arkadaslar bizim burada hep 4tonluk römorklar kullanılır gendel 195cm-300cm ölculeri.. özel yaptırıyosan 320cm yada 350cm yaptırıyoz braz buyuk olsun diye.. ve biz bu römorklara yılardır 8-9ton defalarca yuk attık ama bişey olmadı yanlız bidefa damper kaldırıken hortumu patlattı same
.. mesela yas kum iki kepçe atıyoruz üzeri balık sırtı oluyor..9ton civarı geliyor.. ha yolda lastiklerden korkuyoruz bi kilogramlarını kantara cıkıp göruyoruz tam 9ton oluyor ful doldurunca.. bu römorku görunce buna kum yuklense rahat 15ton alır 6tonluk demişler ama
)) bi kepce zaten 4-5 ton geliyor.. biz dip sacını 4milim atırırız.. burdaki esanflar yapar.. hatta resimleride var römorkumuzun.. eski römorkumuzu 25yıl kullandık sasinde en ufak bişey olmadı cantlarındada fakat kasası çürüdü haliyle.. bu römorka eger 6ton atılacakca tek teker bence yeterliydi.. tabi teknik konuları cok bilmiyorum bu benim kendi gözlemim.. fakat bizde budefa yaptırısak havalı frenli buyuk bi römork yaptırmayı düşünüyoruz.. dökme 7ton arpa alsın en azından.. ama ben tek tekerden yanayım en azından daha kalın bi teker kullanılsın ama tek tekerlek olsun sonucta dönuştede battıgındada cıkarması daha kolay olur cabuk batar ama cabukta cıkar.. çift tekerlekli bi römork battıgı zaman onu cıkarmak hiç kolay degil camur 4 tekere birden yapışınca artık siz düşünün.. özellikle pancarcılar bilir
burda sadece bitane var çift tekerlek tekdingilli ama.. battıgında 7740 ford 4x4 çıkaramıyordu..
bu arada hayırlı olsun kardes gule gule kullanın ...tesekkurler paylaşımın için..