2016 yılı tanelik mısır verimlerini paylaşalım

balikesir merkezde balyem de dahil olmak uzere 15rutubete kadar 685 net fiyat veriyorlar ben bugun
59efb23171ea30cb207dc8954ede1d4a.jpg
ortada ekilmeyen yer var toplam 7 donum olan tarlami bictirdim 9950 kg geldi lg 3607 cesit ortalama donume 1428 kg falan denk geliyo galiba

maşallah çok güzel verim almışsınız. dekalb gerçekten aldı gidiyor ama seneye ben mısırı düşünmüyorum tabii belli olmaz herşey nasip ben pamuk ekmeyi düşünüyorum allah izin verirse ama mısır ekersem dekalb ekeceğim

47 dekar lg 36.07 mısır çeşiti,toplamda 69 ton geldi dekara 1468 kg gibi.%14 nemde 0,74 tl/kg fiyattan verdik,ama şu an piyasa düşmeye başlamış.Misirlar çok kurudu yerlere saplar kirilip düşmeye başladığı görüldü,hatta yerden topladık bir bölümü.

mısırın nemini düşürmek çabuk kurumasi ni sağlamak için civar köylerde ilcelerde son suda ester kullanildigini duydum ama kullanan larla hiç karsilasmadim.acaba aranızda kullananlar duyanlar var mi.acaba nasıl etki ediyor mısırın kurumasinda faydasi olabilir ama dane değerinde zararı yokmu

Tane lik mısırin toprak hazırlığından hasata kadar olan süreçte maliyeti ort. ne kadar?

Çeltik ekmedigimiz yillar alternatif olarak düşünebilir miyiz acaba?

Tane lik mısırin toprak hazırlığından hasata kadar olan süreçte maliyeti ort. ne kadar?

dane mısır konusunda bence http://forum.toprakbilgi.com/ sitesinde kullanıcı adı YAVUZ_13 olan kişiyle görüşmeni öneririm
adam danelik mısırın kitabını yazmış hatta yanlış degilsem busene rekor verimler almış 1900-1950 kg falan
buyüzden ona sormanı öneririm

mısırın nemini düşürmek çabuk kurumasi ni sağlamak için civar köylerde ilcelerde son suda ester kullanildigini duydum ama kullanan larla hiç karsilasmadim.acaba aranızda kullananlar duyanlar var mi.acaba nasıl etki ediyor mısırın kurumasinda faydasi olabilir ama dane değerinde zararı yokmu

hiç duymadım ama bizim bölgede ester yasak

,,
abi ben mısıra çok masraf ederim yani 55 -60 kg taban gübresi 60 kg civarı ve fazlası üst gübresi kullanırım toprak işleme dersen ha keza bu yol beş defa ara çifti yaptım ilaç ve yaprak gübresi kullanımı derken dekar maliyeti yaklaşık 450-500 tl gibi oluyor.