rica ederim dostum ben devamlı takip ediyorum bu kanalı bu güne kadar bütün video lari izledim tavsiye ederim boş konuşmuyor verilerle anlatıyorPaylaşım için çok teşekkür ederim dostum.
İçinde bulunduğumuz durumu çok net bir şekilde verilerle anlatmış.
Çok faydalı bilgiler , çoğunuda biliyoruz vede durumlar iyi değil, tarım sektöründe hayvan yemi bile ithal , arkadaş bu dışarıya parayı verene kadar ver çiftçiye desteği eksin çiftçi soya fasülyesini , veya ne varsa,ben niye 250 bin ton vietnamdan alim çeltiği, ver desteği bizim çiftçi kazansın, olmayan döviz dışarı çıkmasın para içerde dönsün, bu tarım politikasını anlayamıyorum , anlayan varsa neden tarum ürünü ithal ettiğimizi biri söylesin .gerçekten sebep ne , niye bu ürünler yetiştirilmiyor,
Benim anladığım kadarıyla içerde fiyatlar aşırı yükselir korkusuyla ithalat yapıldı yıllarca döviz de ucuzdu bu enflasyonu olumlu etkiledi tabi bu arada çiftçiyi unuttular şimdi döviz yükselişe geçince ithalat da zora girdi elimizde fazla döviz yok ayrıca dünyada tarımsal ürünler de yükseliyor aynı altında olduğu gibi hem dolar yükseliyor hem tarım ürünleri fiyatı yükseliyor şimdi çiftçi yi hatirladilar ekilmedik yer kalmayacak vs oysa ki yıllardır ithalat yerine çiftçi desteklenseydi şuan Türkiye bırak ithalat i ihracat yapan ülkeler arasında olurduÇok faydalı bilgiler , çoğunuda biliyoruz vede durumlar iyi değil, tarım sektöründe hayvan yemi bile ithal , arkadaş bu dışarıya parayı verene kadar ver çiftçiye desteği eksin çiftçi soya fasülyesini , veya ne varsa,ben niye 250 bin ton vietnamdan alim çeltiği, ver desteği bizim çiftçi kazansın, olmayan döviz dışarı çıkmasın para içerde dönsün, bu tarım politikasını anlayamıyorum , anlayan varsa neden tarum ürünü ithal ettiğimizi biri söylesin .gerçekten sebep ne , niye bu ürünler yetiştirilmiyor,
Çifçinin kıymeti harbiyesi , anca anlaşıldı haklısın , dün markette 12.90 tl ye prinç gördüm bunu bu fahiş fiyata satanı ben ne deyim.denetlesinler bu neyahu marketler artık zıvanadan çıktı, çiftçi geçim savaşı veriyor, marketler zam üstüne zam aynı princi , 6.90 tlye aynı markayı almıştım , marketten çıkıp mutlu olan var mı luppo kola alanlar hariç.Benim anladığım kadarıyla içerde fiyatlar aşırı yükselir korkusuyla ithalat yapıldı yıllarca döviz de ucuzdu bu enflasyonu olumlu etkiledi tabi bu arada çiftçiyi unuttular şimdi döviz yükselişe geçince ithalat da zora girdi elimizde fazla döviz yok ayrıca dünyada tarımsal ürünler de yükseliyor aynı altında olduğu gibi hem dolar yükseliyor hem tarım ürünleri fiyatı yükseliyor şimdi çiftçi yi hatirladilar ekilmedik yer kalmayacak vs oysa ki yıllardır ithalat yerine çiftçi desteklenseydi şuan Türkiye bırak ithalat i ihracat yapan ülkeler arasında olurdu
Çifçinin kıymeti harbiyesi , anca anlaşıldı haklısın , dün markette 12.90 tl ye prinç gördüm bunu bu fahiş fiyata satanı ben ne deyim.denetlesinler bu neyahu marketler artık zıvanadan çıktı, çiftçi geçim savaşı veriyor, marketler zam üstüne zam aynı princi , 6.90 tlye aynı markayı almıştım , marketten çıkıp mutlu olan var mı luppo kola alanlar hariç.
İşte tam da bu yüzden kooperatif kurup çiftçinin ürettiği mali kendi paketleyip satması lazım ki hem çiftçi kazansın hem halk daha ucuza mal alsın3 yıl önce 7.5 tlye sattığım 1. sınıf leblebilik nohutu bir önceki yıl 5 tlye geçen yıl 4tlye sattım.
Ama aynı leblebi mağazada son tüketiciye 30-60 tl arasına satılıyor. Ben üretmesem kaç kişi aç kalacak ? Benim ürettiğimden 20 kişi ayrı ayrı benden çok para kazanmış. Önce benim karnım doysun ben üreteyimki o 20 kişi yine kazanmaya devam etsin. Ama haddince usülünce kazansın. Ticaret tamam helal ama Yahudilerin kitabında %16 bizde %24 kar helal. Üstü dinde bile haram. Bunu çözsünler önce cidden artık insanda heves kalmıyor bu aracıların fahiş karlarla oturdukları yerden kazanmaları çok moral bozucu hale geldi.
kitap yazsanız,
kanat takıp uçsanız,
yine bizim emeğimizi elimizden alırlar,
çitçinin genelinin sesi,
birliktelik sağladığı bir yapı,olmadıkça,
yine bir yolunu bulurlar,
biz üretiriz,
gerisi yan gelir yerde yer.
Bizim burda 10 Euro luk unu 16 Euro ya sattı diye bir firmaya 50 bin Euro ceza kestiler fırsatçılık yapıyor diye Türkiye de malesef denetim yok olsa bile araya adam koyup düzeltirler ondan sonra Sor kimse kul hakkı yemiyor hepimiz hocayizÇay paketi teneke olmalı attımı kafayı yarmalı,[emoji41]bu ara marketlere taktım kafayı tüik nerden alışveriş yapıyorsa bizde gidelim, bizim marketler enflasyon canavarı gibi.7 liralık prinçi 12.90 a satıyor.
Bizim burda 10 Euro luk unu 16 Euro ya sattı diye bir firmaya 50 bin Euro ceza kestiler fırsatçılık yapıyor diye Türkiye de malesef denetim yok olsa bile araya adam koyup düzeltirler ondan sonra Sor kimse kul hakkı yemiyor hepimiz hocayiz