yeni aldığımız case jx 100

Ynt: yeni aldığımız case jx 100

saolun arkadaşlar traktör bugün öğlen geldi adamlar içine 1 litre mazot koymamışlar kamyondan indi hava yaptı havasını almaya çalışyoduk bu sefer marş basmadı kuyruk mili değiştirilmiş bağlı olunca motor çalışmıyor adam söktü bu sefer içinden plastik bi parçayı kırdı pullukta denedik biraz çekişi çok güzel ileri geri shuttle debriyajsız gayet güzel geçiyr biraz maceralı başladık inşallah pişman olmayız sonradan

Hayırlı olsun dostum güle güle kullan shuute için diyolardı debraja basıyorsun falan demekki gerçek shutteymiş bunun üzerine nh ve case daha çok satar :)kuyruk miline geçiş sistemi nasıl oda değişcek diyolardı sizinki nasıl yine kol ilemi

tşkrler 85000 e aldık 2.5 aydır sıra bekliyoruz new holland ve case traktör yetiştiremiyomuş bayinin dediğine göre anayurtlu hidroshutle ne o kadar teknik bilgiye sahip değilim

by-edo link=topic=47759.msg460669#msg460669 date=1319572685' Alıntı:
tşkrler 85000 e aldık 2.5 aydır sıra bekliyoruz new holland ve case traktör yetiştiremiyomuş bayinin dediğine göre anayurtlu hidroshutle ne o kadar teknik bilgiye sahip değilim
yani NH TLA lar ile aynı sistemmi var..bence sıra beklediğine şükret yoksa kara düzen bi motor gelecekti bu daha iyi gibi sanki :)

anayurtlu 3105d link=topic=47759.msg460672#msg460672 date=1319572903' Alıntı:
yani NH TLA lar ile aynı sistemmi var..bence sıra beklediğine şükret yoksa kara düzen bi motor gelecekti bu daha iyi gibi sanki :)

TL-A ' lardaki Elektrohidrolik shuttle ve Powershift sistemi yok bu traktörde. Aynı 'kara düzen' olarak tabir edilen alışılmış mekanik traktör şanzımanı mevcut. Yalnız çiftçeker ve patinaj kilidi elektrohidrolik olarak yapılmış. Aynı TD-D Plus serisine benziyor yani.

...

Traktörünüz hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. :)

Holland link=topic=47759.msg460674#msg460674 date=1319573183' Alıntı:
TL-A ' lardaki Elektrohidrolik shuttle ve Powershift sistemi yok bu traktörde. Aynı 'kara düzen' olarak tabir edilen alışılmış mekanik traktör şanzımanı mevcut. Yalnız çiftçeker ve patinaj kilidi elektrohidrolik olarak yapılmış. Aynı TD-D Plus serisine benziyor yani.

...

Traktörünüz hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. :)
iyide ozaman debriyaja basmadan nasıl geçiyor vitesler.

bazı kardeşlerim anlama güçlüğü çekiyor galiba bu traktörde debriyaj aynı tl lerde ki gibi yağlı debriyaj - yani debriyaja basmadan ileri geri geçiyor önde yağ soğutucada var.
sadece kumanda kolu elektronik değil buda kalibrasyon ayarı gerektirmiyor.

Şanzıman tam senkromeçli olduğundan dolayı oluyordur belki. Ama elektronik herhangi bir şeyi yok diye biliyorum bu modellerin. Yani en azından TL-A veya Case JXU kadar gelişmiş bir mekik sistemleri yok.

Holland link=topic=47759.msg460689#msg460689 date=1319573848' Alıntı:
Şanzıman tam senkromeçli olduğundan dolayı oluyordur belki. Ama elektronik herhangi bir şeyi yok diye biliyorum bu modellerin. Yani en azından TL-A veya Case JXU kadar gelişmiş bir mekik sistemleri yok.
arkadaşım neden anlamıyorsun aynı sistem olduğunu neden kabul etmiyosun ileri geri çok rahat bir şekilde debriyaja basmdan yapıyosun aynı sistem var

marmara591 link=topic=47759.msg460682#msg460682 date=1319573573' Alıntı:
bazı kardeşlerim anlama güçlüğü çekiyor galiba bu traktörde debriyaj aynı tl lerde ki gibi yağlı debriyaj - yani debriyaja basmadan ileri geri geçiyor önde yağ soğutucada var.
sadece kumanda kolu elektronik değil buda kalibrasyon ayarı gerektirmiyor.

Debriyaja basmadan ileri geri yapmasında bir sıkıntı yok, aksini iddia eden de yok, olabilir yapabilir ama TL-A veya JXU modellerindeki gibi elektronik bir sistem mevcut değil. Anlama güçlüğü çeken kim acaba ?
...

Holland link=topic=47759.msg460689#msg460689 date=1319573848' Alıntı:
benim bildiğim tam senkromeç denilen olayı eski td ve jx lerda zaten kullanıyolardı ama debriyaja basmadan geçiş olmuyordu bunda bi değişiklik olsa gerek arkadaş debriyajsız ileri geri gittiğini söylüyor.

Holland link=topic=47759.msg460691#msg460691 date=1319574026' Alıntı:
Debriyaja basmadan ileri geri yapmasında bir sıkıntı yok, aksini iddia eden de yok, olabilir yapabilir ama TL-A veya JXU modellerindeki gibi elektronik bir sistem mevcut değil. Anlama güçlüğü çeken kim acaba ?
...
tla da ileri geri nasıl yapıyosan buda aynı bir fark yok. debriyajda aynı

marmara591 link=topic=47759.msg460694#msg460694 date=1319574144' Alıntı:
tla da ileri geri nasıl yapıyosan buda aynı bir fark yok. debriyajda aynı

Hocam aynı tamam, onda hemfikiriz. Yani ikisinde de debriyaja basmadan ileri geri yapabiliyoruz. Ama TL-A ' larda elektronik olan sistem bu traktörde benim bildiğim kadarıyla mekanik olarak yapılmış. Bunu anlatabildim mi ?
Bu konuda yanlışım varsa iyi bilen biri düzeltsin. Hayır bu traktör de elektronik, yani 'powershift' şanzımana sahip, diyen varsa çıksın açıklasın, biz de bilelim.

by-edo link=topic=47759.msg460669#msg460669 date=1319572685' Alıntı:
Yazın 80bine pazarlık yapmıştım 5000tl shutle zammı olmuş. Hayırlısı ne ise o olur. Mazot koymamak bana çok basit geliyor. Bayiler satmak için o kadar uğraşıyorsun doldursa depoyu ne güzel jest olur. Bir çuval para sayıyorsun mazot bitiyor. Olacak iş değil, kızıyorum bu bayilerin sığ zihniyetine. kız-*sw