2015 mısır ekimi Alaşehir

Ynt: 2015 mısır ekimi Alaşehir

paynır beyaz sömek geçen sene aynı tarlada takip çeşide 3 ton fark attı :) ama kalite 0

maşallah,Ya bu ip gibi sıra yapmanın sırrı ne tarladanmı kaynaklanıyor. O kadar ugrasıyorum tarla sürerken bile ip gibi çıkmıyor.

BlackStorm link=topic=84387.msg1009090#msg1009090 date=1434650209' Alıntı:
maşallah,Ya bu ip gibi sıra yapmanın sırrı ne tarladanmı kaynaklanıyor. O kadar ugrasıyorum tarla sürerken bile ip gibi çıkmıyor.
bilmem kendine düzgün bi hedef belirleyince zaten yamukmuyor, bide tarla düzgünse traktör az oturaklı traktörse götünü başını oynatamıyo traktör , bide bizim yer biraz kaba oluyor lastikler gömülüyor oda bi etken geri kalan %90 etki şöförlük

Ali SARAÇ link=topic=84387.msg1009093#msg1009093 date=1434650741' Alıntı:
bilmem kendine düzgün bi hedef belirleyince zaten yamukmuyor, bide tarla düzgünse traktör az oturaklı traktörse götünü başını oynatamıyo traktör , bide bizim yer biraz kaba oluyor lastikler gömülüyor oda bi etken geri kalan %90 etki şöförlük
pulluk sürümünde traktör payı yüzde 50dir bence

FatihEFE link=topic=84387.msg1009095#msg1009095 date=1434650970' Alıntı:
pulluk sürümünde traktör payı yüzde 50dir bence
oullukta pulluğun ayarı traktörün gücü daha ön planda mibZerde öyle değil mf 240 üstünde şöför olsun yeterli eker tarlayı , 100 lük traktöre acemi geçsin hilal gibi eker 😃

Kolay gelsin bereketli olsun bizim şu anda erken ekim Mısırlar imiz somak yerlerini belli etti aniz altı ekimlerimiz yeni ekiyoruz maşallah ciziler düz ama düzlüğün sırrı zemin ve söförlük bizim ekimleri babam yapar 1 kilometre uzunluğunda tarla mız var cetvel gibi ciziler

Bereketli olsun Ali... Mikorize mantar ve kükürt uygulamanın sonuçlarını görmek açısından konuyu hasada kadar sürdürürsen çok faydalı olur kardeşim.

osman aga link=topic=84387.msg1009100#msg1009100 date=1434652732' Alıntı:
Kolay gelsin bereketli olsun bizim şu anda erken ekim Mısırlar imiz somak yerlerini belli etti aniz altı ekimlerimiz yeni ekiyoruz maşallah ciziler düz ama düzlüğün sırrı zemin ve söförlük bizim ekimleri babam yapar 1 kilometre uzunluğunda tarla mız var cetvel gibi ciziler
Elbette şöförlük ben düzgün ekemediğim için kendim mibzer aldığımdan beri arkadaşımı çağırıyorum o eker bende o kabiliyet yok, yoksa tarla aynı traktör aynı , bide mibzerle ekimde önemli olan düzlük değil dar geniş olmasın aralar benim için önemli olan odur.
Mehmet Tolga link=topic=84387.msg1009132#msg1009132 date=1434658944' Alıntı:
Bereketli olsun Ali... Mikorize mantar ve kükürt uygulamanın sonuçlarını görmek açısından konuyu hasada kadar sürdürürsen çok faydalı olur kardeşim.
Sağol abi şimdilik şunu söyliyim daha bugun toprak üstünde iğne ucu kadar gözüktü mısırlar ekimden 5 gün geçti mikorşze uygulağıdım ve uygulamadığım tohum arasında üst aksamda bir fark yok lakin toprağı eşelefiğimde kök bölgesinde 5 günde mikorizeli tohum 10 cm köke ulaşmış bakalım ilerleyen zamanda nolacak,kükürdğn bu yılki mısıra etkisi çok olmayabilir.

Çok iyi o zaman ... Kükürt bakterisini ilk defa duydum sanırım daha hızlı çözülmesini sağlamak için uyguladın. Hangi ürünü kullandın kükürt olarak ... Duyduğum kadarı ile mikronize toz kükürt kullanmak gerekiyormuş granül formda olanlar ph düşürme açısından faydalı değilmiş

Mehmet Tolga link=topic=84387.msg1009163#msg1009163 date=1434664414' Alıntı:
Çok iyi o zaman ... Kükürt bakterisini ilk defa duydum sanırım daha hızlı çözülmesini sağlamak için uyguladın. Hangi ürünü kullandın kükürt olarak ... Duyduğum kadarı ile mikronize toz kükürt kullanmak gerekiyormuş granül formda olanlar ph düşürme açısından faydalı değilmiş
Düzey kimyanın kükürdünü kullandım, kükürt bakterisi diye özel bir bakteri değil kullandığım bionur diye bir ürün içerisinde kükürdüde eriten bakteriler mevcut.kükürdü suda saatlerce karıştırsan erimiyor ama biraz bu bakteriyi suya ilave ettiğinde kükürdü resmen yiyırlar gözünle görüyorsun ilginc bir ürün çok pahalı burlarda sağolsun umut özkan yarı parasına gönderdi bende fırsat bilerek yaklaşık 300 lt aldım :)) bi 5 sene idare eder o bakteri,umut abiye parasını öde öde bitiremedim :))