YENİ ALDIĞIMIZ PALAZOĞLU RÖMORK 6T

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: YENİ ALDIĞIMIZ PALAZOĞLU RÖMORK 6T

hayırlı olsun aga romork marka secımını ıyı yapmıssın cunku palazoglunun sacları kalındır ve dayanıklı romorkdur 2 yıl once bı amcama 3,5 tonluk getırdık 3,150tlye romork cok saglam herseyıyle neyse kaca aldıysan ucuza almısın :D

yukarıdaki metini okuyunca remorkun resmini tekrar inceledim.bilhassa birinci resmi.burada resimde görülen lastiklerin ortasında görünen dört köşe demir arkadaki dingil gurubunun ağırlık merkezidir.buradan yukarı doğru bir çizgi çıkaralım.bu çizgiden kasanın arka ucuna olan mesafe kaç santimse.ön tarafa da aynı uzunluğu ölçüp işaretleyelim.bu işaretlediğimiz çizgiden römorkun arkasına kadar olan bu uzunluk arka dingile düşen ağırlığın olduğu yerdir.kalan kısım ise traktörün çeki demirine düşen ağırlık olur.bu genelde 2x kilogram arka dingile,x kilogram traktöre olacak şekilde olur.(yani 6 tonluk remorkta 2 ton traktöre 4 ton lastiklere dara hariç.)ben römorkun resmini inceledim.yük dağılımı gayet güzel.burada dikkat edeceğin önemli bir konu var.yüklediğin madde ne olursa olsun.bu kasanın üzerine dikine eşit olarak dağılmış olamalı.örneğin sen 5 tonluk bir ağırlığı lastiklerden arkaya yüklersen bu traktörün arkasına ağırlık değil kaldırma kuvveti uygular.ve yolda sese yapar.eğer yükün fazlasını yada hepsini lastiklerden ön tarafa atarsan bu remorkun projesinde prensip edinilmiş terazi etkisini kullanamaz ve yükün büyük bir kısmı traktöre yüklenir.

yük dengesi butarz römorklar için çok önemli genel olarak tahıl vs. tasıyoruzzaten çift dingilin özelliği o traktöre daha az yük bindirmek yani bu römork yol için ideal
dublex alan birisi durup dururken lastiklerin inmesinden şikayetçiydi ve normale cevirdi şamrelliye ama jantlar aynı dublex jant
bizim sorunumuz tırnaklı jant 4 yıldır aynı römorku kullanan bi tanıdık war hiç oyle bi lastık yanak atma gibi bi sorunla karsılasmamış kullanan da savruk birisi mala acımaz nese olan oldu geri dönüşü yok almıs bulunduk bi kere bilgilendirdiğiniz için saolun istege bağlı havalı römork freni de takıolar jd de takıyor burda bi 6430 da war 15 lik gür-şah kullanıyor traktör frenıyle birlikte dewreye geciyor yorum ve bilgilendirdiğiniz için cok teşekkür ederim
landini de olan avantaj önlerde sürekli fren olması powerfarm vs. modellerde römork frenini sürekli kullanıcaz anlasılan walla kullanıcaz görücez korkuttugunuz kadar warmı görücez daha önce şöförlüğünü yaptığım yerde tek dingil 6t palazoğlu kullanıyordum cok güzeldi kendime bundan aldım esas bunu alma fikri babamdan cıktı
freni daha kullanmadım tam olarak çalısma prensibi nasıl?

Artık yeni römorklarda galvenizli saçta 20-30 litrelik bir su kabı koyuyorlar.birde alet kutusu ne tarafta göremedim.şöyle büyükçe bi tane olsa göz çıkarmaz.2 yıl önce tarla pulvizatörü aldım kanatlı.bir tane bahçe hortumu ve tabancası üzerinde geliyormuş.satıcı vermedi.benimde bahçem olmadığı için aklıma da gelmedi.6 ay geçti.satıcı fabrikaya bir telefon edelim yan yattı çamura battı dedi ve kaldı gitti.benden sonra köyde alanlara akıl tokmağı oldum artık herkes önce bahçe ekipmanını istiyor.çevrende aynı tarz başka marka bir remork varsa tekerlek bijonlarını bir karşılaştır.gözümü küçük göründüler.

ali_kockaya link=topic=23276.msg190989#msg190989 date=1246420872' Alıntı:
Artık yeni römorklarda galvenizli saçta 20-30 litrelik bir su kabı koyuyorlar.birde alet kutusu ne tarafta göremedim.şöyle büyükçe bi tane olsa göz çıkarmaz.2 yıl önce tarla pulvizatörü aldım kanatlı.bir tane bahçe hortumu ve tabancası üzerinde geliyormuş.satıcı vermedi.benimde bahçem olmadığı için aklıma da gelmedi.6 ay geçti.satıcı fabrikaya bir telefon edelim yan yattı çamura battı dedi ve kaldı gitti.benden sonra köyde alanlara akıl tokmağı oldum artık herkes önce bahçe ekipmanını istiyor.çevrende aynı tarz başka marka bir remork varsa tekerlek bijonlarını bir karşılaştır.gözümü küçük göründüler.
aynen katılıyorum. bana sana balon lastik ayarlarız sorun değil dediler adamlar başka şehirde nh bayisi oldular hala lastik değişecek birini bulamadım.

ali_kockaya link=topic=23276.msg190989#msg190989 date=1246420872' Alıntı:
takım kutusu sağ tarafta köyde palazoğlu geçen yıl alınan 1 tane 4t 1 tane 5t tek lastik 1 tane 6t tek dingil çift lastık war bunun bijonları onlara göre daha kalın ama aynı römorkten yok
aldığımız yer tarım kredi koop. bi su kabı iyi olurdu

aga tam tane ve balya arabası bedfordun motorsuzu çok süper iş yapar onlar eger motorun ön agırlıkları yetersizi ise dönüşlerde seni ileri iter bendede landini 8860 vardı bazı zamanlar dönüşlerde ileri kakıyodu aman dikat et dicegim o remork güzel allah kaza bela vermeden kullanmak nasip etsin

arkadaslar bizim burada hep 4tonluk römorklar kullanılır gendel 195cm-300cm ölculeri.. özel yaptırıyosan 320cm yada 350cm yaptırıyoz braz buyuk olsun diye.. ve biz bu römorklara yılardır 8-9ton defalarca yuk attık ama bişey olmadı yanlız bidefa damper kaldırıken hortumu patlattı same :) .. mesela yas kum iki kepçe atıyoruz üzeri balık sırtı oluyor..9ton civarı geliyor.. ha yolda lastiklerden korkuyoruz bi kilogramlarını kantara cıkıp göruyoruz tam 9ton oluyor ful doldurunca.. bu römorku görunce buna kum yuklense rahat 15ton alır 6tonluk demişler ama :))) bi kepce zaten 4-5 ton geliyor.. biz dip sacını 4milim atırırız.. burdaki esanflar yapar.. hatta resimleride var römorkumuzun.. eski römorkumuzu 25yıl kullandık sasinde en ufak bişey olmadı cantlarındada fakat kasası çürüdü haliyle.. bu römorka eger 6ton atılacakca tek teker bence yeterliydi.. tabi teknik konuları cok bilmiyorum bu benim kendi gözlemim.. fakat bizde budefa yaptırısak havalı frenli buyuk bi römork yaptırmayı düşünüyoruz.. dökme 7ton arpa alsın en azından.. ama ben tek tekerden yanayım en azından daha kalın bi teker kullanılsın ama tek tekerlek olsun sonucta dönuştede battıgındada cıkarması daha kolay olur cabuk batar ama cabukta cıkar.. çift tekerlekli bi römork battıgı zaman onu cıkarmak hiç kolay degil camur 4 tekere birden yapışınca artık siz düşünün.. özellikle pancarcılar bilir :) burda sadece bitane var çift tekerlek tekdingilli ama.. battıgında 7740 ford 4x4 çıkaramıyordu..

bu arada hayırlı olsun kardes gule gule kullanın ...tesekkurler paylaşımın için..

tümosancı sefa link=topic=23276.msg197748#msg197748 date=1248195556' Alıntı:
aga tam tane ve balya arabası bedfordun motorsuzu çok süper iş yapar onlar eger motorun ön agırlıkları yetersizi ise dönüşlerde seni ileri iter bendede landini 8860 vardı bazı zamanlar dönüşlerde ileri kakıyodu aman dikat et dicegim o remork güzel allah kaza bela vermeden kullanmak nasip etsin
eyvallah saol landini ağır zaten 4160 kg geliyor dediğin gibi bedford gibi 8.5 ton buğday alıyor
ceya023 link=topic=23276.msg197765#msg197765 date=1248197913' Alıntı:
arkadaslar bizim burada hep 4tonluk römorklar kullanılır gendel 195cm-300cm ölculeri.. özel yaptırıyosan 320cm yada 350cm yaptırıyoz braz buyuk olsun diye.. ve biz bu römorklara yılardır 8-9ton defalarca yuk attık ama bişey olmadı yanlız bidefa damper kaldırıken hortumu patlattı same :) .. mesela yas kum iki kepçe atıyoruz üzeri balık sırtı oluyor..9ton civarı geliyor.. ha yolda lastiklerden korkuyoruz bi kilogramlarını kantara cıkıp göruyoruz tam 9ton oluyor ful doldurunca.. bu römorku görunce buna kum yuklense rahat 15ton alır 6tonluk demişler ama :))) bi kepce zaten 4-5 ton geliyor.. biz dip sacını 4milim atırırız.. burdaki esanflar yapar.. hatta resimleride var römorkumuzun.. eski römorkumuzu 25yıl kullandık sasinde en ufak bişey olmadı cantlarındada fakat kasası çürüdü haliyle.. bu römorka eger 6ton atılacakca tek teker bence yeterliydi.. tabi teknik konuları cok bilmiyorum bu benim kendi gözlemim.. fakat bizde budefa yaptırısak havalı frenli buyuk bi römork yaptırmayı düşünüyoruz.. dökme 7ton arpa alsın en azından.. ama ben tek tekerden yanayım en azından daha kalın bi teker kullanılsın ama tek tekerlek olsun sonucta dönuştede battıgındada cıkarması daha kolay olur cabuk batar ama cabukta cıkar.. çift tekerlekli bi römork battıgı zaman onu cıkarmak hiç kolay degil camur 4 tekere birden yapışınca artık siz düşünün.. özellikle pancarcılar bilir :) burda sadece bitane var çift tekerlek tekdingilli ama.. battıgında 7740 ford 4x4 çıkaramıyordu..

bu arada hayırlı olsun kardes gule gule kullanın ...tesekkurler paylaşımın için..
saolasın abi çamur olayı aklımıza geldide pancar falan yok yani sulu arazi yok burda ama tek sorun dereden ağaç cıkarırken olur heralde yoksa güzel 8.5 ton buğday alıyor bunun haricinde bi 3 ton 4 tekerlekli bide 4 ton tunç 2 tekerlekli var onları koşcam angerye işlere
nforcer link=topic=23276.msg197843#msg197843 date=1248206946' Alıntı:
hayırlı olsun abi...güle güle kullan...
saolasın adas inşallah

hayırlısı olsun kardeşim bizim köydende baya bi alan oldu o markadan ben özel yaptırmak istedim 2 li römork ölçüler şöyle en 200cm boy 360 cm derinlik 85,90 cm arkadaşlar traktör deviri römorku dediler sen ce olabilirmi öyle bişi msj larınız bekliyorum

sabit_004 link=topic=23276.msg216389#msg216389 date=1253475495' Alıntı:
hayırlısı olsun kardeşim bizim köydende baya bi alan oldu o markadan ben özel yaptırmak istedim 2 li römork ölçüler şöyle en 200cm boy 360 cm derinlik 85,90 cm arkadaşlar traktör deviri römorku dediler sen ce olabilirmi öyle bişi msj larınız bekliyorum
425x210
kullandığım römorkun ölcüleri devrilme gibi bişey söz konusu olmadı daha önce kullandığımız römorklara göre daha geniş ve çift dilgil terazi oluşu engebeli arazide daha rahat oluyor sadece traktörü biraz fazla itiyor verdiğin bilgilere göre genişlikte sadece 10 cm fark var sadece uzunluğu farlı sana 6t tek dingil çift lastik uyar buna göre daha kısa ve alçak

Burda birinde var Jd ye takıyor adam.. arabayı dayımın arpa yüklenmişşti onu götürdüm o araba olunca hiç sarsmıyo traktörü epey ağır bişey.. şase kırmızı ilavelerde yeşil olsaymış daha yakışıklı dururmuş :) hayırlı olsn :)

eski römorkların içinde ortada zincir olurdu,kanatların dışa dağıtmaması için şimdi ortada demir var galiba...hayırlı uğurlu olsun çok güzel alet.

ceya023 link=topic=23276.msg197765#msg197765 date=1248197913' Alıntı:

Çift teker tek dingiller traktörün açtığı izden gelemediği için çamurda elverişli olmuyor...

muki39 link=topic=23276.msg216576#msg216576 date=1253555802' Alıntı:
eski römorkların içinde ortada zincir olurdu,kanatların dışa dağıtmaması için şimdi ortada demir var galiba...hayırlı uğurlu olsun çok güzel alet.
Diğer markalarda halen zincir var.. Tek Palazoğlunda boru var sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...