Yeni model 2 çeker ve 4 çeker Erkuntlar

Ynt: Yeni model 2 çeker ve 4 çeker Erkuntlar

ilerde traktörü değiştiricek olursan ilk tercih erkunt almayı düşünüyorum..şu an tümosan kullanıyorun ama erkunt çabuk gelişen bi marka we geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum...şunun şurasında kaç sene oldu çıkalı we geldiği yere bakalım...
ben daha lisedeyken duymuştuk erkunt diye bi traktör çıkmış 3 silindirliymiş ama şanzımanı çok kuwwetliymiş diye duyardık..erkuntutam tanıyamadan yenilendi modernleşti umarım önümüzde yıllarda dahada gelişir we büyür...

ersan bey bereket 60 ında resimlerini paylaşırmısınız baya merak ettim nasıl bi göruntusu oldu biraz buyuk olmustur.. aslında tekerlerle uyumlu olduysa sorun olmaz.. servet 80 sanırım en ideal olanı her yönden şimdi nimet le servet hemen hemen aynı özellikte motor kullanıyorlar ama sanırım pompaları farklı buda serveti daha guclu yapıyor fiyat farkıda cok yok tarladada daha az yakıyordur servet denemedim ama kullananlar öle diyor.. bu yuzden sanırım en cok satış rakamını da servetten bekliyor olmalı erkunt bu yuzden hersey servet üzerine yapılmış gibi... bu benim yorumum dogrumu bilemem ama :)

tesekkurler ersan bey resimler cok guzel..

bence cok guzel bır model ımal etmıs ersın abı tek ceker erkunt80 veya70 i arkasında 4lu 13ınc pullukla kapının onune cekınce ınsan dahada cok begenır....

Şu an için bu resimleri paylaşamam, izne ayrıldım. İzin dönüşü 60lığın fotoğraflarını çekmeye çalışırım. En çok satılan modeller, tahmin ettiğiniz gibi servet lüks.

ceya023 link=topic=23846.msg197248#msg197248 date=1248100193' Alıntı:
ersan bey bereket 60 ında resimlerini paylaşırmısınız baya merak ettim nasıl bi göruntusu oldu biraz buyuk olmustur.. aslında tekerlerle uyumlu olduysa sorun olmaz.. servet 80 sanırım en ideal olanı her yönden şimdi nimet le servet hemen hemen aynı özellikte motor kullanıyorlar ama sanırım pompaları farklı buda serveti daha guclu yapıyor fiyat farkıda cok yok tarladada daha az yakıyordur servet denemedim ama kullananlar öle diyor.. bu yuzden sanırım en cok satış rakamını da servetten bekliyor olmalı erkunt bu yuzden hersey servet üzerine yapılmış gibi... bu benim yorumum dogrumu bilemem ama :)

tesekkurler ersan bey resimler cok guzel..

ersanakyai link=topic=23846.msg197292#msg197292 date=1248108277' Alıntı:
Şu an için bu resimleri paylaşamam, izne ayrıldım. İzin dönüşü 60lığın fotoğraflarını çekmeye çalışırım. En çok satılan modeller, tahmin ettiğiniz gibi servet lüks.
Slm Ersan bey iyi akşamlar. bizim burdaki bayi arkadaş erkuntların 50 lik modelleride çıkacak diyo böyle bişe varmı 50 hp civarı, birde hala yeni modeller bayilere dağıtılmadı neden acaba?

55 ve 60lık yeni modeller yakında çıkacak. 50lik için biraz daha zaman var. Bereket, nimet ve servetin yeni modelleri bayilere gönderilmeye başlandı ama hepsine aynı anda gönderemiyoruz tabi. Yakın zamanda bütün bayilerde görebilirsiniz.

nailyetek link=topic=23846.msg197296#msg197296 date=1248108693' Alıntı:
Slm Ersan bey iyi akşamlar. bizim burdaki bayi arkadaş erkuntların 50 lik modelleride çıkacak diyo böyle bişe varmı 50 hp civarı, birde hala yeni modeller bayilere dağıtılmadı neden acaba?

Hava tüpü sarkık gibi duruyor olabilir, fakat traktörün en alt noktası hava tüpü değil, hava tüpünden daha aşağıda olan 4çeker kutusu, ön diferansiyel gibi noktalar da var. En alt nokta ise kabin basamakları.

naıl_59 link=topic=23846.msg195828#msg195828 date=1247783169' Alıntı:
70 liği festivalde gördüm cok güzelde o hava tüpü çok sarkıyor sanki baya da bi parcası war üstünde baya alçak geldi

Uğurlu, ama bunu niye merak ettiğini anlayamadım.

naıl_59 link=topic=23846.msg197737#msg197737 date=1248190647' Alıntı:
kabin camlarında ne marka cam kullanılıyor

ersanakyai link=topic=23846.msg197859#msg197859 date=1248208983' Alıntı:
Hava tüpü sarkık gibi duruyor olabilir, fakat traktörün en alt noktası hava tüpü değil, hava tüpünden daha aşağıda olan 4çeker kutusu, ön diferansiyel gibi noktalar da var. En alt nokta ise kabin basamakları.

Uğurlu, ama bunu niye merak ettiğini anlayamadım.
direkt gözüme tüp çarptı fazla inceleme imkanım olmadı difrensiyale falan bakamadım yani traktör oturduğunda direkt tüp zarar görür gibi geldi
cam kabinde en önemli husus zaten kabin camdan geliyor marka ve kalite önemli bence görüşün iyi olması için berrak bi görüntü olması lazım ayrıca sağlamlıkta önemli

Ozan abi Traktörün kabinine laf söyletmem :)
Ersan Abi anladın sen durumu

Ciddi bir emek söz konusu arkadaşlar erkuntlar türkiyenin gelişen yüzü bundan 10 sene sonrasını düşünemiyorum

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Görsellik konusunda herkes istediği yorumu yapabilir. :)İlk başta benim çok hoşuma gitmişti ama artık ben de beğenmiyorum görünüşünü.

Aslında ilk yapılan prototip kaportanın hatları çok daha keskin ve sertti. Ama gelen istek üzerine kaportanın hatlarını yumuşattık. Şu an baktığımda ilk yapılan prototip traktör, dış görünüşü açısından kendi içinde daha uyumlu gibi duruyor. Bu konuda Ozan Bey ' e katılıyorum.

dennizs link=topic=23846.msg200255#msg200255 date=1248936176' Alıntı:

Ciddi bir emek söz konusu arkadaşlar erkuntlar türkiyenin gelişen yüzü bundan 10 sene sonrasını düşünemiyorum

ersanakyai link=topic=23846.msg200259#msg200259 date=1248936768' Alıntı:
Zevkler ve renkler tartışılmaz. Görsellik konusunda herkes istediği yorumu yapabilir. :)İlk başta benim çok hoşuma gitmişti ama artık ben de beğenmiyorum görünüşünü.

Aslında ilk yapılan prototip kaportanın hatları çok daha keskin ve sertti. Ama gelen istek üzerine kaportanın hatlarını yumuşattık. Şu an baktığımda ilk yapılan prototip traktör, dış görünüşü açısından kendi içinde daha uyumlu gibi duruyor. Bu konuda Ozan Bey ' e katılıyorum.
Abi işin esprisi ama web de bile 2.0 devriminden ötürü yumuşak kenarlı dolgun hatlar moda sizde modaya uymuşsunuz kaporta claas ı andırsa da başarılı

mümkün olur da 2006 yılındaki proje ödevim olan ekinci ismini verdiğim traktör konseptini paylaşırım :D

dennizs link=topic=23846.msg200255#msg200255 date=1248936176' Alıntı:

ersanakyai link=topic=23846.msg200259#msg200259 date=1248936768' Alıntı:

Emek konusunda kimseye bir lafımız yok kardeş, emeği geçenlerin (başta ersan bey) ellerine sağlık, ayrıca artık yavaş yavaş mühendislerimizin burada da birşeyler yapabildiğini görmek güzel...(örn. pininfarina mühendisleri yurt dışında kendilerini ispatladılar, erkunt kendi tasarımını gerçekleştiriyor...)

Ayrıca bende otomotiv sektöründe çalışan bir mühendis olarak zaten bu emeğe çamur atamam :D

Ama yani zevk meselesi bu, tasarımı yapan bile sonradan yaw aslında şurasını şöyle yapsaydım diyebiliyorsa (örn: ersan akyazı) gelişime açık olduğunu ispatlar...

Mühendis adam hatasız değildir, hatasızlaşmaya ve hatasızlaştırmaya çalışandır...

Ayrıca benzetmem kalp kırdıysa özür dilerim...

Saygılar...

Yaptığın çalışmayı bizlerle paylaşmanı gönülden isterim arkadaşım, merakla bekliyorum.

dennizs link=topic=23846.msg200300#msg200300 date=1248948646' Alıntı:
Abi işin esprisi ama web de bile 2.0 devriminden ötürü yumuşak kenarlı dolgun hatlar moda sizde modaya uymuşsunuz kaporta claas ı andırsa da başarılı

mümkün olur da 2006 yılındaki proje ödevim olan ekinci ismini verdiğim traktör konseptini paylaşırım :D

ozan_06 link=topic=23846.msg200360#msg200360 date=1248969857' Alıntı:
Emek konusunda kimseye bir lafımız yok kardeş, emeği geçenlerin (başta ersan bey) ellerine sağlık, ayrıca artık yavaş yavaş mühendislerimizin burada da birşeyler yapabildiğini görmek güzel...(örn. pininfarina mühendisleri yurt dışında kendilerini ispatladılar, erkunt kendi tasarımını gerçekleştiriyor...)

Ayrıca bende otomotiv sektöründe çalışan bir mühendis olarak zaten bu emeğe çamur atamam :D

Ama yani zevk meselesi bu, tasarımı yapan bile sonradan yaw aslında şurasını şöyle yapsaydım diyebiliyorsa (örn: ersan akyazı) gelişime açık olduğunu ispatlar...

Mühendis adam hatasız değildir, hatasızlaşmaya ve hatasızlaştırmaya çalışandır...

Ayrıca benzetmem kalp kırdıysa özür dilerim...

Saygılar...
Abim ben mühendis değilim ama tasarımcıyım xxx/ markanın xxx modelinin (şu anda yollarda ve üretimde) tasarım aşamasında çalıştım ve benim tasarımımın yapıldığı yerlerin cidden beğenmediğim gerçekte gördüğümde kullandığımda ergonomik olmadığını düşündüğüm yerleri de var askerden sonra o firmada çalışmaya başladığımda bunları göz önünde bulundurup daha yeni şeyler düşünüyorum
aslında tasarımcılık tam benim işim çok seviyorum
gözlemlemeyi çok seviyorum tabiki bu da benim fikir ve görüşlerimi önemli derecede etkiliyor ve bu da çalışmalarıma yansıyor

dediğin gibi bu sektörde çalışan insanların yeniliğe açık olması gerekiyor ayrıca kendini geliştirmesi

dennizs link=topic=23846.msg200499#msg200499 date=1248991609' Alıntı:
Abim ben mühendis değilim ama tasarımcıyım xxx/ markanın xxx modelinin (şu anda yollarda ve üretimde) tasarım aşamasında çalıştım ve benim tasarımımın yapıldığı yerlerin cidden beğenmediğim gerçekte gördüğümde kullandığımda ergonomik olmadığını düşündüğüm yerleri de var askerden sonra o firmada çalışmaya başladığımda bunları göz önünde bulundurup daha yeni şeyler düşünüyorum
aslında tasarımcılık tam benim işim çok seviyorum
gözlemlemeyi çok seviyorum tabiki bu da benim fikir ve görüşlerimi önemli derecede etkiliyor ve bu da çalışmalarıma yansıyor

dediğin gibi bu sektörde çalışan insanların yeniliğe açık olması gerekiyor ayrıca kendini geliştirmesi

Denizciğim mühendis olayına fazla takılmayalım, dediğin gibi 'Ajdar da makine mühendisi' :D

Mühendislik dosyadaki diploma ile değil, insanın içinde olan bir meslek... Diplomasızda o kabiliyet sağlanabilir...

Sadece bir örnekti yani..

Bu arada tasarımından daha öncede bahsetmiştin, belki yeni modeller için esinlenme aracı olabilir, (ç)alıntılar olabilir :)