Bizim burada da bu yıl mısır fiyatı 80 kuruşa kadar yaklaştı bu yıl dane mısır ekenler memnun.Mısır fiyatı ilk defa satarken pahalıydı normalde 650 660 bu yıl 730 dan aldılar direk insallah diğer senelerde böyle olur
Tşk.Adana ülke üretiminin beşte birini karşılıyor.Orada rekoltenin düşük olması ve mısırda her zaman ihtiyacın altında üretim olup ithalat gerektiğinden,dövizin artışı fiyatı artırdı.TMO 'nun sürekli gözetimi ,üreticiyi fabrikalara ezdirmemesi, ben de alım yapıyorum demesi iyi fiyat oluşturdu.
Sizin buğdayı çok erken hasat edebilmeniz, tanelik mısıra gereken olgunlaşma süresini sağlıyor. Coğrafik şans,ne diyelim.
Tşk. Pek görünmüyorsun
maşallah güzel verim. paylaşımlar dagüzel olmuş eline sağlık
Mısır fiyatı ilk defa satarken pahalıydı normalde 650 660 bu yıl 730 dan aldılar direk insallah diğer senelerde böyle olur
benim makinayı ben değiştirdim silkanlu şeffaf olandan taktım
trakkulup.net
Moraran mısır lar duzeldimi yoksa zararmi gördü.P2088 de benimde çok minik kısmı soğuktan yaprakları kurudu yanından patladı.Ortalamada 3 parça 47 da. Tarlada 1525 kg mısır yaptı.Tşk.Mısırlar tanelikti.1330 kg/DA.
Yüzey düzeltici tesviyem ve onu çekebilecek güçte traktörüm olmadığından , ekerken evlek (su kanalı) bıraktırdım.Karık için tarlanın çok düz olması gerekiyor.Her evlek yerinde iki sıra mısır kaybım oldu ama sulamayı garantiye aldım.Yan komşum tarlayı tesviye ile tepsi gibi dümdüz hazırladı,karık açarak suladı böylece evlek yerlerinin mısırlarını da kazandı,buna rağmen 1040 kg da kaldı. Makinanın karık ayakları var ama çıkardım.İkinci gübre atımı sırasında takabilirdim ama söylediğim nedenle takmadım.Önümüzdeki yılın mısır yerlerinde karık denemeyi düşünüyorum.Sulama salma.Mısırda yılan hiç duymadım ama mümkün.Domuzla karşılaşanı duydum.İşin akışına kaptırınca kendini ,yılandı domuzdu vız geliyor.
Bütün süreci tamamlayıp resimleri toplu olarak yayınladım.Nedeni:''Tarlada ekinim (mısırım) var deme ambara girmeyince'' öğüdüne uymak istemem.
Birinci gübreyi atarken MF 240ın resmini eklemeyi unutmuşum,hakkı kalmasın
Ekli dosyayı görüntüle 21720
1330 kg.Haziran ayındaki soğuk nedeniyle mısırlarım strese girip kısa süre morarmasaydı daha da fazla alabilirdim.
Köy ortalamasının 1000-1100 olduğu bir sezonda kendimi yine de başarılı buluyorum.
Moraran mısır lar duzeldimi yoksa zararmi gördü.P2088 de benimde çok minik kısmı soğuktan yaprakları kurudu yanından patladı.Ortalamada 3 parça 47 da. Tarlada 1525 kg mısır yaptı.
Merhaba hocam bereketli olsun. Gübrelemeyi nasıl yaptın ? Yer neresiydiTşk.Mısırlar tanelikti.1330 kg/DA.
Yüzey düzeltici tesviyem ve onu çekebilecek güçte traktörüm olmadığından , ekerken evlek (su kanalı) bıraktırdım.Karık için tarlanın çok düz olması gerekiyor.Her evlek yerinde iki sıra mısır kaybım oldu ama sulamayı garantiye aldım.Yan komşum tarlayı tesviye ile tepsi gibi dümdüz hazırladı,karık açarak suladı böylece evlek yerlerinin mısırlarını da kazandı,buna rağmen 1040 kg da kaldı. Makinanın karık ayakları var ama çıkardım.İkinci gübre atımı sırasında takabilirdim ama söylediğim nedenle takmadım.Önümüzdeki yılın mısır yerlerinde karık denemeyi düşünüyorum.Sulama salma.Mısırda yılan hiç duymadım ama mümkün.Domuzla karşılaşanı duydum.İşin akışına kaptırınca kendini ,yılandı domuzdu vız geliyor.
Bütün süreci tamamlayıp resimleri toplu olarak yayınladım.Nedeni:''Tarlada ekinim (mısırım) var deme ambara girmeyince'' öğüdüne uymak istemem.
Birinci gübreyi atarken MF 240ın resmini eklemeyi unutmuşum,hakkı kalmasın
Ekli dosyayı görüntüle 21720
1330 kg.Haziran ayındaki soğuk nedeniyle mısırlarım strese girip kısa süre morarmasaydı daha da fazla alabilirdim.
Köy ortalamasının 1000-1100 olduğu bir sezonda kendimi yine de başarılı buluyorum.
Kuraklık yüzünden artık mısır ekemiyorum ama ekersem gübrem standart:Merhaba hocam bereketli olsun. Gübrelemeyi nasıl yaptın ? Yer neresiydi
yer neresi hocam ? Kuraklık genel bir sıkıntı.Kuraklık
Kuraklık yüzünden artık mısır ekemiyorum ama ekersem gübrem standart:
Ekimden hemen önce tabana 50 kg/dekar 13.24.12.SO4.Fe.Zn yani Gübretaş mısır gübresi, diz boyunda 50 kg/dekar üre (üre iki kerede atılsa olur ama genellikle mümkün olmuyor).
Amasyayer neresi hocam ? Kuraklık genel bir sıkıntı.
hocam yapraktanda gubreleme yapıyormusunuz ve ınstektısıt uygulamasını hangı donemde hangı etken maddelı ılaclarla yapıyorsunuzKuraklık
Kuraklık yüzünden artık mısır ekemiyorum ama ekersem gübrem standart:
Ekimden hemen önce tabana 50 kg/dekar 13.24.12.SO4.Fe.Zn yani Gübretaş mısır gübresi, diz boyunda 50 kg/dekar üre (üre iki kerede atılsa olur ama genellikle mümkün olmuyor).
Gözümden kaçtığı için cerap veremedim.Şimdi gördüm.hocam yapraktanda gubreleme yapıyormusunuz ve ınstektısıt uygulamasını hangı donemde hangı etken maddelı ılaclarla yapıyorsunuz