Yer 400 450 donum arasi cikarda paketleme felan yapan hic yok buralardaArpa / silajlık mısır en iyi seçenek gibi görünüyor. 2. ürün olarak yağlık ayçiçeği biraz riskli. hasadı sorun olabilir. Temmuzdan sonra bitki gelişmeyebilir, kuş zararı olabilir. Yağmurların sizin bölgede ne zaman başladığını en iyi siz bilirsiniz. Ona göre düşünmek lazım. Bizim buralarda danelik mısır deneyenler var, 1 ay önce falan biçebildi onu da nasıl biçti bilmiyorum. Su olduğuna göre, arazi de yeterince büyükse silajlık mısır için ekipman düzülebilir. Bizim buralarda 2 ürün ekenler buğday-arpa / silajlık mısır ekiyorlar.
2..urun olarak
Marul olabilir mi acaba.
Hemşerim daha önce yazmıştım. Benim dediğim 2. Ürünü Keskin’in barakobası köyünde aldılar tarla suluydu 5 defa su verildi diye biliyorum. 63 dönüm tarladan 20 ton yağlık satıldı. Bizzat kendim de gidip sulamaya yardımcı olmuştum. Eğer o köyden tanıdığın varsa araştır derim
Dayi sen gidip yardimci olmussun ne zamn ekip bicti
Yetismeye yetisirde heralde biraz bakim ister durum onu gosteriyorValla hemşerim sene seneyi tutmuyor biliyon geçen sene haziran sonu gibi arpayı biçti hemen tarlayı hazırlayıp yağlık ekti. Hatta iyi çıkmadı bozup tekrar etkiler. Ama ne zaman biçildi hiç bilmiyorum sadece bir defa sulamaya borulularını döşemeye gittim
Yetismeye yetisirde heralde biraz bakim ister durum onu gosteriyor
Bende bi 25 haziranda ekmistim tabani sulu tarlaya eylulde yetismisti cinsi kotu oldugu icin berimi az almistik ben biraz arastirdim gecen sene corumdada yetistirmisler
Seneden seneye fark ediyo. Ama denemek istiyorsan sulu tarlaya dene eğlence amaçlı uğraş yani. Senenin ne getireceği hiç bilinmiyor
Dayi ugras dedigimiz yer 250donum eksek 20bin tl gibi masraf tutuyo
Yani sen diyorsunki legende bogul ben diyorum okyanusta yuzuym saolasin usta bakcaz artikHepsini ekme şartın yok 10 dönüm 15 dönüm deneme amaçlı ekersin. Bakarsın duruma ona göre değerlendirme yaparsın
Yani sen diyorsunki legende bogul ben diyorum okyanusta yuzuym saolasin usta bakcaz artik
Yok usta sen haklisin birde yem bezelyesi varmis servet diye konyada eken olmus oda 90 gun civarinda yetisiyor amacimiz para kazanmak yanlis anlamaSen ekmişken hepsini ekiyim diyon. Valla hemşerim Allah herkesin gönlüne göre versin. Ben fikrimi söyledim
Yok usta sen haklisin birde yem bezelyesi varmis servet diye konyada eken olmus oda 90 gun civarinda yetisiyor amacimiz para kazanmak yanlis anlama
Yer 400 450 donum arasi cikarda paketleme felan yapan hic yok buralarda