Ilgi eklemiştim.Arkadaşlar eskiler böyle yazmış. Buna göre yeni yıl.24 ocak 2020 de başlıyor.
Bu kitabın adını öğrenebilir miyim çoğu yazınız dikkatimi çekiyor bende bulup incelemek isterim kitabı ibrahim hakkının marifetnamesine benziyor ama tam da bilemedimIlgi eklemiştim. Ekli dosyayı görüntüle 44322
Doğrudur ama bundan başka açıklama yok.Bu kitabın adını öğrenebilir miyim çoğu yazınız dikkatimi çekiyor bende bulup incelemek isterim kitabı ibrahim hakkının marifetnamesine benziyor ama tam da bilemedim
Ben burada hassia tarım takvimine göre yapılan ve 60 yılda bir kendini tekrar eden yılların takibini yapıyorum.Yani19 60 yilin da neler olmuş diye bakmakta fayda var bu yüzden .Herşey değişiyor .Türkiyede o yil inkilap olmuştu ...Hakkı der: Türk senesini nazmettim ve hükmüne nispet edip, remzine yettim.
Türklerin senesinin bütün hükümlerini filozoflar mezhebince bil.
Filozofların sözüne itimat edemem, fakat hepsi de yalandır deyip gidemem.
Onlar durumların çoğuna vâkıf olmuşlar. Bunları akıl ve tecrübe ile
bulmuşlar.
Yani İbrahim Hakkı Hz. kesin doğru değildir ama yanlışta değildir diyor. Bu da fen ilimleri havas ilimleri gibi Cenab-ı Hakkın ilimleridir. Tabi kitapta ne kadar doğru olduğu meçhul. Fen ilimlerinde dahi hala açıklanmamış ya da hatalı bilgiler var ve bu hatalar zamanında kabul görmüş şimdi hata olduğu anlaşılıyor.
O zaman önümüzdeki 20yıl çok karışık olacak geçmişe baktığımız zaman 1900-1920 arası 1960-1980 arası çok darbe ve savaşlar olmuş.Ben burada hassia tarım takvimine göre yapılan ve 60 yılda bir kendini tekrar eden yılların takibini yapıyorum.Yani19 60 yilin da neler olmuş diye bakmakta fayda var bu yüzden .Herşey değişiyor .Türkiyede o yil inkilap olmuştu ...
2020 den fare,yilindan itibaren,Kapitalist ülkelerin liderliği el değiştirmeye başlıyor...Adeta herşey değişiyor. Bizlerde bu değişime uymak durumundayız.Belkide bazılarımız çoğumuz meslek değiştirebiliriz.En azından başka işlerde yapmağa başlıyor olabiliriz.
Bu tarım takvimi de 12 yillik döngülerle devam ediyor.
Kitapta diğer bilgiler,eski zaman bilgileri gibi katilinmayacak konular çok...
Günümüzde nasıl olur.Inşallah aklı selimler olur.O zaman önümüzdeki 20yıl çok karışık olacak geçmişe baktığımız zaman 1900-1920 arası 1960-1980 arası çok darbe ve savaşlar olmuş.
Ilgi eklemiştim. Ekli dosyayı görüntüle 44322
Bu eski türklere ait takvimdir.Her yıla bir hayvan ismi verilmiştir. O yıl bir nevi o hayvan benzerinde oluyor.Çin takvimide aynı oluyor. Hsia Tarim takvimi.Peki bu yil icin ne deniyor? Bilgilendirebilir misiniz?
21 mart 2021Plüton ' un etkileri fazlaymış , ne zaman konum değiştirecek acaba
Peki bu yıl yağış nasıl olur.bu yaz kuraklıktan pancar sulamaya yetişemedik.normalde 2-3 su yetiyordu.bilmiyorum buralarda seneler çift olur derler.21 mart 2021
İstanbul Teknik Üniversitesinin önceki yillarda yaptığı çalişmaya göre; Türkiye 2021-2031 yıllarında eskiye göre daha çok yağış alacak. Aynı zamanda sıcaklıklarda olacak.Isinan hava neticesi yağışlar, sert ve biranda olacağından sel riskleri olacak.Peki bu yıl yağış nasıl olur.bu yaz kuraklıktan pancar sulamaya yetişemedik.normalde 2-3 su yetiyordu.bilmiyorum buralarda seneler çift olur derler.