• Soru
Motor su aldı

İyi bayramlar. Ford 3000 motorumuz var muhtemelen geçen soğuklarda ne olduysa artık radyatörde şu kalmamış su koyuyoruz alttan çıkıyor ama radyatörden değil tam yerini tespit etmek için su hortumuyla içeriye su verdik ve birden motora su girdi. Ya çubuğunun oradan su fışkırmaya başladı biz de komple yağ ile beraber suyu boşalttık ama motoru iş çalıştırmadık sizce büyük hasar olmuş mudur olursa ne kadar olur teşekkür ederim.

  • Soru
Yarı açık sistem koyunculuk

S.A. Arkadaşlar, Manisa bölgesinde 10 dönüm sulanabilir kendi suyum ve elektriğim var. Etrafını tel çit ile çevirip; reygras , yonca vs.. ekip, koyun işi yapmayı düşünüyorum. Kuzularını kasaplık satıp , koyunları 8–9 dönümde serbest otlatıp maliyeti düşürerek para kazanabilir miyim? Yoksa süt inekçiliği mi yapmalıyım? İşi bilen arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim .

  • Soru
Ayçiçeği karlı işmi?

Merhaba Bayburt'ta yaşıyorum bu zamana kadar hep hububat çeşitleri ektim ancak son yıllarda arpadan buğdaydan verim elde edemediğimiz için kar edemiyoruz bu yüzden ayçiçeği ekmeye karar verdim gerekli analizleride yaptırıcam aranızda uzun süredir ayçiçeği eken varsa ekmelimiyim,pişman olurmuyum karlı işmi? baktığıma göre karlı bir iş gibi duruyor

  • Soru
İlaçlama makinası nozulu

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yoktum birkaç gündür bir problem yaşıyorum ilaçlama makinamda 3lü tjet nozullar vardı zamanında bol miktarda hümik asit attığım için sanırım artık tıkanmalarından bıktım sıcak suda günlerce bekletip temizlesemde olmuyor aynı zamanda ilaçlamayıda düzgün yapamıyorum yeni 30 adet nozul almaya karar verdim piyasada birkaç çeşit var fakat ben kaliteli ve temizliği kolay bir ürün arıyorum genelde hayrabolu da ki makine üreticilerinde standart ürünler var yine toyman plastikte de aynı şekilde fakat toymanda bu üründe var kullanan var mı yeni parlayan makinaların üzerinde gelenler bunlar mı yoksa farklı bir marka mı?

Resimler ve ekler

  • IMG_7502.jpeg
    IMG_7502.jpeg
    89.6 KB · Görüntüleme: 27

  • Soru
Hayvancılık yatak durak

Merhabalar. Benim 36x12 ölçülerinde bi ahırım var holstein süt hayvancılıgı yapıyorum. 6 mt alan beton 6 mt alan ise sıkıştırılmış kum zemin. Altlık konusunda özellikle kış aylarında sorun yaşıyorum hayvan refahı açısından. ve kum zemin olan yer traktörle temizleme de oyulöalar yaptı ve ayak tırnak sorunu yaşıyorum. Sizlerden öneri almak istiyorum. Kalan 6 mt lik kısmıda beton yapacam. Fakat işleme başlamadan önce o 6 mt lik kısmı hayvanlara yataklıklı durak demirli bi sistem yapsam sıyırma sistemi olmasa da sistem çalışırım yani geri kalan gezinti alanına. Gider hayvan yatar mı gene de yoksa gider yataklıklı kısmamı yatar. Yataklıktan geri kalan kısmı gene traktörle temızleyecegm. Sıyırma sistemi yaptıramıyorum çünkü ahırın konumu buna uygun degıl. Ahırın baş tarafında sagımhane var orası kapalı. Diğer taraf ise yem yolundan çıkışta yol olarak kullanıyorum karşısı da duvar yani gübreyi sıyırıp biriktirebileceğim bi yer yok. Önerileriniz varsa şimdiden teşekkürler

  • Soru
Ciddi, Tecrübeli Abi ve Kardeşlerden Bilgi Talep Ediyorum

Herkese selamlar,
Forumunuzu takip eden , tarımı seven , daha önce tarım tecrübesi 10 dekar bir badem bahçesi kurup , ağaçları 3 yaşına getirip pes eden bir arkadaşınızım. Çok fazla tecrübem olmasa da tarım ile ilgili , had safhada ilgim ve merakım var ve dönüp dolaşıp yine tarım hevesi küllenip tekrar yanıyor bende. Yine alevlenme aşamasında olduğumdan tecrübe, bilgi ve deneyimlerinizden paylaşarak bana fikir verirseniz çok sevinirim ama lütfen ciddi olduğumu anlayın , laf olsun diye vaktinizi almıyorum siz de bir abi , bir kardeş olarak yol gösterin.

Büyük miktarda arazi kiralayarak (1000 dekar ve üzeri) , ilk etapta ekipmansız (traktörümü satmıştım bahçeden sonra) , ekipman ve işçiliği dışarıdan kiralayarak , muhtemelen ilk etapta basit ve kuru tarım (nohut, buğday belki çekirdek), çok fazla teferruata girmeden bu şekilde bir başlangıç yapmaya değer mi? Sürdürülebilir olması için çaba göstermeye değer mi? Gerekirse ilk bir kaç yılı kafa kafaya veya ufak zararla atlatıp ya da ufak kar edip bir düzen kurmaya değer mi?
Bölge İç Anadolu, tecrübe sıfıra yakın, istek heves üst seviye , kurulu düzen veya ekipman sıfır , yatırım yapılacak bir miktar para ile tarıma yatırım yapayım mı?
Muhtemel bir kaç soru veya öngörünüze önden cevap vereyim;
Parayı enflasyona ezdirirsin , git ev al , altın al vs derseniz amacım iş yapmak ve Türkiye de parası enflasyona ezilmeyen tek sektör bankadar o da para satar zaten,
Bu işler zordur sen zaten denemiş yapamamışsın bahçeyi bile hiç bulaşma , (iş bilgi ve tecrübe edindikçe kolaylaşır)
Ürün yanar, yağış olmaz , hastalık vs olur batarsın, (ben işi düzzgün yaparım kuralına göre , Allah tan bir şey gelirse o da nasiptir yapacak bir şey yok)

Bu bilgiler ışığında yardım, öneri, uyarı ve bilgilerinizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ettim.

  • Soru
KIRKLARELİ İLİNDE BULUNAN 16 DÖNÜM TARLAMIN ETRAFINI ÇEVİRECEĞİM.

MERHABALAR ÜSTADLAR,
KIRKLARELİ İLİNDE BULUNAN 16 DÖNÜM TARLAMIN ETRAFINI KENDİM ÇEVİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. BİRÇOK FİRMADAN TEKLİF ALDIM FİYATLAR ÇOK UÇUK. KÖŞEBENT BAHÇE DİREĞİ VE DİKENLİ TEL ÇİT ALIP 4 SIRA DÜZ 1 SIRA ÇAPRAZ OLACAK ŞEKİLDE ÇEVİRECEĞİM. İŞE BAŞLAMADAN ÖNCE ÖNERİDE BULUNACAK DOSTLAR VAR MIDIR?

  • Soru
Toprak işleme yöntemleri

Selamlar herkese
Çizel ve pulluk arasında nasıl bir toprak işleme farkı var bilginiz var mı
Bana kalırsa toprağı dikine işleyerek çizel pulluklar daha başarılı sonuç veriyor çünkü toprağın sıkışmasını azaltıp derinlemesine nüfüz edebiliyor
Pulluk ise her zaman toprakta taban yapan bir alet

Diskaro ile mini tiller da aynı durum var bence
Tabi bölgeye ve toprağa göre değişir her şey

  • Soru
Traktör tavsiyesi

Hayvancılık ile ilgileniyoruz.Şu an Ford 3000 kullanıyoruz.Çok şükür çoğu işimizi görüyor fakat yeterli olmadığı zamanlar oluyor. Özellikle asistan kepçe kullanmak istiyoruz.kovası açılıp kapanan asistanlardan.6 tane hidrolik hortum girişi var.Amacımız hem gübre çeksin hemde büyük balyaları indirebilsin. Bu işleri minimum para ile yapabilecek arızası az,parcası, ustası bol bi traktör arıyoruz önerileriniz nedir?

  • Soru
Nakliye, taşıma için motor gücü yönetimi nasıl olur/olmalıdır?

Jd 6430 premium, Deuthz 6135c, Nh Tr6s 160.
Jd, 1400 1900 rpm sabit tork aralığında powershift kademeleri manuel değiştiriyor.
Deuthz, 1600 2000 rpm tork çizgisini düzeltip vites atıyor.
Nh tr6s, 2000 rpm devirde römork ışığı yakıyor. 1600 rpm max tork veriyor.
Asfalt yolda yürümek için stabil çalışmalı motor gücü yönetimi yakıt tasarrufu açısından iyi gibi duruyor.
Toprak zeminde motor tepkiselliği içinde klasik tip, max tork tepesi, max güç tepesi şeklindeki motor gücü yönetimi iyi gibi duruyor.
Tarlada yük taşımak için puma 175 cvx, asfaltta yük taşımak için Deuthz 6185 ttv iyi tercih olur mu, ne dersiniz.

Filtrele


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt