Çiftçi TV'de bir çok program yapılıyor. Neredeyse her hafta 1 tane salma tavukçuluk programı yapıyorlar. Sunucusu Murat Şevki Yavuz. Youtube'den takip edebilirsin videolarını.
Önemli olan kaliteli yarkalar almak. Bunun için de güvenilir satıcıları bulman gerekiyor. Salma tavukçuluk işine giren çok oldu. Girenlerin büyük bir kısmı ilk başta zarar ettiler. Bunun sebebi de güvenirliliği kanıtlanmamış satıcılardan yarka almalarıydı.
1- Fiyatları bilmiyorum ancak yukarıda bahsettiğim sebepten ötürü tavukları ayrı, çadırı ayrı alsanız daha iyi olur.
2- Sizin yapacağınız şey organik yumurta tavukçuluğu olacak. Doğal ile organik arasında fark var. Siz kontrollü ve katkısız bir üretim yapacağınız için elde ettiğiniz yumurtalar organik olacak. Doğal olabilmesi için doğadan toplanmış olması lazım
.
3- Bu işe çok giren oldu ve şuan çok karlı. Yumurta fiyatları ikiye katladı. Bunun sebebi de Avrupa'daki kuş gribi. Yumurta ihraç ediyoruz. Yumurta kıymetlendi. Tabi bu ne kadar süre böyle devam eder bilemiyorum.
4- Bahsettiğiniz zaman dilimi yeterli. Düzene oturtunca sürekli içinde bulunmanızı gerek kalmayacak.
5- Genelde küçük işletmeler, bakkallar filan alıyor ama bunu çevrenizde bu işle uğraşanlara sorsanız daha iyi olur. Zamanla kendi müşterilerinizi elde edersiniz.
6- Yumurta verimini etkileyen o kadar çok sebep var ki. 250-300 diye rakam vermek hata olur. Tabi tecrübe kazandıkça verim artıyor. İlk başlarda çok az sayıda yumurta alabilirsiniz.
Dediğim programları takip etmenizi öneririm. Hatta facebooktan da Murat Bey'i eklerseniz, oradan da yardımcı olmaya çalışıyor.
Bir diğer önerim de, daha az tavukla başlamanız. Anladığım kadarı ile tek seferlik yatırım imkanınız var. Bütçeniz bunu elveriyor. Normalde bir yatırım yaparken yatırımın en az 2-3 katı sermayenizin olması lazım. Bu battığınızda çıkabilmenizi sağlar. Bu sebeple 500 değil de 200-250 civarı yarka ile başlarsanız daha iyi olur.