Yurdusar 210 ve 3-12 pulluk

e230e4f1fa2e0165f493ff94d71a67e4.jpg
038619ad1022146972218f20084116d5.jpg
30b7be4fdd969509ccad339ab1aa4a55.jpg

Grank 3 lü pulluğa göre çok geniş alt kol baglanti tipi sabit pimli. Pulluklar takilirken zor olur, kolları iyice açmak lazım. Kurtağzı bağlantı olsa bi derece rahat olur.
Ayrıca grank geniş olmasina karşı saga-sola ayarlama imkânı yok. Bu traktöre tam olur insallah.

Banda öyle geldi. Havalar açınca bakacağım artık.
Fabrikası sizin ordaysa şimdiden icabına bakmalisin.
En dıştaki lâma kirmizi çizgi gibi granka dogru içbükey olsa grank hem cok genis olmak zorunda olmazdı, hem grankta gerekirse sağ-sol ayarı mümkün olur. Pullukta gergi kolları 10cm salinim yapabilmeli, teker izini gergi kollarını kasmadan kapatabilmesi grank ayarı ile olur,insallah ayar degisiklige gerek kalmaz.
Ayrıca ortakol pim baglantısı da iki delik olsa iyi olurdu, traktöre takılan deliklerin bucuk vitesi gibi ara ayar oluyor, iyi olurmuş.

Aynen halısın benim gördüğüm hatalar bunlardı. Fabrikaya yaptırmadım. Samsun Bafrada sanayide yapıyor pullukları. Yaptırırken usta ile görüştümdüm sorun çıkarsa tekrar yaptırırım diye. Bakalım herşey tarlada belli olacak

Aynen halısın benim gördüğüm hatalar bunlardı. Fabrikaya yaptırmadım. Samsun Bafrada sanayide yapıyor pullukları. Yaptırırken usta ile görüştümdüm sorun çıkarsa tekrar yaptırırım diye. Bakalım herşey tarlada belli olacak

Pullukta bu saydığınız eksikliklerin hepsi düzgün,
Krank dikkat ederseniz yeni ekipmanlarda hep geniş artık, nedeni bilimsel olarak geniş krankların çekişe etkisi
Orta kolda düzgün, arkadaki ekipman işleme derinliğine ulaştığı zaman, ekipman tarafı traktör tarafından yukarda olmalı, çalışma anında itme kuvvetini traktöre yukardan aşağı uygulamalı, buda çekişe etkili bir püf nokta
Her ne kadar fabrikasyon pulluk tercihim olsa da, bu resimdeki ekipman bence planlı yapılmış

• Beğen
Tepkiler: mücahit Demir
Krank dikkat ederseniz yeni ekipmanlarda hep geniş artık, nedeni bilimsel olarak geniş krankların çekişe etkisi
Orta kolda düzgün, arkadaki ekipman işleme derinliğine ulaştığı zaman, ekipman tarafı traktör tarafından yukarda olmalı, çalışma anında itme kuvvetini traktöre yukardan aşağı uygulamalı, buda çekişe etkili bir püf nokta
Her ne kadar fabrikasyon pulluk tercihim olsa da, bu resimdeki ekipman bence planlı yapılmış

Olabilir usta yağmurlardan dolayı kullanamadım daha.

Resimdeki ortakol iki tane pim yuvası boşuna değil, kullanmasını bilene. Çünkü traktördeki delikler bazen tam karşılığı olmuyor istenilen hassasiyetin, üst deliğe takıyorsun az geliyo, bi alt deliğe takıyorsun çok geliyo. Böyle durumda pulluktaki delik değisimi hi-lo gibi 😀 buçuk oluyor.
Ortakol, traktöre doğru hafif yukarıdan açı en ideali olabilir, fakat bu hassasiyeti ortakoldan alan traktörlerde ilk baklması gereken çalışılan ekipmanın derinlige ve toprak sertliğine göre takilacak pim yuvasıdır. Samede, fiat da en üst delikler hafif işler, mf265-285 lerde ise en alt delik hafif işler için. Mesela Same ve mf265 ile aynı pullukta derin olmayan sürüm yapmaya kalksak Samede ortakolu en üst deliğe takilacak ve ortakol çok hafif açı ile duracakken, mf de en alt deliğe takılacağı için çok fazla açı duracak. Yani ortakol hafif açı ile duracak diye mf de en üst deliğe takılamaz, takılırsa hassasiyet alamaz.
Bu resimde granka dogru daralan açida demir görülüyor,5 li pulluklarda dahi bu tasarım yaygın. Bu tasarım grankı hem kısa yapabilmeye imkan tanıyor hem de gerektiginde pullugu sağa-sola kaydırabilmek icin pay bırakıyor.

Resimdeki ortakol iki tane pim yuvası boşuna değil, kullanmasını bilene. Çünkü traktördeki delikler bazen tam karşılığı olmuyor istenilen hassasiyetin, üst deliğe takıyorsun az geliyo, bi alt deliğe takıyorsun çok geliyo. Böyle durumda pulluktaki delik değisimi hi-lo gibi [emoji3] buçuk oluyor.
Ortakol, traktöre doğru hafif yukarıdan açı en ideali olabilir, fakat bu hassasiyeti ortakoldan alan traktörlerde ilk baklması gereken çalışılan ekipmanın derinlige ve toprak sertliğine göre takilacak pim yuvasıdır. Samede, fiat da en üst delikler hafif işler, mf265-285 lerde ise en alt delik hafif işler için. Mesela Same ve mf265 ile aynı pullukta derin olmayan sürüm yapmaya kalksak Samede ortakolu en üst deliğe takilacak ve ortakol çok hafif açı ile duracakken, mf de en alt deliğe takılacağı için çok fazla açı duracak. Yani ortakol hafif açı ile duracak diye mf de en üst deliğe takılamaz, takılırsa hassasiyet alamaz.
Bu resimde granka dogru daralan açida demir görülüyor,5 li pulluklarda dahi bu tasarım yaygın. Bu tasarım grankı hem kısa yapabilmeye imkan tanıyor hem de gerektiginde pullugu sağa-sola kaydırabilmek icin pay bırakıyor.

Ustam benim Same orta kol bağlantısı resimdeki gibi hassasiyet alttaki deliklerde hassasiyet daha fazla değilmi
f25df1ea29ebb7ab1f3ac8c6123d475c.jpg

• Beğen
Tepkiler: keltaşlı