Ynt: Zetor 90/Zetor 6421/NH 65-Gübre İşi
Yılmaz..
*
Zetorlar küçüldükçe büyüyo, yani kabaca 60-100 bg aralığında %99 aynı malzeme kullanılmış.. mesela bizim 6421.. 54-94 arası tamamen aynı şase-düzen.. aynı işi de 1 vites farkla yapar, yapıyo.. bizim römorku gübre dolu o yüzden seri 4-5-6 rahat çekiyo..
*En çok tutulan efsaneleşmiş en pis orman işlerinde çalışanlar..
düz-manuel Proximalar.. ve dediğin gibi 70-100 bg arası.. yani ben de 70-100 arası zetorun uzmanlaştığını düşünüyom..
*ama diğer yandan rampa/çekiş şampiyonu Forterra 135 ' de 4156 cc kemikleşmiş zetor motoru kullanıyo.. keramet kalite motor-şanzıman ve mükemmel uyumda galiba.. Allah inandırsın gaz yiyiş, motor sesi çok çok iyi.. 6421 bile arkasında 10 ton yükle rampa aşağı ayağını gazdan çekince frenlemiş gibi yavaşlıyo.. gaza basınca hemen net yanıt veriyo.. ta rölantiye kadar düşüyon seri 5-6 ile tekrar gaza bas hızlanıyo.. valla kendim nazar verecem diye korkuyom..
*şu 9641 videosu vardı.. hidrolik kol ve denge açısından çok iyiydi hatırlarsan.. yani 64 olsun 96 olsun kesinlikle zetorların üstünde yazandan fazlasını yaptığını düşünüyom..
bu arada 1 tüyo.. mesela 54-94 arası aynı dedimya aslında en küçüğünü ucuza almak daha mantıklı.. yada 9641-12441 arası en karlısı 96 ' lık derim.. zaten sıfır ülkeye giriş fiyatlarına baktım 70 ile 100 arasında çok cüzi bi far var..
yani 2. elde bulabildiğin en küçük zetoru alacan aslında..
*Zetor HD serisi 130-140-150 bg daha yeni çıktı.. çok düğmeli ama daha konuşmak için erken..
*On seneler önce 6 silindir 150 bg civarı Zetorlar vardı.. onlarda zamanın ortalamasından üstün duruyo.. şu ormanı sırtlamış giden zetor videosunu hatırla..
*Kısaca 70-100 bg arası Proximalar artık kemikleşmiş-efsaneleşmiş.. Forterraları gördüm ama denemedim 100-140 bg arası.. ama
70 yıllık maziyle zetorun savsaklıyacağını es gececeğini sanmıyom..
Nitekim 30 kadar büyük marka içinde 1. oldu Forterra.. HD ' ler ise zetorun asıl sadelik-manuellikten çıkıp piyasaya uymak için teknolojik son sistem modeli gibi derim..
*Sorun birazda insanların iyi yada kötü deneyimlerini kendilerine saklamalarında.. aslında çok sayıda insanın zetor tecrübesi var ama paylaşım az.. bahsettim sana galiba.. foruma çok az giren bi arkadaş var.. 3-4 ay önce Zetor 80 aldı.. bi arayım dedim.. şimdi 3 motoru da Zetor yapmış.. bi foto at bari toplu dedim.. atacaktı unuttu galiba