nailyetek link=topic=24480.msg200198#msg200198 date=1248900661' Alıntı:
Slm. Arkadaşım nohut işi kumar gibidir derler...ama ben katılmıyorum..bu benzetmeye...NOhut ekiminde öncelikle ne cins nohut ekeceksin ona karar vermelisin.. Yemeklik olanı var..(ispanyol, meksika..v.b.) kırmızı renkli olanı var Leblebilik...bu çeşit yemeklerde pek pişmez ve hatta hiç pişmez. profilinde Edirne yazıyo. şimdi tam bilemiyeceğim iklim nasıl orda..mesela benim bölgemde rakım 1250 ile 1300 metre...Sonbaharda kışa girerken anızı(arpa ve buğday) pullukla aktaracaksın..İlkbaharda yani Nisan 15 ten sonra Mayıs 25 kadar ekebilirsin..Ekim işinde eğer toprağınızda bu süre içinde tav oluyorsa mibzer veya Mısır ekim mibzeri kullanabilirsin. aynı zaman da serpme usulü kültüvatör veya pulluklada ekebilirsin..gübreyi pek sevmez..ama mutlaka ot ilacı yapman lazım...ya hemen ekim işi bitince atılan ilaç var, onu yapacaksın veya çıkştan sonra otlar 2 ila 4 yaprak olunca yapacaksın..eğer tarlayı iyi tesviye yapabilirsen biçerdöverle hasat yapılır... yoksa elle yolarsın ve patoza atman gerekir..saygılar..