2 trilyon paranız olsa ,ticari amaçlı neyapardınız..

Ynt: 2 trilyon paranız olsa ,ticari amaçlı neyapardınız..

Liseden okul arkadaşımın eşi İngilterede çalışıyorken Bir terör örgütünün parasının bir kısmını çarpıp,gelip bizim burada 1100 dekarlık bir çiftlik satın aldı.Bazen paranın nerden ve nasıl geleceği belli olmuyor.Adam tüm çiftliği yüksek duvarlarla,güvenlik kameralarıyla,jiletli çelik tellerle,vahşi köpeklerle ve silahlı adamlarla güvenliğe aldı ama kendini güvende hissediyor mu diyorsanız...Pek sanmıyorum :)
Bu ara konuyu da hortlatmış olduk.Ben hepsine tarla alırdım.

tarım sektörüne yatırmayacağım kesin.. hatta elimdeki diğer mallarıda satar. önce kendime bir ev araba ve yazlık kalan para ilede daire alır kiraya verir. keyfime bakardım.

iki trilyon para ile yeni işlere girilmez.ancak mevcut işlerini geliştirebilirsin.

para kazanmayan birilerinin hizmet sektörüne atılırsan sende hırpalanırsın hali ile.mesela biz çiftçilere.

Dikkatimi çektide kimse biçerdöver almamış yaa aslında bu forumdaki herkesin dert yandığı şeydir kendi biçerdöverim olsada kimseye eyvallah etmesem diye :) sektörde para dönmediğini kullanan kullanmayan herkes biliyor galiba kısa vadede kar getirmediği için kimse yanaşmamış ;D

MasseyFerguson 265 link=topic=53612.msg813023#msg813023 date=1387481687' Alıntı:
İlk başta bi 5445 ve 3635 alırım. Sonra 500 dönüm tarla alırım ve geri kalanıylada Apartman,daire alırım veririm kiraya hem ordan hem burdan kazanırım :D
hacı slm ilk olarak makinaya para vermem yatırıma yüklenirim sonra karın karından makinaya veririm ticret bana göre materyaldedir var olanı yenilemem olmayanı alırım kardan kar olursa mak ...... Tabi düşünce özgürlüğü var malesef ...... :)

dustero link=topic=53612.msg813022#msg813022 date=1387481555' Alıntı:
Dikkatimi çektide kimse biçerdöver almamış yaa aslında bu forumdaki herkesin dert yandığı şeydir kendi biçerdöverim olsada kimseye eyvallah etmesem diye :) sektörde para dönmediğini kullanan kullanmayan herkes biliyor galiba kısa vadede kar getirmediği için kimse yanaşmamış ;D
konu kışın açıldığı için böyle hehalde yazın harmanda olsa ilk biçerdöver gelirdi akla :)

kendi yürür slaj ve pancar hasat makinesi yada biçer döver alınabilir.bizim buralarda harfiyat işlerinde de bir açık var. Elma bahçeleri sökülüyor.inşaatlar çoğalıyor.Açık besileri temizlemek için ekipmanlar yetersiz. kamyon ve beko-loder iş yapar.

bir araziye güneş enerjisi panelleri kurup devlete elektrik satmak ta çok hoş olurdu. kimse ile uğraşmadan.