Zetor 7441 Pulluk Denemesi/BAYBURT

Ynt: Zetor 7441 Pulluk Denemesi/BAYBURT

Usta toprağına göre değişir biz ovada 450 ile saatte 4.5 dekar dağda 3 dekar sürüyoruz 3 lü 11 ile

Zetor lara Eskiden Beri Hayranlığım Var Bizim Köydede 70 lerden Kalma 60 hp Gücünde Modeli Vardı Küçücük Boyuna Bakmadan Irmakta 4 Kademeli Santraviç Çevirirdi 90 Tabanca Su Basıyodu Yakın Mesafeye Şimdi Garajda Yatiyo Heralde Tam Bi Bilgim Yok. İthalat çı Firma Meselesine Gelince Akdeniz Traktör Pek Bu İşi B é ceremedi Fakat Adam Gibi Bi Firma Arkasında Durursa Ben Zetorun Güzel Bir Yükselme Trendine Gireceğini Düşünüyorum.

vın ' dan dolayı youtube ' yi yine aşamadık.. videoları facebook ' a atıyoz bakalım.. karar pulluk ustalarının :)

facebook ' a 3 video attık şimdilik.. yarın denk gelirse yine..

Umut Özkan diye eklerseniz görünmeli..

Forum ahalisi olarak video görene kadar topluca inanmıyoruz :D

Şaka bir yana seri 4 ile giderken pullukların çıkardığı toprağı ne kadar fırlattığını merak ettim. Özellikle yer kumsalda çok guzel görüntü oluyor.

güzel paylaşım . ellerinize sağlık , baya uğraşmışınız 2 video açılıyor . 3 cü çok kısa fazla bir şey anlaşılmıyor . yalnız 2 ci videoyu çeken arkadaş sadece sürücüyü çekmiş genel olarak .yanlız öyle çok hızlı değil demekki 3 cü vites ve 4 cü dişlileri yavaş olduğundan o vitesler tarla vitesi olabilir . herhalde videonun sonunda arkadan çekimde çok hızlı olmadığını farkettim . zaten çok hızlı olsa çift olmaz . ağır devir , yoldada 30 km olayı son iki dişliyi sürat dişlisi yapınca olay çözülür . teknik olarak 3 cü vites hızı ne kadar kitabında yazar .çok aşırı hızlı o9lsa pulluktan çıkan toprak tahmini 1 metre civarında savrulması gerekir . tabiki toprak çok önemli . tüm paylaşımlarınız için terar teşekkür ederim . hoşçakalın.

videonun sonunda görünmüyo ama orası tepeye doğru zaten seri 3 ' den seri 2 ' ye düşüyo orda..

dönüşte yer yer seri 4..

gelişine çektik.. yarın biraz daha özeniriz artık vakit bulup köye gidersem..

kitabı bizde yok 2. el geldi.. yalnız 40 km yapan 90 ' lığın kitabı var bakabilirim ama buna uymaz bu 30 km yapıyo..

şöyle diyim garajı olmadığı dışarda durduğu buralarda yaz-kış serin olduğu halde günlük çalıştırınca seri 4-5-6 yapıyoz kelle olarak.. hem 7441 ' de hem diğer 90 ' lıkta.. 90 ' lık kepçeli 5,5 tona yakın..

yani gerçekten takviyeyle pek işi yok..

seri 3 le gıdıyor dogrudur ama ole ahım sahım bı hızlı gıdısı yok noo-*-s son gaz verın bırde öle gorelım su canavarı ;D

ister kızın ister inanmayın.. kağıt/broşür bilgilerine eskisi kadar önem vermiyom, çok da merak etmiyom artık.. arar bulurum ama bu zetorun bilgileri yaptıklarıyla uyuşmuyo..

ya tork yedeğinin %30-35 olmasından ya başka bişe.. ama bizde tam anlayamadık..

makine hastası mühendis bi arkadaşı götürdüm bugün bindi 2 sıra gitti aynen 'bu 5 ' liyi değil 6 ' lıyı da çeker.. hiç duymuyo' dedi..

son videoyu çeken de kendisi zaten.. video seri 3.. daha sonra 17-18 gazla seri 4 ' le aynen gitti..

Toprağım şu en sonda römork videosuna da bi bak derdimi tam anlarsın..

http://www.trakkulup.net/fotograflar-(cekimler)-405/zetor-7441-(kizil-manda-2)/msg890291/#new

O kadar masrafa beklemeye gerek yok.. atla gel.. tarla sahibi 'yarında devam dedi' atla gel.. normalde 2 gün deneyecem diyordu ayrılamıyo şimdi :)

inan römorkunu deneye deneye hangi tonla hangi rampayı nasıl çıkar ezberledim..

ama Zetorun pulluğunu İLK defa bugün sürdüm.. biçoğunuz kadar pulluk tecrübem yok.. yorumlarınız değerli o yüzden..

Umut o zaman gerçekçi olayım.
Pulluk videosuna yapacağım tek yorum ..
Güzel gidiyor ama abartılı bir durum yok..
Lakin çoğu rakibine oranla iyi ..
Yakıtta cimri ise olay bitmiştir.

Ey ahali bahsi geçen traktör zaten 6 TAKVİYE 6 SERİ TOPLAMDA 12 İLERİ VİTES VAR, YANİ TEK SEFERDE 6 İLERİ OLMUŞ OLUYOR. Şöylede düşünebiliriz 1-2-3-4 yavaş, 5-6-7-8 orta,9-10-11-12 de seri vites gibi yani. Video da 4. vites benim gözümde düz 1 mesela. Yalnız şöyle bir durum var takviye 6 hızlı 2 ye eşit bir hızda düşündüğümüz zaman çok güzel ayarlanmış bayılma olmadan tek seferde çift kolla uğraşmadan takviye 4 hızına kadar düşebiliyorsun, tabi çekişi de yakalıyorsun. Video ya yorumum ise yakıt olarak az yakması hoşuma gitti, tabi 3 saatte 20 dönüm yer sürmeside.

inşallah 5/12 ve bulursak 5/14 ile de tahminim seri 2 ile videolarını paylaşcaz bakalım..

yalnız bu motor buranın şimdilik en büyük römorkunu çift ilavesiyle yaş gübreyle (kabaca 15 ton) SON GAZI vuruyo.. römorku görenin ilk sorusu 'bunu hangi motor çekiyo oluyo'..

pulluğu çok bilmem ama römork olarak bundan iyisine şimdilik rastlamadım..

abi toprak nasıldır ne kadar batırdınız bilmiyorum ama benim 8441 5 11 ile hiç düz 2 3 ile gittiğimi bilmem devamle seri 4 yada takviye altı çekmemezlik yapmaz yeterki motor yapışşsın o topraga 7441 benimkinden daha heybetli. onunda 4 lüyü hiç 3 e düşecegini sanmam 4 ile çok rahat çeker. bide herkes normal traktörlerin 1 vitesi sizin 4 üncü vitese eşittir dediler denedik sorduk 4 vites onların buçuklarından daha hızlı gidiyo bu veriler 15 gaz ayarına göre. toprak çok sertti galiba sen 1.3 yaktı demişsin benimki 1.2 ile 1.4 arası değişiyo hep geçmez azalmaz videoları paylaşmaya başlayacam artık açılırsa youtube kolay gelsin abi 5 11 dene 4 düz ile hiç zorlanmaması lazım onda.