Çok doğru diyorsun kardeşimDemekki biz kendi kuyumuzu kendimiz kazıyoruz yaw kadesim 2 3 ay bekle bayiye traktor gelsin catır catır pazarlık et oyke al suanda satilan trktorlar hep liste fiyati üstu
Çok doğru diyorsun kardeşimDemekki biz kendi kuyumuzu kendimiz kazıyoruz yaw kadesim 2 3 ay bekle bayiye traktor gelsin catır catır pazarlık et oyke al suanda satilan trktorlar hep liste fiyati üstu
Bizde boyle islerine gelirse traktor dusunmuyordum . Biz 10 yil once sifir aldik buyuk alalim dedim babam millete gosteris mi yapicaz dedi dinlemedi 3 gun once 7 li cekmis yavas gidiyor dedi bi 100 luk alicaz galiba piyasalar bi otursun sifira bu paralari vermem 200 bine kadar kismet ben saglamciyim harmani gormeden parayi elime almadan is yapmamGecmise bakarsan hayelden öte gecmez dediklerin
zaten 6 ay önce o paralara sıfırını alabiliyordun şimdi 2. eline 200 e razısın 6 ay sonra 250 bine razı olursunBizde boyle islerine gelirse traktor dusunmuyordum . Biz 10 yil once sifir aldik buyuk alalim dedim babam millete gosteris mi yapicaz dedi dinlemedi 3 gun once 7 li cekmis yavas gidiyor dedi bi 100 luk alicaz galiba piyasalar bi otursun sifira bu paralari vermem 200 bine kadar kismet ben saglamciyim harmani gormeden parayi elime almadan is yapmam
Zaten bende bunu anlamıyorum hadi araba olsa tüm Türkiye dersin ama traktörü bu kadar kim alıyorBen firsat kollamiyorum fakat bu hizla nereye kadar traktor alinacak biyerde duracak satamayinca kampanyalar, 0 faizler baslar, gökten ciftcimi yagiyor herkesin motoru var zaten, bayiler eldeki ikinci eli satamayinca sifir nasil satacak , ilerde yavaslar satişlar, belki mart ayindan sonra temmuza kadar bir durgunluk olur.
Abi bunun kaynağı nedirNot: Üretim adetleri hesabında Başak, Erkunt, Tümosan, Türk Traktör ve Hattat firmalarının üretim adetleri dikkate alınmıştır.
Bu yıl Kasım ayında traktör üretimi 6.078 adet, Ekim2020 da üretim 3.209 adet olmuş. Geçen yılın aynı ayına göre üretim adedi %89,4 oranında artmış.
Bu yıl Ocak-Kasım döneminde traktör üretim adedi 43.777 adet adet, geçen yıl Ocak-Kasım döneminde üretim 26.972 adet olmuş.
Geçen yılın aynı dönemine göre yani ilk 11 ayına göre traktör üretimi %63,3 oranında artmış.
Bu yıl Ekim ayında 5.360 adet traktörün trafiğe kaydı yapılmış, geçen yıl aynı dönemde ise 2.798 adet traktör trafiğe çıkmış. Geçen yılın Ekim ayına göre trafiğe çıkan traktör sayısı %91,6 artmış.
Bu yıl Ocak-Ekim döneminde trafiğe kaydı yapılan traktör adedi 36.220 adet adet, geçen yıl Ocak-Ekim döneminde üretim 19.074 adet olmuş.
Geçen yılın aynı dönemine göre yani ilk 10 ayına göre trafiğe kaydı yapılan traktör adedi %90,4 oranında artmış.
Ayrıca ekteki fotoğrafta markaların satış adetleri ve pazar payları da yer almaktadır.
Ekim 2020 de Türk Traktör' ün ( NH & Case toplamı ) pazar payı %54,7 olmuş. Geçen yıl Ekim ayında pazar payı %46,5 imiş.
Case markası Eylül ayından sonra Ekim ayında da en çok traktör satan 3. Marka olmuş
Özetle Ekim- Kasım 2020 de hem traktör üretimi hem de traktör satışları geçen yılın aynı dönemine göre çok ciddi bir oranda artmış.
Bu hızla devam ederse 2020 yılında satılan traktör sayısı 47.000 adedi geçecek gibi görünüyor
Fiyatların düşeceğini bende sanmıyorum bayiye traktör gelse bile değişen birşey olmaz, fiyatlar belirli zaman sonra artmaz ama inmezdezaten 6 ay önce o paralara sıfırını alabiliyordun şimdi 2. eline 200 e razısın 6 ay sonra 250 bine razı olursun
Balon olabilir , şiser patlar , ben bir iki tesebbus yaptim haftasonu galericiler makasi cok acti burda sadece parayi kazanan satici, eldeki motorlari kullanmaya devam edecem, bir dongudur gidiyor ,traktor alanlarin cogu kendi aruzali motoru satmak icin, piyasadaki traktorler hep yorgun.5000 saatin altinda traktor kalmamis.Zaten bende bunu anlamıyorum hadi araba olsa tüm Türkiye dersin ama traktörü bu kadar kim alıyor
Yalnız 5000 saati yapan traktör yoruluyor da o traktörü süren insanlar noluyor burdan şuna varılıyor sadece zengine çalışıyorlar 5 senede yapsa bunu senede bin saat yapar yılda bin saat günde 12 saat çalışsa adam 100 gün neredeyse traktör de gecelemiş tır şöförü den fazla çalışmış demekBalon olabilir , şiser patlar , ben bir iki tesebbus yaptim haftasonu galericiler makasi cok acti burda sadece parayi kazanan satici, eldeki motorlari kullanmaya devam edecem, bir dongudur gidiyor ,traktor alanlarin cogu kendi aruzali motoru satmak icin, piyasadaki traktorler hep yorgun.5000 saatin altinda traktor kalmamis.
İhaleyi kaybettik hiç sorma adam bize 10 bin fark attıBalon olabilir , şiser patlar , ben bir iki tesebbus yaptim haftasonu galericiler makasi cok acti burda sadece parayi kazanan satici, eldeki motorlari kullanmaya devam edecem, bir dongudur gidiyor ,traktor alanlarin cogu kendi aruzali motoru satmak icin, piyasadaki traktorler hep yorgun.5000 saatin altinda traktor kalmamis.
Başkan hayırdir ne aliyonİhaleyi kaybettik hiç sorma adam bize 10 bin fark attı Ekli dosyayı görüntüle 55031
Bi arsa vardı ben 32 vermiştim KDV felan 42 yı bulurdu adam 42 vermiş ona 52 yi gecer 421 metrekare %30 inşaat 3 kat yapım izni vardıBaşkan hayırdir ne aliyon
İcradan mı satılık burası.İhaleyi kaybettik hiç sorma adam bize 10 bin fark attı Ekli dosyayı görüntüle 55031
Aynen öyleydi ama gıttı ben daha fazla cesaret edemedimİcradan mı satılık burası.
Ağlayanın malı gülene yaramaz bence yinede karar senin.Aynen öyleydi ama gıttı ben daha fazla cesaret edemedim
Elektronik ortamda ihale sırasında teklif verebiliyor musun?İhaleyi kaybettik hiç sorma adam bize 10 bin fark attı Ekli dosyayı görüntüle 55031
Tarmakbir in web sitesi aylık traktör satış raporuAbi bunun kaynağı nedir
Malesef yok arsa 51 bine satıldıElektronik ortamda ihale sırasında teklif verebiliyor musun?
Ağlayan değil yalnız icra olan bence ağlatan belkide ziraat bankasından 50 bin çekip ödemeyen birisiydi aslında ihaleye ne kadar fazla kişi girerse o kadar ıyı mal gerçek fiyatına yaklaşır mesela bu arsa 51 bine 10 da vergi çıkar 60 bin olur gerçekte de ancak bu fiyatları ederdi kişi kaybı olmadı yaniAğlayanın malı gülene yaramaz bence yinede karar senin.
Karar senin ben icradan mal almam dünya görüşüm bu yönde.Ağlayan değil yalnız icra olan bence ağlatan belkide ziraat bankasından 50 bin çekip ödemeyen birisiydi aslında ihaleye ne kadar fazla kişi girerse o kadar ıyı mal gerçek fiyatına yaklaşır mesela bu arsa 51 bine 10 da vergi çıkar 60 bin olur gerçekte de ancak bu fiyatları ederdi kişi kaybı olmadı yani