YENİ ALDIĞINIZ MOTORU NASIL ACARSINIZ???

Ynt: YENİ ALDIĞINIZ MOTORU NASIL ACARSINIZ???

Arkadslar bız traktoru ılk aldıgımızda motor saatı 0001 di depoyu fulledık ve motor hava yapana kadar1400 devır dakıkada el gazını cekıp calıstırdık o zaman bızım uzelde calısan bır arkads vardı o soylemıstı maksımum tork devrınde calıstırın dıye daha sonra el kıtabında yazanlara gore ılk 25 saat dolana kadar 1800 devrı gecmeden 1600-1800 arası derın tarla surumu yapıp ılk bakımını yaptırdık ılk bakımda yag degısıklıklerı ve sıbop ayarı yapıldı daha sonra aynı sekılde derın surumu serı 1 50 saate kadar yaptık henuz 52 saatte ıkıncı bakımınıda yaptırdık yag fıltre degısıklıklerıve motor sıcakken sıbop ayarı yapıldı soguk ayarı 28 sentıl sıcak ayarı 30 sentıl ayarlandı 55 saatınde ıkı tekerleklı remorka 5-6 ton kum attım 7 km olan bızım yayla yoluna rampa yukarıya (dık bır rampa) normal 1 1800 devrı gecmeden cıktım donustede motoru kendı halınde rampa asagı yıne 1 duzle hıc gaza basmadan ındırdım 60 saatten sonrada allah ne verdıyse hıc gozunun yasına dumanının rengıne bakmadan her işi yaptım sonraları 250-500-750 saat bakımlarını aksatmadım her 250 saatte genel bakımlarını hala aksatmıyorum

emrah ürgüp link=topic=30856.msg262074#msg262074 date=1268682158' Alıntı:
ya zaten traktörler fabrıkada acılıyo arkadsım
büyük traktörlerde ise 200 saati aşmadan yakıt normale bınmez sen genede traktörü sağır alıstırma ver gazar ver levyeyi
arkadsım uzelde calısan bır tanıdık vardı onun soyledıgıne gore traktorun montajı tamaman bıtınce sadece motoru maksımum tork devrınde oldugu yerde depo bıtene kadar calıstırıyorlarmıs hepsı o sadece bence motor yuke gırmeden acılmaz haa su konudada haklısın 250-300 saat calısıpta pıstonlat kurum yapana kadar motorun yakıtı duzelmez oda ayrı bır mesele ama yakıtla cekıs farklı bence traktor yaktıgının hakkını bıre bır verıyorsa ne yaktıgı fazla onemlı degıl bence

ali_kockaya link=topic=30856.msg262237#msg262237 date=1268751034' Alıntı:
gittiğin yerde akaryakıt istasyonu yok mu canım.yokuşu çıktın mı inişlerde boşa alırsın.mazot tasarrufu.yada bir libya yapacan mazot orada 25 kr muş.
tmmda o kadar mozotu yolda harcıcama gider tarlalarımı sürerim daha iyi bana 9 varil mozot 2 sene yeter be :D

Arkadaşlar bende 266 golt dört çeker var bunu ilk alınca 600 saate kadar yattı traktör gölgede 2 sene ikisene sonunda tarlaya ilk soktukgitmem allah gitmem amcamda td65d var ikisini çiftte bırakıyoruz td65 iki tur atıyor sonra bağıra bağıra açıldı ama bizide azdaha rezil edecekti birde 266 tek çeker var o bile bir önceki sene td65 aman vermiyordu bu böyle olunca baya moraller sıfırdı ama işe girince kendine geldi yazında balya mak taktık balyanın tokmak arkadan yerleştirdikce motor zehirgibi oldu şimdi amcamın td65le aynı gidiyor çiftte biraz manevrası ondan iyi başlarda ondan daha seri dönüyor ve yakalıyorum biraz gazı fazla vermediğim sürece eşit gidiyoz yanlız deviri 1700 saatin üstüne çıkınca biraz mazota fazla kıyıyor

ben ılk aldım 50 saat kadar tarlaya sokmadım. sonra biraz pulluk denemesi yaptım :) sonra patosa koştum 15 gün amaaaa canını alacak gibi koştum :) şimdi yakıtıda iyi çekişide. ciğeri açıldı hayvanın :) (nh td85 )

ali_kockaya link=topic=30856.msg264249#msg264249 date=1269627955' Alıntı:
lokma takımı ve izeltaş anahtarlar lazım.sökemesini iyi yaparım.ama toplamayı beceremem.
sen traktörü aç ben toplarım kaportacıda 6 sene çalıştım belgemde var sıkıntı yaşamayız her araba topladığımızda baya bi civata artardı bunlar fazlalık derdik kenara koyardık ))))

bizde 3060 4x4 aldık 2 yada 3gün sonra harmana sürdük bizim burda patöz var ona taktık traktör devamlı 1700 1800 gazla net 20 saat çalıştı 1 ay süre ile şimdi canavar gibi bastınmı gaza kükreyecek

alim1903 link=topic=30856.msg278887#msg278887 date=1275769609' Alıntı:
benim td 65 60 saatde 50 saatini rahat çiftde geçirdim 20-25 gazla ilk geldiğnde 4.vitesle çıkmayan bayırı rahat çıkıyo
abi 60 saatte motormu açılır ya enaz 300-400 saate gelmesi lazım
bizim t5050 150 saatte daha açılmadı

zaten açıldı demedim ama güc artışı kendini belli ediyo bizim burda bi abimizle beraber aldık remorku bayırdan 4 le çıkarmıyo diye sitem ediyodu ilk geldiğinde bizimkide 3.vitese düşürüyodu şimdi remorku çıkarıyo.ama acayip yükleniyorum 20 gazdan fazlası var aşağısı yok

alim1903 link=topic=30856.msg278923#msg278923 date=1275818144' Alıntı:
zaten açıldı demedim ama güc artışı kendini belli ediyo bizim burda bi abimizle beraber aldık remorku bayırdan 4 le çıkarmıyo diye sitem ediyodu ilk geldiğinde bizimkide 3.vitese düşürüyodu şimdi remorku çıkarıyo.ama acayip yükleniyorum 20 gazdan fazlası var aşağısı yok
saten nh de gaza bazmazsan çekmez.15 gazdan sonra başlıyor yol aramaya saten :D