ARACILAR KONUSUNDA C.BAŞKANININ KONUŞMASI :
Tarlada domates 1 lira, çarşıda 7-8 lira. Ne bu, arada olanlar kimler? İnsaf, insaf. Bu işe kesinlikle bir çözüm bulmamız lazım. Aracı-tefecilere lanet olsun derdik. Çiftçime sesleniyorum, 1 yıl önceden senin tarlanı satın alanlar noktasında dikkatli ol. Gıda, Tarım Bakanımızın tedbirini alması lazım. Domateste, üzümde Putin'le konuştum. Rusya'ya satmak istiyoruz. Çok sıkı Rusya tarafıyla bu ilişkileri kuralım, ihracatımızı artıralım. Onlar da bizden alacaklarını TL ile alsınlar. Böylece döviz kurunun baskısından da kurtulabiliriz.
YUSUF KARDEŞİM BİZİM SIKINTIMIZ CALIŞMAKTAN KACMA VEYA ÜRÜNÜMÜZÜN PARA EDİP ETMEMESİNDEN ZİYADE;
İTHALATCI FİRMALARIN COĞALMASI VE İTHAL ÜRÜNLERİN ÜLKEMİZE DAHA RAHAT GİRECEK OLMASI. TAMAM NARENCİYEDE, FINDIKTA,BELLİ BAŞLI DÜŞÜK MİKTARDAKİ TARIM ÜRÜNLERİ KAZANCLI HALE GELEBİLECEK GİBİ FAKAT
ARPA YURT DISINDA 35KR BİZDE ???
BUĞDAY 55 KR BİZDE???
MISIR 12KR BİZDE??
ET 3,1 DOLAR BİZDE???
ŞİMDİ BUNLARI CEBİNDE PARASI OLAN YURT DIŞINDA GETİRECEK İÇERDE ŞU ANKİ FİYATLARIN BİRAZ DAHA ALTINDA PARAYA SÜRECEK. KAZANDIĞI PARAYI SİZ DÜŞÜNÜN. ARACININ AĞABABASI. KİM TAHIL ÜRETECEK KİM HAYVAN BESLİYECEK.
BİRDE KONUŞAN BAKAN ARKADAŞLAR, SIRADAN BİR DERNEK VEYA BİRLİK BAŞKANI DEĞİL BAKAN.
BOŞ BİR KONUŞMA DEĞİL.
DESTEKLEMELER DÜZENLİ OLACAK DİYEN BİR TEK KİŞİ BU FORMDA VARMI. DÜZGÜN BİR BİÇİMDE DESTEKLERİMİZ ÖDENECEK VE BİZE ZARAR ETTİRMEYECEKLER DİYEN????
iki kere teşekkür..BİRLİKLER COK ÖNEMLİ VE BU KONUDA ARKADAŞLAR COK CAHİL KALDIK. DÜZGÜN BİR BİCİMDE ORGANİZE OLAMIYORUZ. NASIL YAPACAZ BİZ BUNU???
elinize sağlık..
birlikten kuvvet doğar..
İYİ DİNLEYİN ŞİMDİ..
Hayvancılık yapmıyorum..
sadece çiftçilik..
kışları köyden sütü 1 tl'ye topluyorum
şehirde 2.5 tl'ye sabit müşterilerime satıyorum..
ayda 1 ton gibi satıyorum elimle taşıyorum.. satıyorum gurur etmiyorum
neye oturup ağlayacam..
ne için sızlanacam..
neyi bekleyecem yılda bir iki ödenen desteğimi..
güldürmeyin beni...
sütü aldıklarıma diyomki sizde yapın vermeyin kimseye...
peeeeee
kime anlatıyorum...
adam diyorki gardeşim sen al git beni bulaştırma...
git kaça satarsan sat..
uaw bişey demiyorum..
sadece helal olsun diyorum..
ot alıp satıyorum...
adama diyorumki sana ot için Müşteri yolluyorum.verdiği cevap..
yusuf bizden sen al git kime satarsan sat...
ee yuhhhhhhh artık..
ben daha ne diyim...
ama bu adamlar..
devletin en küçük bişeyini gördülermi erinmeden gidip masaya elini vurup dövüş çıkarıyorlar..
niye destek gelmedi...
niye kredi çıkmadı...
niye beleş bişey yok...
BEN MİLLETİME yalvariyorum.
kalk bi silkelen..
ticaret yap..
bişeyler üret..
boş durma icat et...
çık şu netten..çık şu kahvehaneden..
KALK silkelen...KALK..
bak neler oluyor o zaman..