Yem konusunda silaj üstü yem yapıyorum normal kesif yem pelet olan makineyi hazırlıyorum, yemi önüne koyuyorum, makineyi çalıştırıyorum, vantuzları ters çeviriyorum, tapayı açıyorum, karın kısmından tekme yemeyecek ya da en az yeme ihtimalim olduğunu düşündüğüm yerden(buzağı nasıl emiyor öyle) takmaya çalışıyorum, arka iki ayağını her bir ayağını 2-3 tur iple dolayıp sonra birbirine kenetleyip bağlıyorum, ipin diğer ucu da tavanda. Bu halde dahi vantuzlar memesine yaklaşınca başlıyor tepme refleksine, bazen öyle çıldırıyor ki iki ayağını da hoplat gibi kaldırıyor yere düşecek gibi, o anlarda bu hayvan üzerime düşse mahfolurum diye düşünüyorum. Yoruldum be abi yani bundan önce bi siyah holsteinimiz vardı o hayvan nasıl mazlum nasıl farklıydı anlatamam, önce memelerini silerdim sonra vantuzları takardım makine kendi kendine sağardı. Hayvan var hayvan var.. sinirlerim yıprandı valla. Bu huysuz hayvan Bomaz-hilside et, dediğim mazlum hoşstein ise pepper diye geçen simsiyah arap olanlardandı, o da döl tutmamıştı 2-3 aşılamada ve bilmiyorum o sebepten mi hırçınlaşmıştı ve sattık. Benim tecrübem simsiyah olan holsteinler uysal, tabi bilimsel bir dayanağım yok sadece tecrübe, zaten alsatçının dediği de bu yöndeydi, 2 düve var biri bu inek olan diğeri de arap olan dediğim siyah, demişti bu siyahtan iyi inek olur, diğeri için söz etmedi, orada işgillendiydim zaten biraz, bu işin içindeki insanların sözlerini ciddiye alıyorum artık