Glaso sert buğdaymı yoksa yumuşakmıcesit secimi cok onemli. Bazi sert bugday cesitlerinde su ana kadar hicbir sikinti yok. GLOSA da oldugu gibi.
Glaso sert buğdaymı yoksa yumuşakmıcesit secimi cok onemli. Bazi sert bugday cesitlerinde su ana kadar hicbir sikinti yok. GLOSA da oldugu gibi.
Nail abi [MENTION=21067]sebazios[/MENTION] Yılmaz in da bahsettiği gibi zor bir yıl olacak bence siz bu sene daha şanslısınız.Biz de her şey 1 ay gibi geriden gidiyor sizin bölgeye göre, şu an bir sıkıntı yok yabancı ot dışında, ilaçlama için hem tarla şartları hemde hava sıcaklı uygun değil.
Dün gece bizde -5 gördük
Acayip bir sene yaşıyoruz Yılmazın dediği gibi.Şuayip abim bizim buradaki buğdaylarda çeşide bağlı yer yer yatma olanlar mevcut.Geçende yaşadığımız dondan dolayı uçlarda kavrulmalar mevcut çoğu buğdaylarda.Ayrıca bazı erken ekim yada fazla gübrelemeden olduğunu düşündüğüm hastalıkta olabilir buğdaylarda alan alan çökmeler mevcuttur.Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.Bugün yakin bir buğday tarlamızı inceledim.Geçtiğimiz hafta yaşanan bir gece -5 e varan soğuk hava ve bir gece de şiddetli poyraz fırtınası sonucu durum bu.Bölgemizdeki buğdayların tamamına yakini boyle.Yapraklarda yanıklar ve yırtılmalar mevcut,buğdaylarda kahverengi bir görünüm var.
Bugün yakin bir buğday tarlamızı inceledim.Geçtiğimiz hafta yaşanan bir gece -5 e varan soğuk hava ve bir gece de şiddetli poyraz fırtınası sonucu durum bu.Bölgemizdeki buğdayların tamamına yakini boyle.Yapraklarda yanıklar ve yırtılmalar mevcut,buğdaylarda kahverengi bir görünüm var.
Bugün yakin bir buğday tarlamızı inceledim.Geçtiğimiz hafta yaşanan bir gece -5 e varan soğuk hava ve bir gece de şiddetli poyraz fırtınası sonucu durum bu.Bölgemizdeki buğdayların tamamına yakini boyle.Yapraklarda yanıklar ve yırtılmalar mevcut,buğdaylarda kahverengi bir görünüm var.
Yatma ile ilgili sıkıntımız olmuyor.Yapraktaki lekeler șu an için soğuktan gibi duruyor meradaki buğdayların tamamı ayni durumda.Taraktörle ilaç yada gübre atılırken ezilen arpa ekin kalkmıyormu?Daha bu mevsimde sapa dahi yeni yeni kalkmaya başlayan arpa yada buğdaymı kalkmayacak. Şuanda daha yatacak ekin her zaman kalkar.Ama başakta yatarsa kalkmaz.Bu sene herkezin böyle benim tarlamda yer yer yatmalar var azot çok deydiği yerler gibime geliyor.Tabii en önemlisi ilk baharın normalin üstünde sıcak ve yağmurlu geçmesi.Seyrek ekilende yatıyor sık ekilende.Yapraklarda olan bu sorun sanki bir hastalık gibi geldi bana..
Martın 21 inde yazmış oldğun bu yazı şuan için Trakyada virüs olarak gündeme geldi.Demekki bu olay neredeyse 1 ay önce başlamış ve belkide aşırı yağışlardan olan sararma diye pas geçildi.buğdaylar sararmış, özellikle su duran yerler çok kötü.
bazı yerlerde uçlarından kurumaya başlamışlar.
bu sene ilk defa "sinek" var diyorlar.
buğdayın özünü yiyormuş. hemen kurutup öldürüyormuş.
nasıl bişeydir bu "sinek" bilgisi olan ?
Virüsten kurtulmanın yolu hastalıklı tarlalardaki anizlarin yakılması
Buğdaylarda sıkıntı var. Virüs ve kuraklık hemen her tarlayı etkilemiş.
Virüs bulaşmış tarlayı nasıl kurtarırız. calsiyum atılırsa yapraktan durdurur mu? acaba