Hem anneleri beslemesi kolay küçük olduğu için kolay doyuyolar hemde sağlam yapılı hayvanlar. Kolay kolay hastalanmıyolar. Angus spermadanda çok verimli buzağılar doğuyo ancak bu hayvanlardan süt beklentin olmicak
Sana katılıyorum üstat.Öyle deme hocam bu ineklere angus sperma atcan ozaman gör doğan buzaları. Şuan bende 3 tane var. Hem doğum kolay hem gelişim süper
Yerli inekte süt az olur ama tadına doyulmaz. Angusla melezlemek mantıklı doğumdan sonra biraz kesif yem takviye etsen problem olmaz yapanlar var250 kg da bir ineğe kesif yem olmadan kaba yem ile besleme yapabilirmiyiz oluyorsa eğer
5 kg yonca 5kg saman ile 6 litre civarında süt almak mümkünmüdür
behcet abi 400 kglik kurbanliklarim var. 7 kilo yem 1 kilo arpa 3.5 kilo slaj 2 kg saman veriyorum.250 kg değil, yerli inekler 350-400 kg gelebilir. 5-6 kg süt için
4,0 kg yonca
5,0 kg saman
2,5 kg arpa
verilebilir.
arpa, kademeli artırılır.
1 kg 3-5 gün
1,5 kg 6-8 günler
2,0 kg 9-15 günler
2,5 kg 15.gün ve daha sonra
kurbanlıklar hangi ırk,behcet abi 400 kglik kurbanliklarim var. 7 kilo yem 1 kilo arpa 3.5 kilo slaj 2 kg saman veriyorum.
Sence rasyonum nasıl ?
rasyonun nasıl olduğu konusundabehcet abi 400 kglik kurbanliklarim var. 7 kilo yem 1 kilo arpa 3.5 kilo slaj 2 kg saman veriyorum.
Sence rasyonum nasıl ?
3 ay süt vermesi yeterli 3 ayın sonunda hayvan yıkılmayacak şekilde ne kadar verilebilir sadece samanla olurmu250 kg değil, yerli inekler 350-400 kg gelebilir. 5-6 kg süt için
4,0 kg yonca
5,0 kg saman
2,5 kg arpa
verilebilir.
arpa, kademeli artırılır.
1 kg 3-5 gün
1,5 kg 6-8 günler
2,0 kg 9-15 günler
2,5 kg 15.gün ve daha sonra
sadece samanla, hayvan beslenmez,3 ay süt vermesi yeterli 3 ayın sonunda hayvan yıkılmayacak şekilde ne kadar verilebilir sadece samanla olurmu