Yeni İrtem Pnomatik (Havalı) Mibzer

Ynt: Yeni İrtem Pnomatik (Havalı) Mibzer

Barış UZEL link=topic=75533.msg891300#msg891300 date=1400275086' Alıntı:
Gübresiz 6 üniteli 4 metre şaseli 960 kg geliyor. Eğer gübreli olsa dediğin gibi 1200 lerde bişey olurdu abi belkide geçerdi :)

Mustafa abi 2 gündür ektiğim yerlerde baltalı bile bazen iş yapmıyodu toprağın 2 cm üstü kuru, altı sakız gibi çamur. Baltanın açtığı çizgiyi geri kapatmadığı yerler var. Diskli böyle yerde iş yapmaz gibi. Pancarları 60 hp tek çeker tümosan ile ektim ön lastiklere su doldurduk ama düz arazide bile ayağımı biraz sert çeksem hemen önü kalkıyordu. 2 gün önce dağlık bi arazide ekim yaptım LS plus 90 c nin ön tekerlerini yerden kestim bu mibzerle :D

şakalak biraz hafif birde gübre deposu olayı olmayınca dogrudur dedigin kg lerde olması
ben gübreli ekim yaparken ilk aldıgım sene başagın önünü çok kaldırdım acemilikle
3100kg başak uzun bir traktör önüde agır ama affetmiyor :)
buarada diskli sadece taşlı arazide iş yapmaz emin ol çamurda bile baltalıdan iyi sadece sıksık çamuru temizlemek lazım disklerdeki

YAVUZ_13 link=topic=75533.msg891302#msg891302 date=1400275501' Alıntı:
şakalak biraz hafif birde gübre deposu olayı olmayınca dogrudur dedigin kg lerde olması
ben gübreli ekim yaparken ilk aldıgım sene başagın önünü çok kaldırdım acemilikle
3100kg başak uzun bir traktör önüde agır ama affetmiyor :)
buarada diskli sadece taşlı arazide iş yapmaz emin ol çamurda bile baltalıdan iyi sadece sıksık çamuru temizlemek lazım disklerdeki

Çevremizde diskli mibzer yok abi bide çamurda ağır tavda iş yapması sıkıntı olur mu korkusuyla baltalı aldık. Bizde gübreli alsaymıştık vay tümosanın haline :D

Barış UZEL link=topic=75533.msg891304#msg891304 date=1400276010' Alıntı:
Çevremizde diskli mibzer yok abi bide çamurda ağır tavda iş yapması sıkıntı olur mu korkusuyla baltalı aldık. Bizde gübreli alsaymıştık vay tümosanın haline :D
zamanla sizin ordada yaylır diskli :)
baltalının yarıp gittigi çamur tarlada haliyle tohum hava alıyor açıkta kaldıgı için toprak yarıldıgı için tekerlerde kapatamıyor ama disklide bu sıkıntı çok az aslında baltalının tekerleri söküp disklinin tekerlerinden taksak belki daha güzle sonuçlar alabiliriz :)
buarada benim mibzerin aynısından var bikaçtanebizim köyde
hatta birisi tümosan 82.80 e takıyor viriside 75lik tekçeker yeni tümosana takıyor ve güzel perfrmansları sadece biraz kas gücü istiyor tümo yoksa sııntı yok :)

YAVUZ_13 link=topic=75533.msg891305#msg891305 date=1400276782' Alıntı:
zamanla sizin ordada yaylır diskli :)
baltalının yarıp gittigi çamur tarlada haliyle tohum hava alıyor açıkta kaldıgı için toprak yarıldıgı için tekerlerde kapatamıyor ama disklide bu sıkıntı çok az aslında baltalının tekerleri söküp disklinin tekerlerinden taksak belki daha güzle sonuçlar alabiliriz :)
buarada benim mibzerin aynısından var bikaçtanebizim köyde
hatta birisi tümosan 82.80 e takıyor viriside 75lik tekçeker yeni tümosana takıyor ve güzel perfrmansları sadece biraz kas gücü istiyor tümo yoksa sııntı yok :)

2 gündür mısır ektiğim adamlara söyledim tarlada bazı yerlerde tohumlar hava alır dedim adam ' ölen ölür kalan sağlar bizimdir ' felsefesiyle boşver gitsin diyo :D Tümosan ve kas gücünü fazlasıyla kullandım artık benden uzak dursun sol dizim bazen ağrıyo eski anıları hatırlatıyo :D Konuyu biraz kaynattık abi dağılalım en iyisi ;)