İrtem 3M Elektronik İz Bırakmalı Mibzerimiz geldi


Çevresinde bu mibzerlerden kullanan görmeyince cesaret edip alamıyor kimse, irtem güngör gibi markalar biraz yaygınlaşsa iç anadoluda onların yüzüne kimse bakmaz. Çünkü en başta kullandıkları malzeme kalitesiz. Ege trakya ve eskişehir den çıkan aletlerin demirleri çok kaliteli konya yapısı aletlere göre.
Hocam bizim buralarda hep Kurt veya İrtem çok yaygın biçimde kullanılıyor bu yeni makina Full+Full bir çok şeyi ithal olarka geliyormuş nornalde sene de bir kaç kez zam yaptıklarını ama bu dönem de zam üstüne zam yaptılar mesela kaldı ki o çoğu firmanın bir çok şeyini İrtem sağlıyormuş orada satış müdürü bize öyle söylemişti.
 
Hocam aradığınız her türlü mibzer diskli anıza ekimler olanlardan felan ancak bizim buralarda genelde uctan yaylı baltalı gittiği için onu tercih ettik bu son sistem hoşumuza gitti.
Bizim buralarda hep klasik mibzer kullanılıyor bizim güneşler mibzerin ayarı kaçtı iyice bu sezonu iyi kötü kapatır seneye yenilemek zorundayım Özdöken şakalak HMS gibi firmalarda yapıyor bunlardan, tabi irtem daha tecrübeli diye düşünüyorum. Ekimleri tav sulamasından sonra yapıyoruz toprağın tavı ağır olabiliyor baltalı iş yaparmı bilmiyorum ayrıca mısır ve ayçiçek anızında küreleme yaparmı
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin

Hayirli olsun makine güzel ama fiyatı bizim alim gücumuze göre pahalı :(
Hocam geçen sene almak istedik 27 bin dediler bu sene nerdeyse 2 katı haliyle zorlıuyor ama ihtiyaç olduğunu da biliyolar çiftçinin haliyle zam yapıyolar ama bu sene ki aşırı kendileri de diyordu 3 4 defa yapmak zorunda kaldık diye
 
Tablo
 

Resimler ve ekler

  • vv.jpg
    vv.jpg
    219.8 KB · Görüntüleme: 78
Hayırlı olsun. Bizde gecen hafta agrodurmazın mibzerini aldık 39tlye irtem kopyası tırmıkları makaralı sistem. kurtlara göre sacları boyası malzemeleri vs daha kaliteli.
Hocam size de hayırlı olsun Kurt sadece demiri kalın diye alan çok var ama benim hoşuma gitmiyor bedava verseler almam gönlüme yatmadı bir kere güzel tercih olmuş güle güle kullanın
 
Bizde irtem yapımı diye aldık gübreli istiyoduk ama sona gübresizler kalmış en boş modeli fiyatı hesaplı işimizi fazlasıyla görecek gibi biraz yer ektik İlk izlenimler güzel inşallah çıkışalarda güzel olur.
 

Resimler ve ekler

  • 93BC83C3-5215-4B72-92AE-1DD26D108CA1.jpeg
    93BC83C3-5215-4B72-92AE-1DD26D108CA1.jpeg
    309.8 KB · Görüntüleme: 40
  • 195ED722-8894-4779-9BE1-79D5381C3F6F.jpeg
    195ED722-8894-4779-9BE1-79D5381C3F6F.jpeg
    552.7 KB · Görüntüleme: 39

Geçtiğimiz sezon gerçekleştirdiğimiz buğday ekimden sonra gördük ki elimizdeki makina hep daha küçük kaldı hem de eskimişti o bundan 13 sene önce Uzunköprüden almıştık ama artık işimizi yapmamaya başlamıştı bizde bu sezon 6 Tonluk römork mu alalım yoksa mibzerlerimizi değiştirelim diye ikilemde kalmıştık ancak tercihimizi acilyetinden dolayı mibzerden yana kullandık..Eylül sonuna doğru Hayraboluya fabrikaya gittik makinayı gördük beğendik sonrasında fatura isteyip Ziraat Bankasına gittik ekipman kredisini yıllık %7.80 veya 8.20 den olması lazım kullandırdılar...Yaklaşık olarak 35 bin TL bir kredimiz çıktı üstünü çicekten tamamladık fabrikada beğendimiz makina Full Full hem elektronik iz bırakmalı hem de pistonlu tırmık şeklinde 49.260 idi ama sağolsun oranın müdürü bize çok yardımcı oldu 47 bin Liraya anlaştık yeni fiyatları %10 zam ile 55 bin olmuş merak edenler için bize de faizleri dahil 52.300 TL gelmiş oldu..İz bırakma elektronik olmasından dolayı tamamen kendisi otomatik bırakıyor ayrıca iz bırakma da Sİemens geçmişler buda hoşumuza gitti.

8p9esja.jpg



p9m8f7p.jpg


j308e6s.jpg



5eb0icr.jpg


naxod9q.jpg
Hayırlısı olsun
 
Çevresinde bu mibzerlerden kullanan görmeyince cesaret edip alamıyor kimse, irtem güngör gibi markalar biraz yaygınlaşsa iç anadoluda onların yüzüne kimse bakmaz. Çünkü en başta kullandıkları malzeme kalitesiz. Ege trakya ve eskişehir den çıkan aletlerin demirleri çok kaliteli konya yapısı aletlere göre.
2003 yılında 17li aldım güngör halen süper çalışıyor şanzımanlı ara bölmeli hiç gübre kullanılmadı garajdan çıkarıp yağlayıp girerim tarlaya iş bitince yıkayıp garaja çekerim hiç güneşte görmez şimdi yenisi kimbilir ne kadardır 23lüsü lazım olsada elimdeki 30 sene daha gider gübreyi saçıyorum iki gözede buğday doldururum gübre tarafın şanzıman tam kapalıda 0 da gözleride kapalı demir arttıkça fiyatları arttı
 

Benzer Konular