yeni aldıgım td90nın yakıt durumu

Ynt: yeni aldıgım td90nın yakıt durumu

alınmadım kızdım

ayrıca 43 yaşındasın galiba
bunca yıl yaşamışsın
sen söyle madem öyle madem nh alanlar kaz sürüsüymüş

peki diger markaları alanlara nasıl bir yakıştırmada bulunacaksın çok merak ettim
hani şu iki ye bölünenler hani şu yag yakanlar hani şu 50 ye alıp 25 e satılanlar hani şu servisi olmayyanlar hani şu bir parça için 1 ay bekleyenler falan gibi diger markalar hakkında ne düşünüyorsun acaba

Aynı boktan traktörler farkeden ne ki .....teknoloji olarak neleri birbirinden farklı.Hala 1960 yılında kullanılan elemanlı pompa üzerindeki
hepsi aynı ben hiç birini beğenmiyorum ki.common rail dizel motorlu traktör üretsene sıkıyorsa....yok illaki eski teknolojiyle süslemeyle hersene yolacaklar komprosör koymuş yenilik olark alsın bir yerine soksun 1976 model UNİVRSAL 650M de var oyıllarda

masseysuper90 link=topic=61317.msg694073#msg694073 date=1359493878' Alıntı:
Aynı boktan traktörler farkeden ne ki .....teknoloji olarak neleri birbirinden farklı.Hala 1960 yılında kullanılan elemanlı pompa üzerindeki
hepsi aynı ben hiç birini beğenmiyorum ki.common rail dizel motorlu traktör üretsene sıkıyorsa....yok illaki eski teknolojiyle süslemeyle hersene yolacaklar komprosör koymuş yenilik olark alsın bir yerine soksun 1976 model UNİVRSAL 650M de var oyıllarda

tamam işte bende kabul ediyorum hepsi aynı
peki bu çiftçi hangi traktörü kullanacak ekonomisi normal bir çiftçiyse

çiftçeker zaten türkiyed bulunan arazilerin yapısı boyutu falan degerlendirilirse türkiye geneline uygun degil buna bende katılıyorum
tabi çok zor şartlada lazım illaki
misal 4 traktörümün sadece 1 tanesi çiftçeker
özellikle küçük arazilerde misal 4-5 dönüm tarlaya giriyorsun yarım dönüm yerden dönüyor çiftçeker traktör buda sinir bozucu aynıyerde tekçekerle oldugu yerde dönem imkanı varken nedenyarım dönüm yerden dönelim ki
fakat tartışmamız tek çeker çift çeker olayı degil hangi markadan alacagız sonuçta nerdeyse hepsinin eksi yanı var

durumu iyiyse, yaptığı işe bakıpta beklentisi fazlaysa neden almasın dayıya??? akıl var mantık var lütfen...

Türk çiftçisi kendini kaz yerine koymaktansa biraz araştırma yapsa da istediği özelliklerin olduğu traktörleri bilse keşke.Hepimiz değil içimizden çok bilen bazıları :)

'masseysuper90' abimize laf yok uslubu biraz alışılmadık olabilir ama bi çok yorumu gayet objectiftir kanımca tecrubesinden yararlanılacak bi abimizdir.. söylediklerinede katılıyorum..fakat son bi kaç yıldır nh biraz degişim geçirmeye başladı rekabet ortamı artınca bir kaç yıl önce ürettigi traktörlerde basit yenilikler bile yoktu direk kaporta yeniliği dışında ve çok pahalılardı uzel in yoklugunda piyasada tek kaldılar zaten tumosan ve başakta piyasada yoktu dogru dürüst ama erkunt çıktı hızla geliştirdi kendini sonra tümosan piyasaya asıldı iyice ve ital markalarda bir bir pazara girdi yeni modelleriyle newholland ın tekelini kırdılar.. git gide nh de kendini yenileyecektir ama tabi adamlar piyasayı ellerine almışlar onun için yavas yavas herseyi yapıyorlar zaten herhalukarda satılıyorlar fanatigi çok taa eski 640 kullananlar hala nh yi aynı kalitede zannediyor malesef.. nh den uzel den başka markaya binmeyenler konfor ve rahatlıgı da mukayese edemiyor malesef..

konu sahibi bence yakıtından sen memnunsan başka kimseye sormana dahi gerek yok sonucta ona bi para bagladın için rahatsa ne mutlu sana başkasının ki isterse yakıtsız iş yapsın.. güle güle kullan traktörünü..