YouTube'da "Gıda Şokuna Hazır Olun!" videosunu izleyin

Adına ticaret denir, dini kılıfa uydurulur, fahiş fiyata satılır, 70 liralık bi ürünü 3 yerde aynı marka 120 ye kadar çıktı, 70 tl lik bi başka ürün 160 lira diyen oldu , el insaf diyorum.
Ticaret in de bir adabı olur 10 lira ya alırsın bir malı 12 ye satarsın ben Edirne ye geliyorum alışveriş e adam görüyor yabancı plaka örnek 20 liralık mala 40 diyor sonra bidaha müşteri gelmezse işler çok kötü vs helal para peşinde kosmuyor ki adam nasıl dalavere yaparım diye düşünüyor

Bizim burda 10 Euro luk unu 16 Euro ya sattı diye bir firmaya 50 bin Euro ceza kestiler fırsatçılık yapıyor diye Türkiye de malesef denetim yok olsa bile araya adam koyup düzeltirler ondan sonra Sor kimse kul hakkı yemiyor hepimiz hocayiz
Bir gün işyerinde muhabbet esnasında şu gavurlardan allah razı olsun dedim konu ekonomi üretim felan herkes bi durdu o nasıl bi söz diye ön yargı olustu siz söyediğim söze neden takıldınız kaldınız anlamadımki dedim cebinizdeki 2-3 bin lik telefon şu gördüğün başından kalkmadığın bilgisayar cocuğuna oynasın diye aldığın tablet evine bağlattığın internet beğenmeyip daha incesini büyüğünü aldığın lcd led q led 4k televizyon bindiğin araba veya ahbi albilsem dediğin araba dahada coğaltabiliriz hadi bunların hepsini çıkartın hayatınızdan dedim ses yok eee burda takıldığınız benim kurduğum cümlemi!!! düşünmek lazım biri mavi renkli traktör yapmış avuc ici kadar ülke yetmemiş yetişememiş baska ülkede fabrika kurmuş montajını yaptırmıs dünyaya sata sata bitirememis diğeri kırmızı biri yeşil birbirinden aşağı kalır yanlarımı var ya ekipmanları traktör fiyatına belki bazı kullandığımız ceker traktörlerden pahalı ekipman bu çiftçilik tarım büyük bir sektör bunu idrak edecek göre bilecek idareciler lazım günü ayı yılı kurtarsak kafi kafayla gecmisten bu güne gelmişiz alavere dalavere her sektörde liyakat sahibi olmayan koltuk işgal eden atm yi gözleyen kişiler şişirilmiş eee çiftci ne yapsın işci ne yapsın be kardesim bi silkelenemedik bir kesim üretecem kar edecem ayakta kalmam gerek besleyecem ekecem güdecem diye kırk takla atıyor diğeri karnım doydu ama gözüm ac acaba ne kadar resmi tatil var yıllık izinleri birlestirsemmi derdinde benmi karamsarım gerceklermi böle yanlışmı düşünüyom anlamadım gitti hic birşey olamasada kesin bir şeyler oldu olmuştur bidebiz söyleyelim bakalım söz hakkımız gelince bunu

• Beğen
Tepkiler: giray
1997 refah yol hükümetini hatırlıyan arkadaşlar vardır prof dr necmettin erbakan hocamızın başbakanlıgında çiftçiye %100%200 %300 varan çifçinin ürünlerine zam yapmıştı çiftçi belki Türkiyecumhuriyeti döneminde ilk defa bu zamları almıştı sadece çifçiyemi hayır memura emekliye işçiye askerimize vermedigi tek sektor rantiyecilere olmuştur.havuz sistemini kurarak ülkemize 35milyar dolar kazandırmıştır.bu parayıda Allah razı olsun bizlere vermiştir bizi yönetecek insanlar ehliyetli olmaları lazım asla çalmamaları lazım bu yetermi yetmez aynı zamanda çaldırmamaları lazım ülkemizi yöneten vekillerimiz 350 veya 400 kişi YaAllah bismillah iman varsa imkanda var deyip işe başlasa bu 400 kişi 80 milyonu tefah seviyesine ulaştırır.

Oooo tarım politikalarımızı savunan bir çok aydın çiftçimiZ şimdi işlerine gelmeyince yok o öyle yanlışlar yok böyle olmalıydılar der olmuş. Kimse de dememiş desteklerimiz tam alındı mazot düştü bilmem kaç tl. Daha ne istiyorsunuz diye!!! Makro ekonomik düzenle refaha kavuşacağız korkmayın bu kadar. Biz üretelim kafii.

Devlet inek, düve verdi şakşakladılar, iş yem almaya gelince yuhaladılar.

İşimiz makara arkadaşlar, bu çıkarcı zihniyetimizi değiştirmediğimiz sürece gelişmemiz imkansız. Güzel günler göreceğiz inşallah. Yarınlarımız için biz en güzel bilidğimiz şeyi yapacağız. Üreteceğiz üreteceğiz. Ama borç ama harç üretmek zorundayız. Umutla emekle devam edeceğiZ.