2018 yılı için buğday tohum önerisi?

Sayın arslanlar5070 zivago diye bir buğday var. Mardin kızıltepe tarafında ekiliyor. Dekardan 600-800 kg arasında verim alındığını bir arkadaşım soyledi.

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Size tsfsiyem hodeska karsunia ekin

Krasunia odeska syrena odeska ve albotros odeska diye üç çeşidi var kilcikli kilciksiz ve sulu tarlaya ekilen diye sirasiyle. Doğu ve iç anadolu ya uygun buğdaydir nedeni soğuğa ve kurakliğa dirençlidir. Yağisli senelerde aldiginin hakkini verir 1. Sinif buğdaydir kirmizi sert. İsin asli bu eskiden ektigimiz ukrayna buğdaydir simdi sehrin ismini aldi birkac kez daha gdo su ile oynaninca artik mahalle sokak ismi ile çikar karsimiza. Tohunu sertifikali 1800 e veriyolar cikanida 900 e aliyolar

Ben bu yıl nasip olursa 90 dekar buğday anızını bozup tritikale ekecem. Hem saman hem yemlik kullanımı için. Bu yıl buğdaylar 200 kg Zor verecek sanırım. Çeşit1252 cinsini ekiyoruz. Alternatiflere bakıyorum.

Ben iki senedir avorio ekiyorum. Tekirdag çorlu bölgesi 600-650 arasi aldim. IMG-20170713-WA0023.jpg

Esperıa ve Rumeli.ilk bicimlerımde rumeli verım olarak benı hayalkırıklığına uğratmıştı ama en son biçımde iddali bir rekor kırdı.flamura 85 trakyada ne kadar iyi verim versede çok dayanıklı olsada yeterınce eski bir çeşit.Değirmene gittiğimde değirmencinin ilk tercihi esperia ve rumeli olmasınında etkisi var.bu yuzden kararım bu şekilde.tavsiye ederim.
ben 3 yıldır agliga ekiyorum bu yıl babaeskide 750 -800 gecen yılların ortalaması 700 kg artı değerler çok güzel flamura85 ayarı bi buğday

Enola bezostaja kadar temiz olmamasına rağmen 860tan gitti bu yıl artı römork 4200 kg geldi yani daha ağırdı.bezostaja flamura 85 850den gitti.
Ben de odeska ,glosa ve esperia tohumu bulabilirsem ekeceğim ama esperia buranın soğuğuna dayanabilir mi bilmiyorum.