Yeni Aldığımız GünGör Hububat Ekim Mibzeri (nailyetek)

Estağfirullah Nail Abi. Iflas edersek hep beraber gümleyeceğiz zaten. O konuda sıkıntı yok :)

Asılı tip balta ayakların en güzel yanı, kontrol kolaylığı. Her araya, uca bucağa girebiliyorsun. Muhakkak söylemişlerdir ama ben yine de hatırlatayım.

Balta ayak kullanımında detaylar:

1-) asla geri gitme (bayır yukarı çıkarken bir vites düşük çık, ama çıkışta vites değiştirme) traktörü geri kaçırdığında ayaklarda tıkanmalar olur.

2-) mümkün mertebe düz gitmeye çabala. Eğim yapma zaruriyeti doğarsa, yay şeklinde değil de, açılı (köşeler oluşturarak) dönmeye çalış.

3-) hangi mahsülü ekersen ek, ideal ekim hızı 6-6.5 km/sa (seri, tempolu şekilde yürüme) hızını tercih et. Çok kişi, şanzımanlı mibzerlerde ekim hızının önemli olmadığını savunur, aldırma. Sen ne kadar hızlanırsan hızlan, makinenin atacağı tohum değişmez, bu kısım doğru ama tohumun ekilme kalitesi değişir. Çünkü hıza bağlı olarak baltaların açtığı çukurların kapanma hızı da değişiyor. Yani hız, ekim derinliğinin değişmesine neden olabiliyor. Bu nedenle en sağlıklı ekim, sürekli aynı hızda yapılan ekim.

Ynt: Yeni Aldığımız GünGör Hububat Ekim Mibzeri (nailyetek)

Hayırlı olsun nail abi ekimden sonra alan ölçeri motorun ön tekerine bağla :D

Hayırlı olsun Nail abi.fiyatını sana zahmet özelden yazarmisin abi bi mibzerde bize lazım.

nailyetek link=topic=85312.msg1019320#msg1019320 date=1440182826' Alıntı:
Arkadaşlar, bu sene mibzeri yenilemeye karar verdim ve biraz araştırma yaptım. Bizim şartlarımıza ( toprak hazırlığı, ekim zamanı, toprak durumu) balta ayaklı mibzerin daha uygun olacağına karar verdik. Gezdiğim fuarlarda bir çok markayı inceledim, bize daha yakın davranan GünGör Tarım ile irtibat kurduk ve Gökhan Özkan ın katkılarıyla; 20 sıralı uçtan yaylı balta ayaklı bir makina almaya karar verdim. 2 gün önce mibzeri teslim aldık. Beklediğimden daha özen gösterilmiş bir işçilik vardı, tasarımı ve tohum kapatıcı tırmıkları çok hoş olmuş.
Ayrıca Alan ölçer ile çalışma hızını ve ektiğimiz alanı görebilcez İnşallah. Bu alışverişte emeği geçen; Gökhan Özkan, Yüksel Güngör ve bu makina için tavsiyede bulunan diğer arkadaşlara teşekkürler.
Bende bu yıl mibzer almayı düşünüyorum. Aklımda şakalak vardı lakin teknik verileri ağır bi makina olduğunu gösteriyor. Benim traktörüm de tek çeker TD65 bg.
Sormak istediğim sizin traktör bu makinayla başa çıkabiliyormu? Bana kaçlı tavsiye edersiniz?

newharun link=topic=85312.msg1023874#msg1023874 date=1443392380' Alıntı:
Bende bu yıl mibzer almayı düşünüyorum. Aklımda şakalak vardı lakin teknik verileri ağır bi makina olduğunu gösteriyor. Benim traktörüm de tek çeker TD65 bg.
Sormak istediğim sizin traktör bu makinayla başa çıkabiliyormu? Bana kaçlı tavsiye edersiniz?
Bu mibzer 800 kg, boş durumda traktörün ön ağırlıklar olmadığı halde hiçbir sıkıntı yok, buna 250 kg tohum ve 200 kg gübre doldurduğumuz zaman her şey belli olacak. Öne 8 adet 27 kg lık ağırlık takarız, olmadı sayıyı 10 çıkartırız, yerler oldukça bayır ben yinede umutluyum. Mibzer 20 ayaklı 2,5 metre iş genişliği var, NH td 65 lerin önleri daha hafif olduğu için 16 sıra ideal olur, 18 sıralı da uyar.

nailyetek link=topic=85312.msg1023972#msg1023972 date=1443463276' Alıntı:
Bu mibzer 800 kg, boş durumda traktörün ön ağırlıklar olmadığı halde hiçbir sıkıntı yok, buna 250 kg tohum ve 200 kg gübre doldurduğumuz zaman her şey belli olacak. Öne 8 adet 27 kg lık ağırlık takarız, olmadı sayıyı 10 çıkartırız, yerler oldukça bayır ben yinede umutluyum. Mibzer 20 ayaklı 2,5 metre iş genişliği var, NH td 65 lerin önleri daha hafif olduğu için 16 sıra ideal olur, 18 sıralı da uyar.
nail abi önler kalkarsa volkan abilerden agırlık takviyesı yapak olmadı barış abinin kubodakı agırlıkları sokelım ruhu duymaz :D