arkadaşlar bu yıl mısır biçimleri başlayalı epey oldu. verim durumlarını paylaşalım ne alınıyor genelde
Siz bictirdiniz mi?
maşallah güzel verim almışsın kardeşim bereketli olsun. allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. bende p 2088 var ama daha bu hafta biçtireceğim allah izin verirse bakalım hayırlısıYer:Sakarya
Toprak cesidi:kara toprak
Cins:dekalb 6724 nem 21 verim:1620 kg hic sulama yapilmadi
Toprak cinsi:sari toprak kumsal
Cins:dekalb:6876 nem 21 verim:1580kg 2 sulama 15 haziran 1 temmuz yagmurlama yapildi..
Taban gubresi olarak 60 kg 20 20
Ust gubrelemesi 30 kg ure +30 kg amonyum sulfat
Yaprak gubrelemesi yapilmadi..amistar trio atildi eforia(kocan kurdu)
Ot ilaci arrat ve rokson atildi.
Bereket versin onumuzdeki yil DAP gubresi kullancaz bqkalim nasil olacak..pioneer 1921 veya 2088 ekebiliriz verim olarak daha basarili sonuclar alan komsularimiz var..
seydikemerin neresindensiniz hasan bey ben de dalamanlıyım fiyatı çok iyi vermişsiniz 650- 700 civari diyorlar bizim oralardageçen hafta 50 dönüm biçtik
yer: seydikemer muğla
toprak: kumlu toprak
marka: pioneer
verim: 750- 900 kg
fiyat: 810 kr
seydikemerin neresindensiniz hasan bey ben de dalamanlıyım fiyatı çok iyi vermişsiniz 650- 700 civari diyorlar bizim oralarda
Serdar bey tarla bana ait değil ben biçerdöverle hasadını yaptım fiyat tarla sahibinin bana söylediği fiyat
Büyük bi kısmını köyde hayvancılık yapanlara sattı
Tarla korubükü köyünde
Fiyatlar hakkında da bilgi olursa daha faydalı olur
Mısır fiyatı artışı tatmin edici değil. Gübre, tohum, mazot zam üstüne zam aliyor, bu gidişle mısır zarar eder.