2018 yılı çeltik fiyatları ve verimler hakkında

Lunalar biçilmeye başladı bizim bölgede. Verimler yaklaşık 800-900 kg arası.

Haftasonu yoğun yağış gösteriyor. Umarım ürünler olumsuz etkilenmez.

Piyasalar nasıl, yakın zamanda satan var mı?

Meriç nehri kıyısında Luna ekilişleri iyi bir görüntü veriyor.
Biçenler ton aldıklarını söylüyorlar.İnşallah randımanları da iyi gelir.Tabi ki hizmete göre.

Piyasanin yönü aşağı doğru.

Luna 2.5 tl ye kadar düştü.

Fiyatlar dolar düştüğü için mi yoksa " fabrikacilarin ucuza ne alırsam iyidir, nasıl olsa fiyatlar artacak " şeklinde dusunmesinden mi kaynaklı.

Satsak mı, beklesek mi, nasil bir yol izleyelim, bilemedim açıkçası?

65 randıman lunaya 2400 fiyat verdiler.Elimizde toplu mal var arayıp soran dahi yok şu anda alımı durdurduğunu söylüyor bütün fabrikacılar.Bizde kararsız kaldık.Fiyatların daha aşağıya düşerse sıkıntı büyük

Yav biZim uzunköprü piyasasımı kötü anlamadım. Geçen sene else olan lunaları zorla satmıştım. 68 randumandı. Şimdi kızıltan 52-54 arası 2200 fiyat veriyorlar.

65 randıman lunaya 2400 fiyat verdiler.Elimizde toplu mal var arayıp soran dahi yok şu anda alımı durdurduğunu söylüyor bütün fabrikacılar.Bizde kararsız kaldık.Fiyatların daha aşağıya düşerse sıkıntı büyük

Artık malını satsan da fabrikacı kamyon göndermiyormuş. Sen kendin traktör ile götürüyormuşsun. Bu da yeni moda olmuş. Olan hep gariban çiftçiler olarak bize oluyor. Hem ölü fiyatına mal alıyor hem de kamyon göndermiyor

Tiryaki ve Başsan ama şu an alım yapmadıklarını söylüyorlar.1 hafta önce 2650 ye luna satıldı köyde.bu kadar kısa sürede bu kadar aşağıya düşmesi hayra alamet değil sonumuz hayr olsun