2023 BUĞDAY FİYATI AÇIKLANDı

Şimdi bizim bölgeyi dolaşıyordum, adam buğdayı biçip paket yapıyor, heralde silaj almaktan buğdayi piçip uzuza satmaktan ve sapınıda baglayıp ugraşmaktansa, kestirme yol yeşile biçip paket yapıyor hayvana, soramadım niye böyle yaptın diye ama aklıma gelen bunlardı, mantıklı davranıyor belkide, ama buğday başakta ve iyi aslında, traktörü kullanana soru soramadım.
Baktı fiyatlar iyi değil yeşile biçip arkasına yem bitkisi mısır girecek

Baktı fiyatlar iyi değil yeşile biçip arkasına yem bitkisi mısır girecek
Olayı çözdüm, tarlanın birini sahibinden mısır ekicem diye icar tutmuşlar, önce buğday ekip yeşile biçmiş, tabi havalar yağışlı gittiĝin den yeşile biçim işi bu zamana kaldı muhtemelen, mısırı biraz geçde olsa ekecek aklı sıra, tarlanın sahibini uyandırdım, adamın haberi yok tarlasına buğday ekilip yeşile biçildiğinden, ben mısıra vermiştim mısır ekecekti diyor, işte şimdi yeşile buğdayı biçti artık mısırı eker dedim, sağol uyardın diyor.

Sanırım bu gibi durumda ilçe tarım tarlaya ne ekildi haberdar edilmedi, buradada bir sıkıntı var, onuda ilçe tarıma sorup öğrenicez artık.

Dünyada spot buğday fiyatı 250 dolar yalnız. Dışarıdan gelmeye devam ederse özel sektör buğdaya 8 lira falan vermeyecektir
Özel sektörde buğdayı 8.25 alacaklarına sanmıyorum elde çok ürün var ambarlar dolu verimler güzel dışardan gelenin fiyatı belli ama destek sadece tmo ya satana değil tüccarada satana verilmesi çok iyi oldu öyle olması lazım zaten

İthalata vergi getirildi, yüzde 130, öyle ucuza buğday getiremez özel sektör.

Fakat yaş çaya bu yıl yüzde 65 zamla 11.30 fiyat verdiler, geçen yıl 6.70 liraydı, bugday geçen yıl 7,5 liraydı, bu yıl 12 olması gerekirdi, yaş çaya yüzde 65 buğdaya yüzde 24, bunlar başka ülkenin malımı anlayamadı kimse.

Bakın enflasyon varsa, girdi varsa bütün ürünlerde var, birini seçimden önce olması gereken kadar artıs birini seçimden sonra düşük artış bu tarımı yönetemediklerinin göstergesi, tabi dışardan ucuza çay getirip satamıyorlar, ama dışardan ucuza buğdayı bütün kış getirdiler depolardaki kaldı, bu işler yanlış, doğru diyenin kendisi doğru değil.

Kazığı attılar hububat üreticisine artık geçmiş olsun, basında açıklamalar haber yapılıyor sürekli, ama kime haber yapıyorlar.