Yeni zamlar...

Motorine 13 kuruş zam geldi bu demek oluyor ki çiftçinin deposu biraz daha fazla parayla dolacak. Bankaların kurumlar vergisi oranı % 20 den % 22 düzeyine getirildi. Yani yüzde 10 da oraya geldi muhtemelen bunlar kredi maliyetleri üzerine giydirilecek buda vatandaşın kredi maliyetleri arttığı için daha fazla maliyetli borçlanacak. Ayrıca motorlu taşıtlar vergisinede % 40 zam geldi dün buda vatandaşın her yıl ödediği motorlu taşıtlar vergisi ortalama 600 TL ise 840 TL ye çıktı demek oluyor. Buyrun yorumlayın.

Ne diyelim ki abey burda istediğimiz kadar bir yerimizi yırtsakta kimsenin umrunda değiliz. Ne çiftçiler, ne sokaktaki vatandaşı düşünen var sürekli benzine motorine zam elektriğe zam sigortaya zam herseye zam. Tabi bakanların milletvekillerinin falan keyifleri gıcır alıyorlar dünya kadar parayı. ne diyelim oraya buraya harcanan parayı vatandaştan çıkartıyorlar

59cbfaea0f25441210ffd5e4.jpg

buda resimleştirilmiş zamlar.

Motorine 13 kuruş zam geldi bu demek oluyor ki çiftçinin deposu biraz daha fazla parayla dolacak. Bankaların kurumlar vergisi oranı % 20 den % 22 düzeyine getirildi. Yani yüzde 10 da oraya geldi muhtemelen bunlar kredi maliyetleri üzerine giydirilecek buda vatandaşın kredi maliyetleri arttığı için daha fazla maliyetli borçlanacak. Ayrıca motorlu taşıtlar vergisinede % 40 zam geldi dün buda vatandaşın her yıl ödediği motorlu taşıtlar vergisi ortalama 600 TL ise 840 TL ye çıktı demek oluyor. Buyrun yorumlayın.[/Deniz bittiiiiiiii

Yav hep merak etmişimdir. Bu ülkede yaşayan insanlar nasıl bir ruh haline sahip?
Ben diyorum ki;böyle giderse çifti üretemez ekonomi çöker.
Onlar diyor ki;bizim büyümemizi dış güçler hazmedemiyor,bizi kimse durduramaz.
Ben diyorum ki;bilim de sınıfta kaldık.
Onlar diyor ki;baksana yapılan yollara,köprülere...

Daha ne diyeyim ki. Bu insanları anlayamıyorum. Bunlar hipnoze mı edilmiş? Ne...

Turk uyumuyor, ancak bu dunya ile o dunya arasinda sikisti, o dunyayi dusunuyoruz derken bu dunya nimetlerine takilanlarin ekonomiyi dondurulemez hale getirmesinin sonuclari yasadiklarimiz. Siyasetcinin unuttugu birsey var, ac ayi oynamaz. Ciftcinin ve emegi karsiligi kazanip yasamaya calisanlarin tepkisi cok sert olur.

Sanki kasitli olarak buyukbas isi bitiriliyor, hem sut hem et olarak, bugunlerde sessiz sedasiz koyun eti karkas ithali acildi, et kurumu getirip toptan 28 e verecek alanlar 33-35 satacak ( kol/but ), boylece kucukbas da bitecek. Sebze ve meyve para etmedigine gore, uc kurusa bugday, arpa falan dostlar alisveriste gorsub hesabi olacak. Sanki savas zamani gibi, kendi yyecegini yetistirip karnini doyuracak insanlar, sehirde olanlarin hali cok daha kotu olacak. Koyde sebze, meyve et yumurta, tavauk bulunur yetecek kadar ama domatesi 5e alanlar ne yapacak bakalim. Maas artisi yapilmayisi, vergilerdeki insafsiz artis falan derken soylenecek sey Allah yardimcimiz olsu, ama ne demiser essegi saglam kaziga bagla sonra Allah`a emenet de ! Koylu sehirli farki yok, herkes ayni kayikta, kayik da su aliyor...

Şehirde yaşayanlar bize dokunmaz zannediyorlar ama şunun bilinmesi lazım ki çiftçi biterse tarım biterse herkez biter. Geçen konusu oldu bi arkadaş ALLAH köylü ye yardım etsin köylünün çiftçinin işi zor dedi bende ALLAH asıl size yardım etsin dedim çiftçi hiç birşey yapmazsa eker sebzesini eker mısırın ı yapar kışlık yiyeceğini oturup yer ama şehirli sebzeyi meyve yi kiloyla değil sayıyla almaya başlar dedim. Bizim karadenizde fındık bitik şu an 8 tl aynı fındık rafta 65 tl bizim buraların tek geçim kaynağı fındık onuda perişan ettiler en büyük ihracat yapan Trabzon'daki oltan fındığı ferroli midir ferrarimidir ona sattılar adam ipleri elinde tutuyor fındık ayağa düştü devlet bu işe dur demezse Karadenizin işi zor yeni bakan geçen Giresun a geldi üreticinin %80 memnun dedi kimle konuşup bü kanıya vardı bilmiyorum ama böyle giderse sonumuz hiçte hayırlı değil bu fiyatlar 2005 fiyatları ozaman da 8 tl idi ama yevmiye 30 tl gübre ise tonu 200-300 tl idi şimdi yıl 2017 fındık 8 tl yine yevmiye 80 gübre almış başını gitmiş ALLAH hepimizin yardımcısı olsun. ...

Şehirde yaşayanlar bize dokunmaz zannediyorlar ama şunun bilinmesi lazım ki çiftçi biterse tarım biterse herkez biter. Geçen konusu oldu bi arkadaş ALLAH köylü ye yardım etsin köylünün çiftçinin işi zor dedi bende ALLAH asıl size yardım etsin dedim çiftçi hiç birşey yapmazsa eker sebzesini eker mısırın ı yapar kışlık yiyeceğini oturup yer ama şehirli sebzeyi meyve yi kiloyla değil sayıyla almaya başlar dedim. Bizim karadenizde fındık bitik şu an 8 tl aynı fındık rafta 65 tl bizim buraların tek geçim kaynağı fındık onuda perişan ettiler en büyük ihracat yapan Trabzon'daki oltan fındığı ferroli midir ferrarimidir ona sattılar adam ipleri elinde tutuyor fındık ayağa düştü devlet bu işe dur demezse Karadenizin işi zor yeni bakan geçen Giresun a geldi üreticinin %80 memnun dedi kimle konuşup bü kanıya vardı bilmiyorum ama böyle giderse sonumuz hiçte hayırlı değil bu fiyatlar 2005 fiyatları ozaman da 8 tl idi ama yevmiye 30 tl gübre ise tonu 200-300 tl idi şimdi yıl 2017 fındık 8 tl yine yevmiye 80 gübre almış başını gitmiş ALLAH hepimizin yardımcısı olsun. ...

Çerezlik ayçiçeğinin 6 lira olduğu bu dönemde fındığın 8 lira olması çok acayip doğrusu

Fetö'cü müsünüz derken suçlama yapmak istemedim.Muhalif insanlar Fetö'cü olarak suçlanabiliyor ona değinmek istedim.

Değerli kardeşim yaşın çok genç ve ben umudumu bu ülkede yeni gelen gençlere ve okuyup iyiyi kötüyü atırteden yeni nesillere bağladım. O yüzden kırgın yada kızgın değilim sana gençlerin hata yapma payı var. İyiyi kötüyü bil o fetö denen deyyus yıllarca bu ülkenin en ince noktalarına kadar nasıl sızdı kim yerleştirdi bu namussuzları onun cevabını ver sorunada karşılık bulursun benden fetöcü olmaz hatta bırak fetöyü hiçbir cemaat adı altındaki menfaatçıların yanında göremezsin beni cemaatların hiçbirini sevmem. Ha dün fetöyü yerleştirenler şimdide başkalarını yerleştiriyor emin ol.

Şehirdeki vatandaşlarımız son şaibeli seçimde uyandılar. Zaten oyun büyük çoğunluğunu kırsal kesimden alanlar yine kırsal kesim vatandaşlara zam ve vergi adı altında bol bol haraca bağlamış durumda.acilen kırsal kesimin insanları artık gerçeği görmeli yoksa dibe doğru gidiyoruz. Bunun partiyle alakası Yok.. adamlar resmen dalga geçer oldu... 15 temmuzda tankların önüne geldikleri arabalarından %40 haraç nedir? Yazıktır günahtır bu millete...halka lüks haram derken kendileri lüksten vazgeçmiyorlar hemde halkın parasıyla.. kimse kusura bakmasın bunlar dinci parti değil, aksine dini kullanan yalancı bir partidir.

Değerli kardeşim yaşın çok genç ve ben umudumu bu ülkede yeni gelen gençlere ve okuyup iyiyi kötüyü atırteden yeni nesillere bağladım. O yüzden kırgın yada kızgın değilim sana gençlerin hata yapma payı var. İyiyi kötüyü bil o fetö denen deyyus yıllarca bu ülkenin en ince noktalarına kadar nasıl sızdı kim yerleştirdi bu namussuzları onun cevabını ver sorunada karşılık bulursun benden fetöcü olmaz hatta bırak fetöyü hiçbir cemaat adı altındaki menfaatçıların yanında göremezsin beni cemaatların hiçbirini sevmem. Ha dün fetöyü yerleştirenler şimdide başkalarını yerleştiriyor emin ol.

Sanırım yanlış anlamaya devam ediyorsunuz.Fetö'cüsünüz demek istemedim.Türk milletine din tüccarlarından hiçbir zaman fayda gelmedi gelmeyecek.Yıllarca Fetö ile birlikte olanlar bugün düşman oldular.Şimdi ise yollarına başka cemaatlerle devam ediyorlar.