YONCA EKİMİ İÇİN TOPRAĞIN İŞLENİP HAZRLANIŞI VE ANIZ ARKASI YONCA EKİMİ

Ynt: YONCA EKİMİ İÇİN TOPRAĞIN İŞLENİP HAZRLANIŞI VE ANIZ ARKASI YONCA EKİMİ

Abi hakkaten yaptığın işin hakkını vererek temiz yapıyorsun, Allah emeğinin karşılığını versin..Kolay gelsin..

Helal olsu Hacı Aga. Hakknı vermişsin yine. Allah emeğine zeval vermesin.

Hayırlı ürünler kaldırmayı Allah nasip eder inş. bizede örnek güzel bir çalışma olmuş.

Hacım eline sağlık .Bu kadar olur yani.yonca ekimni zor bir olay ama sen garantili olarak ve resimli anlatmışsın.Ayrıca işin icinde NH de var.Artık kim korkar yonca ekmekten diyorum.Sanırım bunun devamı da olacak.Ot mücadelesi.sulama.biçme gibi. vb.

Maşallah Hacı Abi, Hepimiz İçin Yararlı Bir Paylaşım Yapmışsın Baştan Sona...
Kolay Gelsin, Paylaşım İçin Teşekkürler...

Çalışmana hayranım valla.Allah bereketini arttırsın.

ok-*-s bereketli olsun hacı,eline emeğine sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş keşke yakında olsaydıkta bana da yardımcı olabilseydin yonca yeri hazırlama ve ekmede... :(

Kolay gelsin , bereketli olsun. Satma amaçlı mı ektin , yoksa kendi işletmen için mi? Yılda kaç defa biçimi oluyor?

Hacım bereketli olsun. Her ne kadar yonca ekim şansımız olmasa da, bilgilenmiş olduk.

yorumlar için teşekkürler abilerim arkadaşlarım. :)
ufukk link=topic=57401.msg616228#msg616228 date=1343049652' Alıntı:
Kolay gelsin , bereketli olsun. Satma amaçlı mı ektin , yoksa kendi işletmen için mi? Yılda kaç defa biçimi oluyor?
Kendi i,şletmem için ektim bunun haricinde 50 dekar dah yoncam vardı 25 dekarını söktüm bununla 65 dekar yoncam var şuanda kendi hayvanlarım için stokluyorum,yılda 4-5 biçim yapılır bölgemizde.

arkadaşlar siteden yonca tarımını getirisi hakkında sru soran bir arkadaşa yaptığım hesap,aynı iletiyi burayada ekliyorum bilgi amaçlı

YONCANIN MAALİYET HESABI
Hocam 40 dekar tarlanın ekim maliyeti 5000 tl olur okadarda destek alısın zaten,yonca düzgün ekim yapılır ve kaliteli tohum seçilirse zayıf topraklarda bile güzel yetişiyor ama su bol olması lazım,herbiçimde iyi verim almak için 3 su gerekir bizim bölgemizde yani 4 biçsen 10-12 su ister
suyun hesabını sen yap hocam nekadar harcar kuyularınız
ekimden sonra gübre masrafı olmaz sıvı fosfor atıyorum ben gübreden iyi oluyor her yıl sürme derdi yok
kar hesabına gelince orta derece çıksa normal biçsen (4 yani) 40 dekardan 65 ton yonca çıkar bunu sezonunda satsan ortalama 400 den 26000 para yapar
hiç eldeğmeden bu şekilde sezonunda pazarlaya bilirsin silindirli ile biçer balyeni yapar ve satın alırlar yani biçip balye yapmanın maliyeti
dakara herbiçim 400 kgr çıksa 12 lira balyenin maliyeti 8 lirada biçme maliyeti tutar toplam 20 lira yapar
4x20=80 tl ( 80x40 dekar=toplam biçme ve balye yaptırma maliyeti 65 tonun 3200 tl yapar yani bu şekilde sulamanın haricinde el değmessin

-26000 ciro yaparsın
masraf
-3200 tl biçeme balye yaptırma
-yıllık 300 tl fosfor ve hümik asit masrafı (20 ltre fosfor ve 20 litre hümik-fulvik asit alsan güzel verim alırsın)
-bizim su hesabından 40 dakara 330 saat su verirsin oda 40 dk 1 kilovat atıyor kabaca 300 saat diyelim tarifeli kuyum gündüzde basıyorum kilovatı 4,26 ya geliyor oda 1278 tl yapar yani benim şartlarımda sezonunda satsam 21222 tl yıllık karım olr ama bu yoncaları stoklayıp kışın satsam 600 tl den 13000 tl daha fazla karım olur ozaman 40 dkr yoncadan 34,000 tl kar elde etmiş olurum
hocam birde 400 kgr dan hesapladık verim miktarını bu oran 800 kgr kadar çıkabilir ozaman daha yüksek kar elde ederiz.

Hacı bu hesaba göre işi gücü bırakıp her yere yonca ekelim daha iyi. :)

hacı bey çok güzel, eğitici ve açıklayıcı olmuş verdiğiniz bilgiler
Ha birde işçi masrafı, kaygısının da olmayışı...
sanki ekelim yav.. valla iyi
Destek dedinde, 2012 içinmi yoksa gelecek senemi verecek devlet

demirciler_14 link=topic=57401.msg616371#msg616371 date=1343085121' Alıntı:
Hacı bu hesaba göre işi gücü bırakıp her yere yonca ekelim daha iyi. :)
neden olmasın
saruhan1975 link=topic=57401.msg617452#msg617452 date=1343507852' Alıntı:
hacı bey çok güzel, eğitici ve açıklayıcı olmuş verdiğiniz bilgiler
Ha birde işçi masrafı, kaygısının da olmayışı...
sanki ekelim yav.. valla iyi
Destek dedinde, 2012 içinmi yoksa gelecek senemi verecek devlet
İşci masrafı derken sulama için işci çalıştıram masrafı olur yoncayı kışa depolayım derseniz çekme yükleme masrafı olur.
desteği bu yıl tutarlarsa 2013 baharda alınır ama gelecek yıl tutarlarsa 2014 kalır.

gençler hesaplar güzel eksik olan depo maliyeti ve o kadar para kazanırken birazını yatırıma ayırmak gerektiğini düşünüyorum.biçim makinası, zamanla da bağlama makinası alıp maliyetleri düşürmek gerektiğini düşünüyorum. ama depo şart çünkü yağmurdan ve kar markajını arttırmak için.

İşin ehlisin vesselam :) kolay gelsin mehmet abi toplam kaç dekar yonca var sen de.

paylaşım için teşekkürler il ve ilçe tarım daki mühendisler senin kadar anlatamazlardı bu işi....

bana mı? diğer arkadaşlara mı? teşekkür ediyorsun bilemem ama diğer arkadaşlar hesaplarını çok güzel yapıyorlar bende tebrik etmek isterim.hesapsız hiç bir işe girmemeye özen gösteriyorlar güzel e güzel.

bizim buralarda yazlık yonca ekimi bilinmez.güzel bir çalışma.

ağustos ayının 25 eksek yeni yıla hazırlık olurmu? belki bir biçim alamayız ama güzlemiş olmaz mı?