10 İl-Toplulastırma Kararı

Anladım hocam çok sagol peki donumler nasıl oldu ortalama en büyük en küçük

Köyde başka arazisi olmayan 1 dönüm tarlasi bile olsa o kalıyor. Yüksekte sınır yok 200 dönüm bile oluyor araziler toplanmış oluyor. Sadece yol geçtiği için her dekarda 27 m2 ortalama arazi tapılarında düşüş oldu bizim burda

Ama adeletli bir sonuç cıkmoyor bizim köyde de yapıyorlar ikinci itirazımız oldu düzgün olan tarlayı taşlı yere taşıyor hiç bir tarla orda olmamasına ragmen

inşallah yapılmaz.
2 sene evvel Edirnenin Havsa-Süloğlu-Merkez ilçeleri toplulaştırma ilanı yapılmıştı, hatta ihale bile sonuçlanmıştı.
bütün köyler imza toplayıp yollamıştı istemiyoruz diye, sonra iptal oldu demişlerdi.
anlaşılan yine baştan başlıyorlar.

inşallah yine vaz geçilir.
toplulaştırma amacı dışında kullanılıyor,
devletin havaalanı, sanayi bölgesi, toki konutları, otoban, yol vs. yapmak için kamulaştırma yapıp parasını ödemektense, toplulaştırma yapıp, bu arsaları kendine alması şeklinde gerçekleşiyor.

toplulaştırma aşamasında, parsel dağıtımında dönen dolapları verilen rüşvetleri hesaba bile katmıyorum.
burada çok konuşuldu tartışıldı...
toplulaştırma yapılan yerlerde cinayetler işlendi, idare mahkemelerinde davalar sürüyor, bilirkişiler çiftçileri haklı buluyor.

son gördüğüm bir bilirkişi raporunda,
tarlanın eski yerinin daha kıymetli olduğu, yeni yerinin ucuz olduğu,
diğer tarlaların yanında verilmesi gerekirken başkayerden verildiği
toprağının kalitesiz olduğu
bu sebeplerle kişinin zarara uğratıldığı vs. sebeplerle bilirkişi raporu çiftçiyi haklı görmüş.
tabi mahkeme ne karar verir bilemem.
özellikle bundan sonra EVET çıkarsa, hiç bir hakim, bakanlık ve devlet aleyhine açılmış bir davada kabul kararı veremez, korkar, sürgün edileceğinden çekinir...

düşünmeden duygusal sebeplerle vereceğiniz EVET oylarının sonucu, yüzüne öyle bir çarpacak ki pişman olacaksınız, ama geri dönüşü olmayacak.
burada bir kiş memnun karaman lı arkadaş bazı arkadaşlar memnun değil sizde görüşlerinizi dile getirmişsiniz en başta güzelce ama yine işi siyasete getiriyorsun lütfen evet i hayırı bu foruma sokmayın bari

Aa bizim Tokat ta var bak icinde Tokatin cogu yerinde olur da bizim burda nasil yapilir merak ediyorum.. bura cok buyuk olmasada baya buyuk bi ova yalniz bu ovada bi suru direnaj kanallari ovanin ortasinda koyler. Cogunlukla kavak agaci olmak uzere bayaa bi agac var buyuk hendekler vs vs yani cok zor bisey bu ovayi yapmak.. birde bizim gibi kisiler var yanindaki 3,5 donum tarlayi almis 30,40 sene once ama tapusu alinmamis sahibi olmus gitmis .. seviniyim mi uzuleyim mi bu ise o kucuk parselde olsa elimizden giden tarlalar nolacak tapusu yok bilmem yillar once kimin adina

Diyelimki aile bireylerinin yan yana tarlaları var o nasıl olacak mesela babamla benim sinir tarlalarimizi var biz kendimiz birleştirdik ama toplulaştırma da nasıl olacak

En güzel tarafı da bu işte istediğin kişilerle komşu olabiliyorsun istemediğin kişilerle komşu olmuyorsun tabii bu herkes aynı dilekçeyi verirse olur ben annemin babamın eşimin amcamın ve onun eşinin tarlalarını yanyana getirttim herkesin birbirleriyle komşu olmak istediğini yazan ayrı ayrı dilekçe yazman gerekir

kanunda ve yönetmeliğinde yazanlara göre
tarlaların farklı yerlerinden toprak örneği alıp analiz edilecek,
sonra bu topraklar I - II - III - IV diye analiz sonucuna göre sınıflandırılacak.
herkesin tarları için bu işlem uygulanacak.
daha sonra mesela senin 50 dönüm II. derece, 100 dönüm III. derece tarlan var.
bütün tarlaları III. dereceye çevirecekler. kağıt üstünde. yani 50 dekar II. derece tarla yerine 65 dekar III. derece tarla yazacaklar. oldu senin tarla miktarın toplam 165 dönüm III. derece.
dağıtırken de parsellerin kalitesine göre azaltarak veya çoğaltarak sana tarla verecekler.
mesela tüm parsellerin II. dereceye denk (!) gelirse (50+80) 130 dekar II. derece toprak verecek sana ....
ya da IV. derece topraklardan verse o zaman da 220-230 dekar verecek.
tabi %10 yol+sulama kanalı+vs. için kesilecek.

yani yönetmelikte anlattığı bu, ama uygulamada parayı indirirsen mühendise, iyi yerleri alırsın.
askıları ve itiraz sürelerini kaçırmayın, gerektiğinde idare mahkemesine Yürütme Durdurmalı dava açın...

e. erturk.. toplulastirma sonrası parseli bölüp satmak olmaz..

bi parsel 50 dekarsa hepsi satılacak..

yoksa sahibinin tüm tarlaları degil:)

Guzel diyorsun arkadasmda zaten suan benjm en kucuk tarlalarm 40-50 dekar bana bu toplulastirma olursa 400-500 dekar lik araziler verilecek Allah gostermesin saglik sikintisi oldu paran yok bu 400 dekari alacak insan cikmaz .

Guzel diyorsun arkadasmda zaten suan benjm en kucuk tarlalarm 40-50 dekar bana bu toplulastirma olursa 400-500 dekar lik araziler verilecek Allah gostermesin saglik sikintisi oldu paran yok bu 400 dekari alacak insan cikmaz .

Hisseli tapu şeklinde satabilirsiniz sonra toplam arazide büyük olan taraf tapuyu ayirabiliyor belli bi dekar şartı var şuan aklimda değil sulu arazi ve kuru arazide tapu ayirtma işlemi dekar olarak değişiyor. yani satış mümkün

Elma bahçeleri,Derin kuyusu,Elektiriği,deposu,arazide Taşınmazı olan araziler aynı sahibinde kalıyor bu taşınmazı olan arazisinin etrafına diğer arazileri topluyorlar.
Bilgiler için teşekkürler Baykaradağ.(isminizi bilmediğim icin kusura bakmayım bu şekilde yazdım)
Yukarda yazdılarınızdan emla bahçesi,derin kuyu,elektrik trafo durumu yok ama tarla köşesine depo niyetine bişeyler yapsak ve gerekli evraklar neyse alsak ,o yöredeki tarlarımızı orda toplama durumu varmı bu konuda bilgi verirmisiniz bi zahmet.

Bilgiler için teşekkürler Baykaradağ.(isminizi bilmediğim icin kusura bakmayım bu şekilde yazdım)
Yukarda yazdılarınızdan emla bahçesi,derin kuyu,elektrik trafo durumu yok ama tarla köşesine depo niyetine bişeyler yapsak ve gerekli evraklar neyse alsak ,o yöredeki tarlarımızı orda toplama durumu varmı bu konuda bilgi verirmisiniz bi zahmet.

İsmim mustafa estağfirullah hocam.
3 kere dilekçe ile itiraz hakkınız var Zaten dediğiniz şeyler ruhsatlı yapılar olursa muhtemelen arazinizi bu şekilde toplarsiniz. bizim burda birakin kendi tarlanizi babanizinkini bile yaniniza getirdiler ama itiraz çok oluyor sürekli takipte kalmanız gerekiyor.
Bir elma bahçesinin 5 dönümü başka bir kişiye geçti kazara o yüzden ilgisizlik ihmali doğurabiliyor teşekkür ederim.

İsmim mustafa estağfirullah hocam.
3 kere dilekçe ile itiraz hakkınız var Zaten dediğiniz şeyler ruhsatlı yapılar olursa muhtemelen arazinizi bu şekilde toplarsiniz. bizim burda birakin kendi tarlanizi babanizinkini bile yaniniza getirdiler ama itiraz çok oluyor sürekli takipte kalmanız gerekiyor.
Bir elma bahçesinin 5 dönümü başka bir kişiye geçti kazara o yüzden ilgisizlik ihmali doğurabiliyor teşekkür ederim.
Mustafa bey değerli bilgiler için teşekkürler ,Allah razı olsun.
Köye yakın büyük bi tarlam vardı zaten onun bi köşesine ekipmanları vs koymak icin düşünüyorum depo niyetine bir şeyler yapmayı . artık bunun üstüne kesin yapar gerekli evrakları alırım .
Sözünü ettigim tarlam 125 dönüm (1000m2 hesabından) o civardaki diğer tarlalarımda bu vesileyle orda toplanırsa vallahi mükemmel olur.

Mustafa bey değerli bilgiler için teşekkürler ,Allah razı olsun.
Köye yakın büyük bi tarlam vardı zaten onun bi köşesine ekipmanları vs koymak icin düşünüyorum depo niyetine bir şeyler yapmayı . artık bunun üstüne kesin yapar gerekli evrakları alırım .
Sözünü ettigim tarlam 125 dönüm (1000m2 hesabından) o civardaki diğer tarlalarımda bu vesileyle orda toplanırsa vallahi mükemmel olur.
Hacı Mehmet abi, hemen sondaj yaptır ruhsatlı
Daha garanti olsun dersen hem sondaj yaptır hem üzerine bişey yap aynı yerinde kalır tarlan, hatta başka yerden o tarlanın yanına başka tarlada getire bilirsin