Ziraat Bankası sıfır faiz

Ynt: Ziraat Bankası sıfır faiz

volkanuzel link=topic=82178.msg976899#msg976899 date=1425159922' Alıntı:
Bizim komsuda ziraat borcları silinecek istihbarat saglam diyo :D
0 faizli hayvancılık kredilerinide kapsaya cakmı?

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kredilerden alınan masraf ve komisyonların iadesine ilişkin, 'Hemen hemen aldığımız komisyonların tamamını geri veriyoruz. Hatta şöyle bir karar aldık, artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Talep etsin. Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan bunu ödeyelim dedik. Bunu talep edilince bir daha mahkeme kararı olmaksızın geri veriyoruz' dedi.
faiz alırlar mı bilmem ama dosya masrafları alınmaz herhalde bu karardan sonra..

benimde duyuşum öyle artık hibe ekipman desteği olmayıp faizsiz olarak vericeklermiş.çok sevinmeyin ama bu çiftçi için değil sanayici için . faiz yerine katmerli zammı geçirirler ahada buraya yazıyom krşke faiz ödesek dedirttirler

Ziraat bankası ile cuma günü konuştum.0 Faiz Vs yok 100.000 BİN TL Ye traktör alıyorsan 25 Bin i ni Peşin vereceksin 75 bin i banka veriyor onuda yılda mahsülde 1 sefer 5 sene ödüyütosn tabi faizi var 15bin kadar faizi var galiba.

0 Faiz dedikleri hayvanlarda var örnek sen Ahırı çiftliği yapıcaksın gıda tarım hayvancılıktan Yaptıgın çiftliğin işletme no çıkarıp gidip ziraat bankasına benim böyle böyle yaptım Hayvan almaya geldim diyecek kredi yani örn. 10 İnek alıcaksın onuda gidip çiftlkten seçiceksin hayvanlarını sana parayı vermiyecek banka çiftlik sahibine vericek ve inekler Ziraat bank ssigortars altında tutulucak yılda 5 binde ayriyetten sigorta parası ödüceksin 10 inek için. Ve borcunu ödeyesiye kadar bunları satamıyacaksın.Mesela süt verimi düştü hastalında süt vermedi mastis oldu :) Bankanın umrunda digil. Eğer ödeyemessen Yatırdıgın mesela 50 bin e aldın 5 ineği gebe düveleri. 30 bin e kadar verdin.kalan 20 bin :) ödediğin paranı alıcaksın inekleride alıcaklar senden ve Orda ne kefil ne her türlü ilşkin kesilecek :)

60 Bin i bulur dosya masrafı falan filan :)

Birde kırsal destekleme TkDk hibe veriyor :) Bunlarıda sakın kanmayın burda yapanların %90 ı bataklıkta. Ha hayvan kredisi tamam olur. 10 tane alırsın ama fazla açılma batarsın.

traktör alıcaksanda 50 bin e alıcaksın Misal 30 bin i Peşin verip kalan 20 bini i bayi ile anlaşıcaksın veya 35 verip 15 bin i 3-4 Senedde ödüceksin yıllık :)

bu tür avantajlar genelde sanayicini işine yarar. mesela %50 hibe destekli ekipman la bir römork aldın mı normal fiyatı 8000 tl. destekleme ile 12 000 olmuş.çiftçinin ödediği %50 si 6000 tl olur.desteklemeden faydalanan çiftçinin avantajı 2 000 tl.desteklemeden faydalamayan çiftçinin (mesela ben) zararı 4000 tl.

traktörde sanayici %20 zam yaptı mı faize vereceğin para otomatik fabrikaya uçar. yalan mı

evet bu olabilir. çünkü bu sene kırsal kankınma makine ve ekipman % hibe desteği olmayacak. dolayısı ile sübvanse oranları %100 yada ,%75 yapacaklar diye duyumlar geliyor kulağımıza.

uğur BOZ link=topic=82178.msg977117#msg977117 date=1425235398' Alıntı:
Aman arkadaşlar sessiz konuşun, traktör firmaları duymasın ,yarın yüzde 10 u görürsünüz. :)
daha yeni zam yaptılar bidaha yaparlarsa yazık artık
Allahtan korksunlar

Arkadaslar enflasyon % 6 olunca devlet yıllik %6yla kredi verince otomatikman 0 faizli olmuyormu yapilandirmada da öyle yaptilar faizler silinecek dendi ama yillik %6 faizi yine aldilar niye aliyorsunuz dedim enflasyon farki dediler

Faizsiz diye bir şey yok özellikle bankaların SIFIR FAİZLE diye başlayan kampanyalarının hemsi yalan.

tarım alet ve makinelerinin kdv si % 18 den%8 e indiğinde herhangi birşeyde indirim oldu mu?

öte yandan faizlerin inmesi güzel bir gerekçe ile taçlandırılabilir.

örneğin hurda teşvikli güzel bir kampanya olsa iyi olurdu.Türk çiftçisi çok yakan sanayiden geri gelmeyen koparanları yenilemiş olurdu

aoboran link=topic=82178.msg976908#msg976908 date=1425160829' Alıntı:
Bu şekilde bir çalışma olduğu konuşuldu,bende bilgisi olan var mı diye açtım konuyu,ancak olursa da tahminim eski(yani 10 yaş) traktörleri olanlara yenisi ile değişiminde kullandırılacağını umuyorum.
Her zaman ki gibi forumda konuyu herkes istediği yöne veya tarafa çekmiş!Benim burada ki söylemime dikkat ederseniz;Traktör değiştirmeye gücü yetmeyen,1970,80,90 lı yılların traktörünü kullanan çiftçiler(% 75 ' i 45 ile 65 hp) var bu traktörlerin maddi değerleri zaten düşük,öyle afaki bir para vermeden günün teknolojisini kullanabilmeleri için yapılabilecek bir çalışma olabilir. Haa bunuda ziraat bankası yetkilileri falanda bilemezler,bakanlıktan yazı gelir,onlarda emri uygularlar.