çeteleri sokaklara dökülmeye başlamış.insanlar cenazelerini götürecek araç bulamıyor.kimi evladını bulamıyor.içecek su bulamıyor,barınacak yer bulamıyor,ayağına giyecek çorap bulamıyor ayakkabı şurda dursun.3 gündür UYUYAMIYORUM.insan gerçekten kepçe olmak istermiydi istiyormuş.
gün birlik olma günüdür Rabbim yardım etsin,Çalışanlara güç kuvvet versin,Göçük altındakilere dışarıda bekleyenlere sabır versin,
Geçmiş olsun,Allahım korusun,Ben hayatımda böyle bir şiddetli sarsıntı görmedim. Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yakalandım. Binanın içindesin kendi kendi diyorsun, aşağı ininceye kadar bina zaten çöker hem içerdekiler çıkmadı ne yapmam lazım. Tam da bu şekilde bir arkadaşım ailesiyle birlikte aşağı iniyor ama kızı yok, binaya tekrar giriyor ve enkazda kızına sarılı bir şekilde çıkarılıyor.
Deprem öldürmez
Bina öldürmez
Kötü yöneticiler ve para kazanmak uğruna birbirleriyle yarışa giren vicdan yoksunu insanlar öldürü.
1999 depreme olmuş iktidara gelmişsin deprem için ne yaptın? Tam tersine katlar arttı sağlam olmayan çarpık yapılaşmalar çoğaldı ve üstüne de böyle felaketler oldu.
Buna da kader denildi yine suçlu doğa oldu yaratıcı oldu ama kendileri oralı bile olmadı.
Filiz geçmiş olsun.bizler Balıkesirde yaşıyoruz,eşim görevli olarak Osmaniyeye gitti ilkgünden beri orada çalışıyor,sanırım Antakyaya geçecekler,döndüğünde nasıl bir enkaz olarak dönecek tahmin bile edemiyorum.ailemizElbistanda,