Yumurta Tavukçuluğu

Çiftçi TV'de bir çok program yapılıyor. Neredeyse her hafta 1 tane salma tavukçuluk programı yapıyorlar. Sunucusu Murat Şevki Yavuz. Youtube'den takip edebilirsin videolarını.

Önemli olan kaliteli yarkalar almak. Bunun için de güvenilir satıcıları bulman gerekiyor. Salma tavukçuluk işine giren çok oldu. Girenlerin büyük bir kısmı ilk başta zarar ettiler. Bunun sebebi de güvenirliliği kanıtlanmamış satıcılardan yarka almalarıydı.

1- Fiyatları bilmiyorum ancak yukarıda bahsettiğim sebepten ötürü tavukları ayrı, çadırı ayrı alsanız daha iyi olur.

2- Sizin yapacağınız şey organik yumurta tavukçuluğu olacak. Doğal ile organik arasında fark var. Siz kontrollü ve katkısız bir üretim yapacağınız için elde ettiğiniz yumurtalar organik olacak. Doğal olabilmesi için doğadan toplanmış olması lazım :).

3- Bu işe çok giren oldu ve şuan çok karlı. Yumurta fiyatları ikiye katladı. Bunun sebebi de Avrupa'daki kuş gribi. Yumurta ihraç ediyoruz. Yumurta kıymetlendi. Tabi bu ne kadar süre böyle devam eder bilemiyorum.

4- Bahsettiğiniz zaman dilimi yeterli. Düzene oturtunca sürekli içinde bulunmanızı gerek kalmayacak.

5- Genelde küçük işletmeler, bakkallar filan alıyor ama bunu çevrenizde bu işle uğraşanlara sorsanız daha iyi olur. Zamanla kendi müşterilerinizi elde edersiniz.

6- Yumurta verimini etkileyen o kadar çok sebep var ki. 250-300 diye rakam vermek hata olur. Tabi tecrübe kazandıkça verim artıyor. İlk başlarda çok az sayıda yumurta alabilirsiniz.

Dediğim programları takip etmenizi öneririm. Hatta facebooktan da Murat Bey'i eklerseniz, oradan da yardımcı olmaya çalışıyor.

Bir diğer önerim de, daha az tavukla başlamanız. Anladığım kadarı ile tek seferlik yatırım imkanınız var. Bütçeniz bunu elveriyor. Normalde bir yatırım yaparken yatırımın en az 2-3 katı sermayenizin olması lazım. Bu battığınızda çıkabilmenizi sağlar. Bu sebeple 500 değil de 200-250 civarı yarka ile başlarsanız daha iyi olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: LS90PLUS
Sıcaklık 15 25 derece arasında verim alabilirsin.aydinlik 14 saat olmalı bu işte çok ayrıntı var.bunlar olmasada olurmu olurda ticari olmaz.irk olarak ataks öneririm yumurta rengi krem.lohmanin yumurtası kahverengi pazarda sıkıntı olur.
 
1-)arkadaşım 1 metrekarede 6 tavuk idealdir yani70-80 metrekare alanda 500 tavuğa bakabilirsin
2-)hayvan beslemek için rasyon hazırlamasını bilen ziraat müh. zooteknist mezunu bir arkadaşa rasyonunu yaptırabilirsin ama yaptığı rasyonu tek tek almaya kalkmaya çalışsırsan maliyetin çok olacak sadece arpa buğday veya kurtçukla bu iş olmaz sskp,atk,ptk,et kemik unu,arpa,mısır,buğday,mermer tozu gibi ürünlerin harmanlanması ile olur.
3_)bu işe ben girecektim ama köyde bi abim girdi yardımcı oldum kendisine bizim memlekete atk,ptk,stk çok uzaklardan geldiği için rasyıon maliyetli olduğundan fabrikalardan fiyat aldık ve 6 aylık yemi depoya koyduk prefabrik yaptırdık tam otomatik 80,000 tl ye mal oldu 500 tavuklu işletme ben Atak-s istedim istemem deki neden tavukçuluk araştırmanın geliştirmesi sonucunda kış aylarına göre daha dayanıklı ve et bağlama oranı yüksek idi ithal ırklara göre avantajı olarak ama dezavantajını sorarsan 20-30 yumurta senede daha az yumurtlaması
4-)şu an günlük 420-460 yumurta almakta pazarda satış yapmakta marketlerde satman için vergi olayına girmen lazım
5-)günlük maksimum 150 g. yer tavuk kış ve yaz aylarında değişir 500 tavuk 75 kg. yem yer anlayacağın :D
6-)ben bir zooteknist olarak yardımcı oldum çiftçi tv de murat şevki yavuz arkadaşımızı takip et çok güzel çalışmaları var
 

Benzer Konular