Birde sözde yılın İlk ayçiçeği ni gotürüyoruz hayaller 2,50 hadi çok düşse 2,30 olur diyordum maalesef
Verim 200 kg oldu tahmini tartmadím fakat en az %30 unu kuşlar yedi ektiğim yerde tek ben ektim dört tarafı da ağaçlık çalılık olunca bu kadar bize kaldı buna da şükür hiç kalmayacak sandım
Edirne Süloğlu bölgesinde 220 kg bicmisler bugün
Ürün çeşidi neydi
Verimler nasıl toprağim bilgin var mı?Edirne civarında hasat hızlanmaya başlamış. bugün borsada işlem gören miktar 55 ton. Bayramdan sonra hem Edirne hem de Uzunköprü ticaret borsalarında işlem hacmi daha da artar.
http://www.online.etb.org.tr/group-XAYC.html
bugün Edirne borsasında ort. fiyat 2,30 TL, en düşük yağ oranı 39, en yüksek yağ oranı 47,50.
En düşük fiyat 2,12 TL, en yüksek fiyat 2,51 TL
Verimler nasıl toprağim bilgin var mı?
Süloğlu akardere köyünde bicmisler 250 kg üstü verim yapmışBizim çevrede henüz hasat baslamadi. Kismetse bayramdan sonra başlar gibi. Verimle ilgili pek bilgim yok maalesef. Sizin oralarda durumlar nasıl?
Süloğlu akardere köyünde bicmisler 250 kg üstü verim yapmış
Vallahi kimin yeri olduğunu bilmiyorum bizim köyden biri Trakya birlik ye çalışıyor Süloğlu da o söylemişKimin yeri?
Şuan Bulgaristan da mazot 8 TL civarında ayçiçek büyük ihtimal 300 Euro ton civarında olacak buğday 150 Euro yemlik 180 Euro ekmeklik fiyatı bizim burada maliyet daha yüksek fiyatlar daha düşük gibi duruyorGübreye yüksek zam
Mazota yüksek zam
Yahu bizlerden , 1 liraya alınan buğdayı bile tohumluk diye 2.5-3 liraya tohumluk diye satılacak.
Neden bizim ürünümüze zam yok.bizim ürettiğimiz kolaymı yetişiyor.bu kadar basitmi.yazıktır günahtır.neolacak bu iş böyle...hizmet ederken adeta yarış yapıyoruz en iyi mahsülü yetiştirmek için.karşılığı bu olmamalı.
Hepsi ya tl olmali hesap icin ya hepsi euro demekki yazik ciftci hrr yerde garipŞuan Bulgaristan da mazot 8 TL civarında ayçiçek büyük ihtimal 300 Euro ton civarında olacak buğday 150 Euro yemlik 180 Euro ekmeklik fiyatı bizim burada maliyet daha yüksek fiyatlar daha düşük gibi duruyor