Ynt: Ynt: İlk traktörüm Massey Ferguson 285
Traktörü almak la en iyisini yaptın dediğin gibi günlük 150 TL aylık 4500 TL .60 hayvan için baya iyi giderlerini kısmıssın ben dede gider sorunu cok bu aralar neolacak bilmiyorum Küspe özelikle cok canımı sıktı daha alamadım fiyatlar ço çok dengesiz an az oradan %30 bi artış hisediyorum işallah bu rakkam geçmez saman slaj bunları stokladım yazı görürüm herhalde şimdiden hazırlıyorum tek sorun küspe birde 3 ayda arpa derdim var onunda suan tonu 850TL diyorlardı geçen ay şimdi ne oldu bilmiyorum dediğin gibi hesapları iyi yapmak lagzımSantiago link=topic=79014.msg935021#msg935021 date=1415822705' Alıntı:Ben son 4 ayda 36 tane buzağ sattım kendi buzağlarımı.Bunun birikimiyle elimden geldiğince altyapı yapmam lazım.Ben 6 aydır işin içindeyim üniversite mezunuyum + şuan ikinci üni olarakda işletme yazdım onada devam ediyorum.Benimişim bundan sonra bu olduğu için önce altyapıyı kurmam gerekiyor.Şuan günlük havyanların gideri 150 tl bana 60 baş hayvan var.Sütçülük değil sadece üretim yapıyorum.Gelirim buzağlar sadece deyim kısacası.Benim kendi yemimi en ucuza getirmem lazım.Oyüzden bu acelem biraz.Hiç 285 aklımda yokken gittim aldım bugün.