170 cm boyundaki otu cevirip gömen süper pulluk

1-) ot değil, yeşil gübre maksadı ile ekilmiş 'kanola'
2-) pulluk değil, 'Kverneland VX-100'. Pulluk değil o. Başka birşey. (Bi testte gözüme çarpmıştı. bu güne kadar üretilmiş en iyi airodinamiğe sahip pulluk tasarımı deniyordu. Lemken ' i, Amazone ' u falan bozar)
3-) sanılanın aksine çok çok hafif bir pulluk.

Kverneland ülkemizde satılıyor mu?

Kesinlikle aynalarda imal edildiği demir işilenmiş bi demir, çeşitli alaşımlara sahip. Bu sayede toprağın yapışması asgari düzeye indirilmiş oluyor. Kalite olarakta bizim pulluklara göre çok üstünler. Toprak yapılarıda kumsal ve kaba onunda etkisi var.

Önceki ilkel demir ve ağaç parçası çok iş görüyor , tam anlayamadım bu sistem pulluk firmasının çözümümü yoksa çiftçimizin çözümümü :)
Bizim yerli pulluklarda ya batmıyor , yada çok derin gidiyor , derinliği sabitleyicide bir sistem lazım bize.

• Beğen
Tepkiler: mrdnyldz
pulluk iyiymiş .

ne çok gözde büyütmek gerek, ne de kendimizi çok aşağı görmek gerek ikiside yanlış yaklaşım. bu önce imkan sonra da işin ehli bir kadroyla belli bir süre harcanarak yapılacak bir ar - ge meselesi. ne adamlara şahit oldum ben, alman yapımı makine arıza veriyordu, makinenin kendi şirketinden almanlar geldi bulamadılar arızayı, bizim erol usta vardı zehir gibi çocuk o buldu halletti.
evelallah çok daha iyisini yapabiliriz.

benim üç tane pulluk var üçüde farklı marka bu adamların pulluk dediğinin yanında sadece şekil verilmiş demir benim için ,,geçen yıl kuhn pulluğu gördüm kulak yapısı çok farklı bazı firma temsilcisi arkadaşlar hayır yok efendim avrupanın toprak yapısından sürüm öyle oluyormuş yok derin sürmüyorlarmış bunlar bahanemi şimdi arkadaşlar ,,alın işte
[video=youtube;cQWNQT5hs3I]https://www.youtube.com/watch?v=cQWNQT5hs3I[/video]

Bu iş tamamen toprak yapısı ile ilgili. Yani adam hususi olarak toprağa karıştırmak için ekiyor o bitkiyi,pulluk harici mikser ile de karıştıranlar var. 1,5m ota mikser ile bir giriyor çiftçi,sanki sihirbaz gibi arkadan bir tane ot zerresi bırakmıyor. Nasıl mikserlerse anlamadim :)
Dünyanın en iyi pulluğunu da getirsen,iç Anadolu'nun kepir toprağında toprak tutar. O sebeble hiç gidip bu markalara para bayılmaya gerek yok. Bizim gayet iyi markalarımız var. Göster istediğin pulluk aynasını yaparlar.
Şimdi biraz iğneyi kendimize de batıralım. Buradan kaç kişi bende dahil,gidip bir pulluk üreticisine ben şu şu özellikte,şu ölçülerde pulluk istiyorum dedik? Büyük çoğunlumuz demedi. Eee şimdi ne yapsın yerli pulluk üreticisi,talep yok işte. O adamlarda bellemiş bir üretim standartı ona göre üretiyor,yapacak birşey yok çünkü...
Yeni yeni artık çiftçi bilinçlenmeye başlıyor. Bilinçleniyor derken aslında hala aynı tas aynı hamam :) Nasıl oldu şimdi derseniz. Artık çiftçinin pulluktan beklentisi daha fazla toprağı çevirmesi,daha eskileri pulluk pulluktu işte. Yavaş yavaş teknik olmaya başladık.
Yani demek istediğim yerli üretici de kalite kıyaslaması yapılabilinir,fakat niye böyle bir ayna yok eleştirisi yapmak yanlış olur.

Bu iş tamamen toprak yapısı ile ilgili. Yani adam hususi olarak toprağa karıştırmak için ekiyor o bitkiyi,pulluk harici mikser ile de karıştıranlar var. 1,5m ota mikser ile bir giriyor çiftçi,sanki sihirbaz gibi arkadan bir tane ot zerresi bırakmıyor. Nasıl mikserlerse anlamadim :)
Dünyanın en iyi pulluğunu da getirsen,iç Anadolu'nun kepir toprağında toprak tutar. O sebeble hiç gidip bu markalara para bayılmaya gerek yok. Bizim gayet iyi markalarımız var. Göster istediğin pulluk aynasını yaparlar.
Şimdi biraz iğneyi kendimize de batıralım. Buradan kaç kişi bende dahil,gidip bir pulluk üreticisine ben şu şu özellikte,şu ölçülerde pulluk istiyorum dedik? Büyük çoğunlumuz demedi. Eee şimdi ne yapsın yerli pulluk üreticisi,talep yok işte. O adamlarda bellemiş bir üretim standartı ona göre üretiyor,yapacak birşey yok çünkü...
Yeni yeni artık çiftçi bilinçlenmeye başlıyor. Bilinçleniyor derken aslında hala aynı tas aynı hamam :) Nasıl oldu şimdi derseniz. Artık çiftçinin pulluktan beklentisi daha fazla toprağı çevirmesi,daha eskileri pulluk pulluktu işte. Yavaş yavaş teknik olmaya başladık.
Yani demek istediğim yerli üretici de kalite kıyaslaması yapılabilinir,fakat niye böyle bir ayna yok eleştirisi yapmak yanlış olur.

Aynen Merdan.

Büyük ekipman, gösterişli makina için ölüyor bizim millet. Ama sadece seyretmeye.

14 üniteli pnömatik (kaç metre sen hesap et) ekicisi var İrtem'in. Tasarımı çizen arkadaş yanımda oturuyor.

8 senedir aşağıdaki fabrikada bekliyor. Soran yok. Yatıyor gemi gibi Havalı Ekici.

Varsın, olsun 4'lü ve 6'lı.

Erkunt'un 140'lığına isim vermeye geldi mi, sıraya gireriz ama satışa geldi mi soran yok.

Bumin'le girdikten sonra şunu çok iyi öğrendim. Bir pazardaki ürün gamını "tüketici" belirler". Üretici değil.

Aynen Merdan.

Büyük ekipman, gösterişli makina için ölüyor bizim millet. Ama sadece seyretmeye.

14 üniteli pnömatik (kaç metre sen hesap et) ekicisi var İrtem'in. Tasarımı çizen arkadaş yanımda oturuyor.

8 senedir aşağıdaki fabrikada bekliyor. Soran yok. Yatıyor gemi gibi Havalı Ekici.

Varsın, olsun 4'lü ve 6'lı.

Erkunt'un 140'lığına isim vermeye geldi mi, sıraya gireriz ama satışa geldi mi soran yok.

Bumin'le girdikten sonra şunu çok iyi öğrendim. Bir pazardaki ürün gamını "tüketici" belirler". Üretici değil.

Ha yaşa abi. Kesinlikle haklısın. Yeni yeni anlıyorum bizim çiftçimizin kafa yapısını. Yalnız şu bir gerçek. KUŞAK farkı çok var. Ben yaşlı bir adama ( kendisi kabataş mezunu ve mühendis) toprağının önemini anlatıyorum. Adam bana benimle öte tarafa mı gelecek diyor :D Ama genç birine anlatıyorum ada karşıdan kapıyor. Birde şu var. Böyle yeşil gübrelemeden bahsettim. Adam diyor ki ben bunu yapsam bana millet deli der kimse kaale almaz. :D Velhasılı kelam sizinde benimde işim zor :)

• Beğen
Tepkiler: entelmaganda