250₺bulsam hepsini LG ekerim1 torba LG 50.480 ekeceğim kalanı Pioneer 130. LG'nin torbası 250 liraydı dayanamadım.
50. 510 romanyada ekiliyor henüz buralarda görmedik.Konyada Limagrain firmasına tohumluk ayçiçeği üretiyoruz. Elimde belki yağlık ekeriz diye kendime ayırdığım 50.510 çeşidinden 140 kg vardır. Firma bu tohumu balkan ülkelerine gönderiyor. İlgilenen olursa uygun fiyattan verecem. Faturası vardır.
Bizde çok ekildi. Biçilene kadar civarın en iyi ayçiçeği diye çok övgü alırsın. Görüntü süper. Çok yakışıklı. Ama biçtiğin gün benim roseta neden pioneer 130’dan 30 kg az verdi diyebilirsin.Syngenta Sy Roseta ekmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı bu yıl ilk defa 1150 TL den aldım
Yozgat Sorgun da kıraç arazide yağlık çekirdek ekmeyi düşünüyorum. Canavar otuna dayanabilecek önerebileceğiniz bir çeşit var mı ? Pioneer yetkilisi 104 ve 119 çeşidini önerdi. Lg yetkilisi de 5485 ve 50585 çeşidini önerdi. Bu çeşitleri deneyen oldu mu ?
Yağış konusu biraz sıkıntılı bizim buralarda. Canavar otu sorunu var mı sizin oralarda . Yağ oranı ne çıkmıştı?Ben Çorum da kıraç arazilere lg 5485 ekiyorum.Geçen yıl buğday anızında 220 kg a kadar biçtik.Geçen yılki kuraklığa göre iyiydi.
Ancak sizin bölge haziranda yağış alıyormu onu bilmiyorum.Haziran ve sonrasında yağış düşmezse tarlada su çıkağı değilse hangi tohum olursa olsun çok birşey beklemek gerek.
Yağış konusu biraz sıkıntılı bizim buralarda. Canavar otu sorunu var mı sizin oralarda . Yağ oranı ne çıkmıştı?
Anladım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederimBenim ektiğim çeşitlerin hepsi canavar otunun bilinen tüm ırklarına toleranslı.Bu güne kadar kendi tarlalarımda hiç rastlamadım.Ama çevrede camavar otu yapan tarlalar tekleme çıkıyor.
Biz borsada satmadığımızdan yağ oranı ölçülmeden satıyoruz.
Canavar otu tehlikesi varsa LG 50.505 TAVSİYE EDERİM. VERİMİ DE GÜZEL.Yozgat Sorgun da kıraç arazide yağlık çekirdek ekmeyi düşünüyorum. Canavar otuna dayanabilecek önerebileceğiniz bir çeşit var mı ? Pioneer yetkilisi 104 ve 119 çeşidini önerdi. Lg yetkilisi de 5485 ve 50585 çeşidini önerdi. Bu çeşitleri deneyen oldu mu ?
10 yıldan fazla çerezlik çekirdek ektik. Canavar otundan dolayı bırakalı da 3 sene oluyo. Bu çeşiti de düşünecem. Yağ oranı kaç çıkmıştı?Canavar otu tehlikesi varsa LG 50.505 TAVSİYE EDERİM. VERİMİ DE GÜZEL.