YERLİ ÜRETİM BAŞAK TRAKTÖRÜN GÖSTERİSİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: YERLİ ÜRETİM BAŞAK TRAKTÖRÜN GÖSTERİSİ

cubuklu06 link=topic=5937.msg178086#msg178086 date=1241808859' Alıntı:
mesela mf 240 ın arka kovanı erkunt üretiyodu
eski fergusonların 285 lerin falan difrensiyel şanzuman tümosanların difrensiyalı şimdide oylemi bilmiomda erkunt uretiyodu
70-56 ların karterleri erkunt tümosan

güzel paylaşım...eline sağlık..başaklar güzel gösteri yapmış...

basakların tipini begenmiyorum cok basit ve yuvarlak hatlar kullanılmış bence..yav tasarım yapmak bu kadar zormu.. en azından hiç bişey yapmıyorsa buyuk firmaların tasarımlarına baksa azıcık yine yeter :))) oyuncak gibi duruyorlar..tabi bu benim zevkim.. inşallah ilerde cok daha guzel traktörler uretir ve büyür..

ceya023 link=topic=5937.msg180816#msg180816 date=1242891200' Alıntı:
basakların tipini begenmiyorum cok basit ve yuvarlak hatlar kullanılmış bence..yav tasarım yapmak bu kadar zormu.. en azından hiç bişey yapmıyorsa buyuk firmaların tasarımlarına baksa azıcık yine yeter :))) oyuncak gibi duruyorlar..tabi bu benim zevkim.. inşallah ilerde cok daha guzel traktörler uretir ve büyür..
Tasırım yapmak belki size göre üç beş çizikten meydana geliyordur fakat bu iş tahmin ettiğiniz gibi değil bu yapılan kaportanın vs vs herşeyin bir maliyeti bir külfeti vardır bu yüzden en sade kullanışlı ve maliyeti en düşük tasarımlar kullanılır...

bence aynı malzemenin kullanıldıgı kaporta tasarımlarında genel gereksinimleri aynı olan ve sadece dıs hatlarında ufak degişiklikler yapılara ızgara vs. cokdaha guzel tasarımlar yapılabilir ben bundan söz ediyorum tasarımın kalıbı oluşturulduktan sonra maliyet nerede artıp azalacakbuna xenon far falan koyun demiyorum ek mazeme koyun demiyorum biraz daha guzel çizgilere sahip olsa yine yeter.. erkuntun eski kaportası bile bundan cokdaha sık duruyor bence.. ve erkuntun eski kaportasının malıyetide bundan daha ucuzdur aynı mazeme kullanılmışsa yani.. bilmiyorum aynı maliyete cokdaha guzel tasarımlar yapılabilir diye düşünüyorum...
dennizs link=topic=5937.msg181208#msg181208 date=1243031619' Alıntı:
Tasırım yapmak belki size göre üç beş çizikten meydana geliyordur fakat bu iş tahmin ettiğiniz gibi değil bu yapılan kaportanın vs vs herşeyin bir maliyeti bir külfeti vardır bu yüzden en sade kullanışlı ve maliyeti en düşük tasarımlar kullanılır...

en basıtınden bı ızgara demıssın... ceya arkadas bı ızgara koydugun zaman traktor sesının kac desıbelı daha artacaktır... burda adamlar sesı 1 desıbel bıle dusurmek ıcın motorla traktor arasına kac tugla ordugunden bellıkı haberın yok.... hıcbısey kolay dııldır onu yaparken sız sadece gorsel olarak bakıyorsunuz...

[size=10pt]İŞLERİ BU YAPACAKLARDIR TABİKİ KOLAY OLAYACAKTIR BİZ TUKETİCİYİZ VE GÖRSELLİK, KULLANIŞLILIK VE SAĞLAMLIK YÖNUNDEN BAKARIZ.. BEN BEGENMEDİM BU Bİ SORUN OLMAYA BİLİR AMA BENİM GİBİ Bİ COK KİŞİ CIKARSA OZAMAN Bİ SORUNDUR VE ÇÖZULMESİDE GEREKİR ÇÖZMEKTE TASARIMCILARIN İŞİ.. YANİ BU MALİYETE BUNDAN DAHA İYİSİ YAPILMAZ MI DİYORSUNUZ ŞİMDİ ???? BENCE BU MALİYETE BUNDAN COK DAHA İYİSİDE GUZELİDE YAPILABİLİR BU BENİM FİKRİM.. BUNDAN DAHA İYİSİ YAPILAMAZ DİYOSANIZ BU ŞARTLARDA BU MUKEMMEL DİYORSANIZ ODA SİZİN GÖRÜŞÜNÜZDÜR ACIKCASI BANA GÖRE COK DAHA İYİSİ AYNI SARTLARDA YAPILABİLİR GÖRÜNÜŞ OLARAK EN AZINDAN..NEYSE BU SADECE BENİM ZEVKİM VE GÖRUŞUM YANİ BUNU POLEMİK KONUSU YAPMAYALIM BENCE...[/size]
sezer link=topic=5937.msg181241#msg181241 date=1243062694' Alıntı:
en basıtınden bı ızgara demıssın... ceya arkadas bı ızgara koydugun zaman traktor sesının kac desıbelı daha artacaktır... burda adamlar sesı 1 desıbel bıle dusurmek ıcın motorla traktor arasına kac tugla ordugunden bellıkı haberın yok.... hıcbısey kolay dııldır onu yaparken sız sadece gorsel olarak bakıyorsunuz...

ceya023 arkadaşa katılıyorum.önce begeni olması gerekir ki ilgi olsun kafada fikir oluştursun.başak ve tümosan önce bu fikri çözmeli erkunt nasibse bunu çözdü çözecek hep yerli üretim basitlik ten kaybetti.ucuz olsun maliyet var tezleri çok yersiz boşa kimseyi kandiramazlar sadece kendilerini kandırıyorlar.birkere tek tek traktör ve parça hatta model üretip maliyet artırmıyorsun.seri üretim ve toplu üretimle işyapıyorlar üretim yapıyorlar maliyet diye bizlere yutturuyorlar.maliyet ilk işe başlamada oluşur.sen 4 yıl önceki üretiğin parçayı modeli hala kullanıyorsun maliyet diye mazeret bildiriyorsun.hal böyle olunca boş durmayan ithal ve büyük markalar önde gider.

köylü link=topic=5937.msg181264#msg181264 date=1243066998' Alıntı:
ceya023 arkadaşa katılıyorum.önce begeni olması gerekir ki ilgi olsun kafada fikir oluştursun.başak ve tümosan önce bu fikri çözmeli erkunt nasibse bunu çözdü çözecek hep yerli üretim basitlik ten kaybetti.ucuz olsun maliyet var tezleri çok yersiz boşa kimseyi kandiramazlar sadece kendilerini kandırıyorlar.birkere tek tek traktör ve parça hatta model üretip maliyet artırmıyorsun.seri üretim ve toplu üretimle işyapıyorlar üretim yapıyorlar maliyet diye bizlere yutturuyorlar.maliyet ilk işe başlamada oluşur.sen 4 yıl önceki üretiğin parçayı modeli hala kullanıyorsun maliyet diye mazeret bildiriyorsun.hal böyle olunca boş durmayan ithal ve büyük markalar önde gider.
katılıyorum eski steyrların bunlardan daha ciddi bi duruşu vardı tümosanında öyle bana göre eski tip yeni tipten çok çok daha iyiydi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...