Bende aynı şeyi söylüyorum Hacı Mehmet bey. Yanlız anlatimimda gavurun cinsel tenasül sırasında bir yerlerinden çıkan birşeyleri buradaki saygıdeğer arkadaş ortamında yazmak ve kullanmayı kendime ve size yakıştıramadım.Erkut_34 bey ekonemi gavur döllerinen her bişeyi ithal ederken iyiyde ,çifçiye destek ödemesine gelincemi sıkıntı oluyor.
Benim burdaki anlatmak istediğim bu destekleri hiç bir çiftçi zaten alıpda döviz ,altın yapmıyorki . zaten cogumuzun verece yer belli ve neden düz ayak bir ödeme takvimi olmuyor .
Buradaki arkadaşların çoğu bilgili insanlar. İmkan verseler hepsi tarımdaki olumsuzluklar ve kötülükler üzerine hepsi sayfalarca yazı yazabilir.
Bunlarda haklilarda , herkes kendi işinde ırgat gibi çalışıyor. Sonunda dişe dokunur bir kazanç elde edemiyor. Birçok insan borç harç yaşamaya çalışıyor. Bu insanların en büyük suçu hala üretim yapmaya çabalamalari. Halbuki tüm sermayesini satsa birçoğunun , bankaya faize koysa ömrünün sonuna kadar rahat içinde yaşarlar. Ama bu insanlar bunu yapmak istemiyor , topraktan hayvandan kopmak istemiyor. Ruhunu üretim ile besliyor.
Bu sürece yapılan yönetenler kaynaklı her türlü olumsuz ve yanlış politikalarin karşısındayız beraberce.
Fakat ifade etmek istediğim sadece , adamlar bu sene bari destekleri nispeten zamanında veriyor , olması gereken de bu zaten , bunu bari eleştirmeyelim. Parayı alınca , borcunu harcını odeyince yine devam ederiz kaldığımız yerden demek istedim. Siz sanki tarımı yönetenlerden biri gibi tepkinizi bana gostermissiniz. Bende buna gücendim açıkçası.
Diğer yandan bilişim suclari 5651 nolu yasa kapsamında internet ortamı muazzam izleniyor. Bu işi meslek edinmiş insanlar ve görevliler var , birşey yazınca kime ucu nasıl dokunur ona göre yazın , cizin ve sövün birilerine. Haklı davamizda haksız yere dusmeyelim. Etrafımda bu kapsamda başına hoş şeyler gelmeyen , zor duruma düşen bir arkadaşım oldu. Kendi adıma konuşuyorum sinirliysem internete girip birşey yazmıyorum. Olmaz , başıma gelmez diye düşünmeyin , hepimizin işi gücü var. Canimizi kimse durduk yere sıkmasın , adliyeyle , polisle vs uğraşmaya lim.