Ynt: Ziraat Bankası sıfır faiz
Ziraat bankası ile cuma günü konuştum.0 Faiz Vs yok 100.000 BİN TL Ye traktör alıyorsan 25 Bin i ni Peşin vereceksin 75 bin i banka veriyor onuda yılda mahsülde 1 sefer 5 sene ödüyütosn tabi faizi var 15bin kadar faizi var galiba.
0 Faiz dedikleri hayvanlarda var örnek sen Ahırı çiftliği yapıcaksın gıda tarım hayvancılıktan Yaptıgın çiftliğin işletme no çıkarıp gidip ziraat bankasına benim böyle böyle yaptım Hayvan almaya geldim diyecek kredi yani örn. 10 İnek alıcaksın onuda gidip çiftlkten seçiceksin hayvanlarını sana parayı vermiyecek banka çiftlik sahibine vericek ve inekler Ziraat bank ssigortars altında tutulucak yılda 5 binde ayriyetten sigorta parası ödüceksin 10 inek için. Ve borcunu ödeyesiye kadar bunları satamıyacaksın.Mesela süt verimi düştü hastalında süt vermedi mastis oldu
Bankanın umrunda digil. Eğer ödeyemessen Yatırdıgın mesela 50 bin e aldın 5 ineği gebe düveleri. 30 bin e kadar verdin.kalan 20 bin
ödediğin paranı alıcaksın inekleride alıcaklar senden ve Orda ne kefil ne her türlü ilşkin kesilecek
60 Bin i bulur dosya masrafı falan filan
Birde kırsal destekleme TkDk hibe veriyor
Bunlarıda sakın kanmayın burda yapanların %90 ı bataklıkta. Ha hayvan kredisi tamam olur. 10 tane alırsın ama fazla açılma batarsın.
traktör alıcaksanda 50 bin e alıcaksın Misal 30 bin i Peşin verip kalan 20 bini i bayi ile anlaşıcaksın veya 35 verip 15 bin i 3-4 Senedde ödüceksin yıllık