Ynt: yyeni model yerli traktorlermi . ikinci el avrupa traktorlermi ??
Bu senin bir traktörden ne beklediğine de bağlı. Artık yerli traktörlerin fiyatları da öyle ucuz değil. Sen dersen ki ben konfora önem veririm. İşlerim rahat yürüsün, vites geçişleri rahat olsun, ileri geri yaparken shuttle ile çalışayım. Kaliteli ve sağlam olsun, az yaksın... Bu böyle uzar gider. İkinci el makine şans işi. Bildiğin, tanıdığın yerden alacaksın. Önceki sahibi nasıl kullanmış, titiz birisi mi bunları bilmeden alıyor çoğu kişi. Evet ithal traktörlerin parçaları pahalıdır. Ama parçaya ne kadar ihtiyacı olur. Ben bir çok yerli traktörü sanayide ayrılmış vaziyette görüyorum. Bu bir gerçek ki daha kaliteli, sağlam traktör üretmeyi tam manasıyla başaramadık. Üretiyoruz ama kalite kontrolden geçerken göz yumuluyor hatalı traktörlere. Buda insanlarda kalitesiz, sağlam olmayan traktör imajı yaratıyor.
İkinci el traktör alacaksan aranın iyi olduğu bir usta ile gideceksin. Gerçi usta kapalı olan motoru ne derece tahmin eder orası da şüpheli. Ben bugün traktör alacak olsam sıralamam şu şekilde olurdu.
** Sıfır Traktörde;
Kubota>Zetor>Erkunt ( Bunun nedeni fiyatlarının birbirine yakın ve uygun olması)
** İkinci el traktörde ise;
Kubota, MF, John Deere, Case, Deutz, New Holland...