edirne22 link=topic=86103.msg1029683#msg1029683 date=1445856943' Alıntı:
1- JD, claas ' tan kalitesizdir
çünkü tek fabrikada üretim yapmıyor, abd üretimi ile hint üretimi birbirini tutmaz...
2- JD, nin claas ' tan fazla satması fiyatının düşük olmasındandır. kalite fiyata yansır, fiyat düşükse muhtemelen maliyette düşüktür, maliyet düşükse, kalite de düşüktür...
3- aynı şirketlerin farklı markaları farklı kesimlere hitap eder. farklı kalitelerde üretip, farklı kitleleri hedeflerler. böylece bütün kesimleri kapsarlar.
4- Claas, traktörlerde farklı motorları kullanıyor. model model değişiyor (perkins, JDPS, FPT, Mercedes-benz) traktör deyince komple traktörden bahsediyorum, sadece motorundan değil, motor harici diğer bütün bileşenlerin kalitesi, işçiliği vs... kullanılan demirin alaşımı bile özeldir.
Fendt, Claas ' ı öne çıkaran zaten kalite. yoksa sıradan olur, öyle kaliteli üretim yapıyorlar ki, bu yüzden diğerlerinin iki katı fiyata satılıyorlar. bir fark yaratmak zorundalar ve bunun için de kaliteyi seçmişler...
5- same ' de sdf, deutz-fahr ' da deutz motor kullanılıyor. bu bile bir farktır. ayrıca yukarıda bahsettiğim gibi, deutz ' u üretip 150.000 TL ' ye satıyor, Same ' yi üretim 80.000 TL ' ye satıyor. ve herkese hitap edecek ürünleri çıkarıyor, her yere ulaşıyor. ürün / kalite farklılaştırması diyorlar buna.