Ynt: yeni aldığım td110 ve $akalak diskli mibzer
Ali SARAÇ link=topic=57336.msg617507#msg617507 date=1343525225' Alıntı:
Traktor bayiideydi begendik aldik lastik falan belirlemedik standarti buymus
kardeş ben azda olsa bir tahminde bulunayım ozaman
genelde bayiler fabrikadan siparişle traktör istiyor isterkende genelde marka ve modele göre traktörün standart fabrika çıkışı 1 bazen 2 bazende 3 lastik opsiyonu olabiliyor
senin traktör bir ihtimalde olsa bayiye bir müşterinin pazarlık yapıp sipariş vermesiyle gelmiştir sipariş verirkende yanlış bir seçim yapmış olabilir müşteri ve bu nasılsa 110 beygir buna en büyük lastik bile olur nasılsa güçlü çekişini azaltmaz der malum bizim millet herşeyin büyügünü sever
daha sonra bir ihtimal pazarlık bozulunca traktör bayide yanlış lastikle kalmıştır onuda sen almışsın gibi
bir ihtimalde yine aynı şekil bir müşteri pazarlık yapar bayi fabrikaya sipariş verir normal standart lastik lerden
traktör gelincede lastik ebatını begenmez bu küçükmüş inceymiş kalınmış vsvs gibi bahaneler üretip almaktan vazzgeçer bunu gören bayide elinde nasılsa herbayide bolmiktarda lastik ve jant oldugu için müşteri diger lastigi begenmedi şuan büyük alstik takalım demiştir ve servise fabrikaya falan yani bilenlere sormadan kafasına göre degiştirmiştir jantı ve lastigi
bunlar olmuş yaşanmış şeyler
benim traktörümdede oldu td65d dt deilk gelen lastik kalındı bizde fabrikadan tekrar istesek zaman geçerdiye ellerindeki traktörü aldık adamlarda lastik ve jant boldu hemen degiştirdiler
birde dediign gibi kolalrı sen yenisiyle degiştirsen daha uzununu taksan busefer hidrolikte kaldırma kapasitesi düşecek güç kaybı olacak oda kötü
ama ben şuan dikkat ettim mibzerde nerdeyse her marka traktör de aynı sıkıntı var bende gmg (güngörün yan kolu) marka mibzer var 3 traktörümede taktım ne ayar yapabiliyorz ne başka bişey mesafe çok yakın sonra bir aparat verdi mibzer aldıgımız yer
biz bayi aracılıgıyla isteyince üreten firma yolladı nerdeyse 20cm falan arttı aradaki boşluk
hatta o 2 parça aparatı takmadan önce mibzer td65d dtde takılıyken hidroligi kaldırdım dügmeyle ve azdaha çamurluklar parçalanıyordu çatırtıyı duydugum anda indirdim hidroligi ufak çiziklerle kurtardım
bence mibzerine o aparatı almanı tavsiye ederim
tabi diger alet ve ekipmanlarda durum nasıl olur onu bilmiyorum
inşallah tüm sorun düzelir traktöründe