YENİ GÜMRÜK BİRLİĞİ ANTLAŞMASI (TARIM POLİTİKASI)

ARACILAR KONUSUNDA C.BAŞKANININ KONUŞMASI :

Tarlada domates 1 lira, çarşıda 7-8 lira. Ne bu, arada olanlar kimler? İnsaf, insaf. Bu işe kesinlikle bir çözüm bulmamız lazım. Aracı-tefecilere lanet olsun derdik. Çiftçime sesleniyorum, 1 yıl önceden senin tarlanı satın alanlar noktasında dikkatli ol. Gıda, Tarım Bakanımızın tedbirini alması lazım. Domateste, üzümde Putin'le konuştum. Rusya'ya satmak istiyoruz. Çok sıkı Rusya tarafıyla bu ilişkileri kuralım, ihracatımızı artıralım. Onlar da bizden alacaklarını TL ile alsınlar. Böylece döviz kurunun baskısından da kurtulabiliriz.

YUSUF KARDEŞİM BİZİM SIKINTIMIZ CALIŞMAKTAN KACMA VEYA ÜRÜNÜMÜZÜN PARA EDİP ETMEMESİNDEN ZİYADE;
İTHALATCI FİRMALARIN COĞALMASI VE İTHAL ÜRÜNLERİN ÜLKEMİZE DAHA RAHAT GİRECEK OLMASI. TAMAM NARENCİYEDE, FINDIKTA,BELLİ BAŞLI DÜŞÜK MİKTARDAKİ TARIM ÜRÜNLERİ KAZANCLI HALE GELEBİLECEK GİBİ FAKAT
ARPA YURT DISINDA 35KR BİZDE ???
BUĞDAY 55 KR BİZDE???
MISIR 12KR BİZDE??
ET 3,1 DOLAR BİZDE???
ŞİMDİ BUNLARI CEBİNDE PARASI OLAN YURT DIŞINDA GETİRECEK İÇERDE ŞU ANKİ FİYATLARIN BİRAZ DAHA ALTINDA PARAYA SÜRECEK. KAZANDIĞI PARAYI SİZ DÜŞÜNÜN. ARACININ AĞABABASI. KİM TAHIL ÜRETECEK KİM HAYVAN BESLİYECEK.

BİRDE KONUŞAN BAKAN ARKADAŞLAR, SIRADAN BİR DERNEK VEYA BİRLİK BAŞKANI DEĞİL BAKAN.
BOŞ BİR KONUŞMA DEĞİL.
DESTEKLEMELER DÜZENLİ OLACAK DİYEN BİR TEK KİŞİ BU FORMDA VARMI. DÜZGÜN BİR BİÇİMDE DESTEKLERİMİZ ÖDENECEK VE BİZE ZARAR ETTİRMEYECEKLER DİYEN????

BİRLİKLER COK ÖNEMLİ VE BU KONUDA ARKADAŞLAR COK CAHİL KALDIK. DÜZGÜN BİR BİCİMDE ORGANİZE OLAMIYORUZ. NASIL YAPACAZ BİZ BUNU???
iki kere teşekkür..
elinize sağlık..
birlikten kuvvet doğar..
İYİ DİNLEYİN ŞİMDİ..
Hayvancılık yapmıyorum..
sadece çiftçilik..
kışları köyden sütü 1 tl'ye topluyorum
şehirde 2.5 tl'ye sabit müşterilerime satıyorum..
ayda 1 ton gibi satıyorum elimle taşıyorum.. satıyorum gurur etmiyorum
neye oturup ağlayacam..
ne için sızlanacam..
neyi bekleyecem yılda bir iki ödenen desteğimi..
güldürmeyin beni...
sütü aldıklarıma diyomki sizde yapın vermeyin kimseye...
peeeeee
kime anlatıyorum...
adam diyorki gardeşim sen al git beni bulaştırma...
git kaça satarsan sat..
uaw bişey demiyorum..
sadece helal olsun diyorum..
ot alıp satıyorum...
adama diyorumki sana ot için Müşteri yolluyorum.verdiği cevap..
yusuf bizden sen al git kime satarsan sat...
ee yuhhhhhhh artık..
ben daha ne diyim...
ama bu adamlar..
devletin en küçük bişeyini gördülermi erinmeden gidip masaya elini vurup dövüş çıkarıyorlar..
niye destek gelmedi...
niye kredi çıkmadı...
niye beleş bişey yok...
BEN MİLLETİME yalvariyorum.
kalk bi silkelen..
ticaret yap..
bişeyler üret..
boş durma icat et...
çık şu netten..çık şu kahvehaneden..
KALK silkelen...KALK..
bak neler oluyor o zaman..

Konu anlaşılmıştır. GB anlaşması son derece faydalıdır. Gıda fiyatlarının yüksek olması tamamen çiftçinin tembelliğinden kaynaklanıyor.

Gümrük birliğine girerek tüketici yarı fiyatına et yiyecek, ekmek ucuzlayacak. Destekliyorum.

İLGİNÇ BİR YAKLAŞIM. ÇİFTÇİ OLMADIĞINIZ AŞİKAR.

Benim bu konuya yaklaşımım açtığım 2 konudan bellidir. Bir tanesini yaklaşık 20 gün önce açtım kimse ilgilenmedi. Diğerini de dün açtım o da ilgi görmemiş ki birisi re-post olarak bu konuyu açmış.

Zaten kimsenin umurunda değil. Torpilli ithalatçılar sezonda ithalat yapıp milletin ümüğüne çöktüklerinde belki anlaşılır.
Gümrük birliğini savunanların yorumlarını okuyun ondan sonra çiftçi olup olmadığıma karar verin.

arkadaşlar konu acık yeni gümrük birliği. ve bu anlaşmayı yapanlar bu ülkenin devlet adamları.
diyorlarki avantajlı olduğumuz kısımlar var ve dezavantajlı olduğumuz kısımlar var.
avantajlı olduğumuz kısımlar, narenciye ve kanatlı sektörü.
dezavantajlı olduğumuz kısımlar ise, tahıl ve hayvancılık.
ben bu konu başlığını acarken tartışılsın istedim, doğru gördüğümü yazdım ve yapılan yorumlara bakarak sizlerin bu konudaki fikirlerini ögrenmek istedim.
kazancımız baki ise baş üstüne (narenciye, ama zararımız var(tahıl ve hayvancılık) ise bir yol bulunması gerekli.
iyi ve kötü elimden geldiğince bütün formlarda geziyorum okuyorum yorumlara makalelere araştırmala bakıyorm. ve sonuc olarak hayvancılıkta ve tahılda çifçi desteklerle ayakta tutulmaya calışılacak, bütün araştırmalar ve konuşulanlar o.
bu yokmuş gibi davranamayız.
isterseniz tarım bakanlığının kendi araştırmasını link olarak atıyorum.
incelemenizi tavsiye ederim.
http://www.tarim.gov.tr/ABDGM/Belgeler/İDARİ İŞLER/Uzmanlık Tez Eylül 2015/Ufuk Alkan.pdf

arkadaşlar konu acık yeni gümrük birliği. ve bu anlaşmayı yapanlar bu ülkenin devlet adamları.
diyorlarki avantajlı olduğumuz kısımlar var ve dezavantajlı olduğumuz kısımlar var.
ben bu konu başlığını acarken tartışılsın istedim, doğru gördüğümü yazdım ve yapılan yorumlara bakarak sizlerin bu konudaki fikirlerini ögrenmek istedim.
kazancımız baki ise baş üstüne (narenciye, ama zararımız var(tahıl ve hayvancılık) ise bir yol bulunması gerekli.
iyi ve kötü elimden geldiğince bütün formlarda geziyorum okuyorum yorumlara makalelere araştırmala bakıyorm. ve sonuc olarak hayvancılıkta ve tahılda çifçi desteklerle ayakta tutulmaya calışılacak, bütün araştırmalar ve konuşulanlar o.
http://www.tarim.gov.tr/ABDGM/Belgeler/İDARİ İŞLER/Uzmanlık Tez Eylül 2015/Ufuk Alkan.pdf

Gelsin tabii ki. Destekliyorum.

Link de vereyim: http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...WORKSPACE3fa8dc7a-4629-4a54-9db3-c0c27835d7fd

Okumaya durumu olmayanlar için de grafik vereyim:

trakkul.JPG

Gelsin tabii ki. Destekliyorum.

Link de vereyim: http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...WORKSPACE3fa8dc7a-4629-4a54-9db3-c0c27835d7fd

Okumaya durumu olmayanlar için de grafik vereyim:

Ekli dosyayı görüntüle 16461

egemen bey siz konunu cok farklı tarafındasınız. sanırım yanlış anladınız konuyu. konu başlığı Gümrük Birliği Antlaşması.
hane halkının girdi cıktısını hesaplamak değil.
isterseniz formu baştan acıp okuyun.
biz hane halkının girdi maliyetlerini değil,
hayvancılıkla uğraşan çifçinin durumu hakkında değerlendirme yapıyoruz.
çifçinin yüksek maliyetle yetiştirdiği ürünleri dışarıdan ucuza temin edersek düşecek olan üretimimiz ve bu işe emek veren arkadaşlarımızın durumu hakkında konuşuyoruz.
sizin bu paylaşımınız bilinmeyen birşey değil.
örnek vereyim isterseniz anlayacağınız dilden:
dönemin bakanı ve oğlu
Kemal UNAKITAN :)
Edirne'lisiniz bilmeniz gerekli, mısır trakyada bol yetişir.
şimdi rahmetli bu eski bakanımız ve oğlu, fabrikasyon yumurta işine girip yurt dışından ''0'' gümrükle mısır getirmişti bol miktarda. yapmış oldukları ürün tutmayınca :) ellerindeki fazla mısırı piyasaya sürmüşlerdi ve 210kr olan mısır bir anda 80-90kr'lara düşmüstü.
işte durum bu.
bilmem anlatabildim mi

............

ziraat odaları :)
cart koop curt koop. [MENTION=46536]jitem[/MENTION] hangisi asıl tarlada çalışan çiftçinin..
o saydikların kanuni yiyici..
bak ben 10 yıl önce köy meydaninda bu durumu anlattım..
gelin mandra kuralım ürünlerimizi bir mağazada direkt halka satalım dedim..
hepsi kaçtı son cümleyi duymadan..
son cümlem..
PARA KAZANALIM olacaktı..

sen o son cumleyı ılk basda soleseydın kacmazdı onlar abı :D:D

arkadaşlar birlikler, kooparatifler, dernekler,sendikalar v.s bunlar sanayi devrimi ile ile ortaya cıkmış ve toplumların birlikte hareket etme kabiliyetini geliştirmiştir.
biz ülkemizde sanayii devrimi tam olarak gercekleştiremediğimiz için vede sürekli terörize olaylarla karşılaştığımızdan dolayı AB gibi organize olamadık. yeni yeni öğrenmeye başlıoruz.

trakkulup.net

Siz kendi verdiğiniz linki okumamışsınız sanırım. 140 sayfalık tezi bu forumda kimse okumaz zaten. sonuç kısmından bir alıntı yapayım:

"Tezin temel argümanı tarım ürünlerinin
Gümrük Birliğine dâhil edilmesinin düşen fiyatlar yüzünden tüketici refahını artırabileceği ancak artan ithalat karşısında azalan üretim neticesinde üretici refahında önemli kayıplara yol açabileceği şeklinde olmuştur."

Destek verilecek diyorsunuz, tarımın desteklenmesi için GB ne girilmesine gerek var mı? BU destekler için kaynak nereden bulunacak. Var ise neden şimdiden verilmiyor?

AB ne girsek AB fonlarından yararlanıp desteklemeler için kaynak oluşturulur ancak AB bizi almıyor, bunun yerine GB ni dayatıyor.

Bunu yapanlar devlet adamları diyorsunuz, devlet adamları ne yaparsa her yaptıklarını sorgusuz sualsiz doğru mu kabul edeceğiz?

Avantajları dezavantajları var evet doğru. Avantajlar mı fazla yoksa dez avantajlar mı?

Yıllardır birileri kar etsin diyerek çiftçinin malının fiyatının düşmesine rağmen bazı ürünlerde ithalat yoluna gidilmiştir. EN azından şimdiye kadar ithalat devlet kontrolündeydi. Bundan bile şikayet ederken GB ile isteyenin kafasına göre ithalat yapmasının önünün açılacağının farkında mısınız? Kıtlık yılında üretim miktarı düşünce çiftçi en azından fiyatların yükselmesiyle nefes alabiliyordu. Kıtlık olduğu zaman fiyat yükselince ithalat yoluyla fiyatların artışının önüne geçilip çiftçinin ezileceği gerçeğinin farkında mısınız?
BU anlaşma Türk tarımına büyük bir darbe indirir ve telafisi imkansız zararlara neden olur. BU zararları da AB bizi kandırdı diyerek gideremezsiniz. Türk tarımı AB ile şu anda rekabet edemez. Forumun sevdiği bir örnekle bitireyim. GB anlaşmasını imzalamak 70 bg 4x2 traktör ile 110 bg 4x4 traktörü arka arkaya bağlayıp çekiştirmek gibidir. Kazananın baştan belli olduğu gereksiz bir maceraya giriyoruz.

Siz kendi verdiğiniz linki okumamışsınız sanırım. 140 sayfalık tezi bu forumda kimse okumaz zaten. sonuç kısmından bir alıntı yapayım:

"Tezin temel argümanı tarım ürünlerinin
Gümrük Birliğine dâhil edilmesinin düşen fiyatlar yüzünden tüketici refahını artırabileceği ancak artan ithalat karşısında azalan üretim neticesinde üretici refahında önemli kayıplara yol açabileceği şeklinde olmuştur."

Destek verilecek diyorsunuz, tarımın desteklenmesi için GB ne girilmesine gerek var mı? BU destekler için kaynak nereden bulunacak. Var ise neden şimdiden verilmiyor?

AB ne girsek AB fonlarından yararlanıp desteklemeler için kaynak oluşturulur ancak AB bizi almıyor, bunun yerine GB ni dayatıyor.

Bunu yapanlar devlet adamları diyorsunuz, devlet adamları ne yaparsa her yaptıklarını sorgusuz sualsiz doğru mu kabul edeceğiz?

Avantajları dezavantajları var evet doğru. Avantajlar mı fazla yoksa dez avantajlar mı?

Yıllardır birileri kar etsin diyerek çiftçinin malının fiyatının düşmesine rağmen bazı ürünlerde ithalat yoluna gidilmiştir. EN azından şimdiye kadar ithalat devlet kontrolündeydi. Bundan bile şikayet ederken GB ile isteyenin kafasına göre ithalat yapmasının önünün açılacağının farkında mısınız? Kıtlık yılında üretim miktarı düşünce çiftçi en azından fiyatların yükselmesiyle nefes alabiliyordu. Kıtlık olduğu zaman fiyat yükselince ithalat yoluyla fiyatların artışının önüne geçilip çiftçinin ezileceği gerçeğinin farkında mısınız?
BU anlaşma Türk tarımına büyük bir darbe indirir ve telafisi imkansız zararlara neden olur. BU zararları da AB bizi kandırdı diyerek gideremezsiniz. Türk tarımı AB ile şu anda rekabet edemez. Forumun sevdiği bir örnekle bitireyim. GB anlaşmasını imzalamak 70 bg 4x2 traktör ile 110 bg 4x4 traktörü arka arkaya bağlayıp çekiştirmek gibidir. Kazananın baştan belli olduğu gereksiz bir maceraya giriyoruz.

67 ia 100 sayfalar arası kardeşim bakacağın yer.ha kendi şahsi görüşüm keşke hepsini okuya bilseni 120 sayfa felan.