YENİ 6' LI 10 NUMARA NECİP TUTMAZ PULLUĞUMUZ BUGÜN ARES İÇİN GELDİ 2011...!!!

Ynt: YENİ 6' LI 10 NUMARA NECİP TUTMAZ PULLUĞUMUZ BUGÜN ARES İÇİN GELDİ 2011...!!!

Yorumlar için tekrar sağolun arkadaşlar....;)

doganbey1 link=topic=38751.msg333034#msg333034 date=1296418405' Alıntı:
aga be bu Necip abiyle bi görüşsen bizim Tümocanada bi pulluk yapsa kaça gelir acaba? 3 lü 16 numara yada 4 lü 12 numara pulluk. özellikle bu tarz pulluk istiyorum

Bugün 4 ' lü 14 ve 4 ' lü 16 numarayı sordum. 4 ' lü 14 için 2500 TL ve 4 ' lü 16 içinde 3000 TL dedi. Tahminim 3 ' lü 16 yıda 2500 TL ' ye filan yapar heralde. Telefon numarasını yazıyorum. İstersen yarın ara bir sor. Alipaşalı Erkan yönlendirdi beni dersin yardımcı olur. Çünkü ben ona söyledim. Arkadaşlar görünce isterler ben sana yönlendirecem...:D

Necip Tutmaz

Tel: 0532 435 84 52

samsunbafra link=topic=38751.msg333035#msg333035 date=1296418468' Alıntı:
erkan ,sürdüğü tarlaların ürünü b0l 0lsun.... :)bu pulluklar ne kadar yer alıy0r,genişliği ne kadar...6 lı biraz büyük kaçar ve parça tarlalarda başlarda ç0k yer kalır,burdan gördüğümüz kadarıla sağlam duruy0r...tabiki,yatakların ve 0kların kalitesini burdan bilemeyiz....pulluğu güzel yapmışlar ,şu tekerleğin duruşu t0prağ dik duruy0r,tekerlek kullandığımız zaman ,pulluğun ağırlğı tekerlekte kalıy0r,haliyle yaş sürümlerde tekerlek t0prağa batıy0r ve pulluk ayarı b0zuluy0r,tekerleğin yatağını dik değilde yatık yapsalar,traktörün peşinde pulluk daha rahat gidceğini düşünüy0rum...bende ,kendim pulluğu hidr0lik ayarlı ve lastik tekerlekli yaptıracağım..tşkr....

Sağolasın Ayhan abi. Bu pulluklar çim ayarına göre 1.8 - 2 metreye yakın yer alıyormuş. Biz disk pulluklardan dolayı başlarda çok yer kalmasına alıştık. Daha ufak takıncada traktörün arkasına yakışmıyor. Hem ters çizi atınca traktörden çıkık olması kenar boylarını sürerken kolaylık oluyor. Sınır boyuna fazla yaklaşmadan sürebiliyorsun. Bana kalsa ben arkasına ekte yaptırırdım. Ama babamlara anlatması zor oluyor. Ekipman alırken sözümü çok dinletemiyorum. Belki 7 ' lide yaparız diye düşünüyordum. Ama çok uzun olacak ve traktörden taşacak diye istemiyorlar. Gerçi JD ve Valtra ' dan çok dışarı çıktı. Ama bizimki öyle olmadı. Bizim traktör onlara göre geniş. O yüzden tarlada iyice ayarlayınca sonucu göreceğiz. Bakalım tekerlek izini tam kapayacak mı diye. Kapamazsa bu seferde 7 ' li olsaydı iyi olurdu diyecekler. Ama Necip abi gerekirse yaparız dedi. Problem olmaz dedi. Çok rahat bu traktör bu sabanı götürür dedi. Zaten o CLAAS ' lara oralarda çok pulluk yapmış ve CLAAS ' larlada çok ilgili birisi. Bizim traktörü görünce şaşırdı. Modifiyeler ve temizliği çok ilgisini çekti. Çekişlerinide çok iyi biliyor. Hatta pulluğu ısmarlarken bana pulluk büyük ona göre traktörün ne dedi. Bende CLAAS problem olmaz dedim. CLAAS ' sa o zaman problem değil dedi. Bu pulluğu duymaz dedi. Pulluğun malzemesinide özellikle kalın olsun dedik. Gerçekten sağlam yapmışlar. Okları filanda kendileri yapıyorlarmış. Çok pulluk ürettikleri için Afyon ' dan filan getirmiyoruz zahmetli oluyor. Hepsini kendimiz basıyoruz dedi. Bu hafta 13 tane sade pulluk teslim etmiş. Genelliklede büyük çiftçilere çalışıyorlar. Bizde bir hafta pullukların gelmesini bekledik. Hazırdakilerin hepsini satmış. İşleride sade pulluk diyebiliriz. Yaz, kış sürekli pulluk üretiyorlar. Diğer ekipmanlara o kadar önem vermiyorlar. Tekerlek konusuna gelincede dediğin doğru olabilir. Ama biz o kadar çamurda bir sürüm yapmayız diye düşünüyorum. Tekerleği sadece ikilemede filan çok derin sürmek istemezsek ayar vermek için kullanacağız. Ama dediğin gibi çamurda çeltik yeri sürenlere yatık olması gerekebilir.

türkaysan_35 link=topic=38751.msg333041#msg333041 date=1296418744' Alıntı:
güzel bir pulluk tercihi bence hayırlı uğurlu olsun bizden de bir 40 lı katlamalı aysan alırsın artık :)) trakyada dönerli pulluk tercih edilmiyor bunu bende çözemedim bizim ege de ise artık düz pullukların yüzüne bakan yok ama ben şunuda anlayamadım trakyada aysan sız tillersiz ekim de yaptıramassınız sayın çiftçilerimize ege de ise aysan nın yüzüne bakan yok tuhaf demi:)))

Aramıza hoş geldiniz. Açtığınız konuda paylaştığınız disk tiller vidyosu arkadaşım Meriç ' e ait. Sizden disk tiller ve tiller gibi birkaç tane ekipman aldılar. Gayet memnunlar. Aysan olarak bizde döşemenlerin 29 ' lusu var. Fakat arkasında komple tırmık takılı. Yani kombine diyebiliriz. Birde Aysan markasının 21 ' lisi var ve onda da komple tırmık takılı. Bizim köyde pek katlamalı aysan kullanan yoktur. Bizim tarlalarımız ufak ve parçalı olduğu için tarladan tarlaya geçerken sürekli aç kapa ve pim derdi olduğu için tercih etmiyorlar. Birde arkasına komple tırmık koyuyoruz. O yüzden bize yetiyorlar. Ama ileri doğru ektiğimiz alan büyürse o zaman katlamalı bir aysan alabiliriz diye düşünüyorum. Belki 45 ' lide olabilir. Ares için problem değil. Meriç ' leri tanıyorsanız. Onların ekipmanlarının ebatlarını biliyorsunuzdur. Bizde sizden bir aysan alırız fark etmez ayağımız alışsın...;)

Ağır abi link=topic=38751.msg333069#msg333069 date=1296419749' Alıntı:
Hayırlı olsun renk uyumlu olmuş ares ile ;)

Rengi özellikle bu tarz çift renk istedim. Uyumlu olsun diye. CLAAS ' ın yeşil rengini yaptırmak biraz pahalıya maal oluyor. Yoksa CLAAS yeşilide yaptırırdım. Ama böylede güzel oldu. Eskiyince CLAAS yeşiline boyarım...;)

Ynt: YENİ 6' LI 10 NUMARA NECİP TUTMAZ PULLUĞUMUZ BUGÜN ARES İÇİN GELDİ 2011...!!!

Hayırlı olsun Erkan Abi...Ama bi konuda yanlışsın bu pulluk Alpler veya Ünlü ile kesinlikle bir tutulmaz aynı işi yapamazlar alakası bile yok bendeki 6 ' lı 16 numarayı biliyorsun kalitee farkı var bi sefer...

Hayırlı olsun Erkan pulluk fiyatıda uygunmuş ama valtra ve john deere ye küçük değil mi bu pulluklar.Paylaşıma tşk.

-silivrilimeriç- link=topic=38751.msg333141#msg333141 date=1296421595' Alıntı:
Hayırlı olsun Erkan Abi...Ama bi konuda yanlışsın bu pulluk Alpler veya Ünlü ile kesinlikle bir tutulmaz aynı işi yapamazlar alakası bile yok bendeki 6 ' lı 16 numarayı biliyorsun kalitee farkı var bi sefer...

Sağol Meriç. Sizin pullukları tabiki iyi biliyorum. Ama 10 inç bir pulluk için fazla para vermeye gerek yok zaten. Ama sizinki gibi 16 numara veya 14 numara bir pulluk alcak olsak. O zaman Ünlü ve Alpler ' den birini tercih ederdik. O tarz pulluklarda Ünlü ' nün otomatikleri benim ilgimi çekiyor. Ama şuan o tarz bir pulluk almaya gerek yok. Biliyorsun bizim avlu içini pulluk dolu...:D

doganbey1 link=topic=38751.msg333142#msg333142 date=1296421805' Alıntı:
tamam aga ararım. bu agalar pulluk alıyomu bea:D bizim eki pullukları okutsak:D:D

Zaten firmaları pulluk firması. İkinci elde alırlar heralde. Sormadım. Ama alırlar diye düşünüyorum. Biz ikinci el vermeye gerek duymadık. O yüzden sormadım.

hayırlı olsun bilmiyorum ama o traktörlere 6 lı 10 numara ufak.tabiki topraklarınız ne kadar ağır bilmiyorum.paylasım için tşklr.videolarınıda beklıyoruz

Yorumlar için tekrar sağolun arkadaşlar....;)

ranger link=topic=38751.msg333153#msg333153 date=1296422563' Alıntı:
Hayırlı olsun Erkan pulluk fiyatıda uygunmuş ama valtra ve john deere ye küçük değil mi bu pulluklar.Paylaşıma tşk.

Sağol. Fiyatları uygun. Ama demir bu aralar pahalı o yüzden artabilir. Valtra ' nın derin sürüm pulluğu 6 ' lı 16 numara. John Deere ve bizim Ares ' inde 4 ' lü 18 numara pulluklar. Yukarıda da ayrıntılı anlattım. Bu pullukları genellikle ikileme tarzı işlerde kullacağız o yüzden daha büyük inç gerekmiyor. 7 ' li olarak alabilirdik. Ama çok uzun olduğu için yollarda dönmesi problem oluyor. Bugün fotoğraflardaki garaja sokarken baya zorlandım. 70-66 ' yıda garajdan çıkarmaya üşendik. Garaja dönerek giriliyor. O yüzden az direksiyonu kırdına pulluk aniden dönüyor...:D

doganbey1 link=topic=38751.msg333162#msg333162 date=1296422906' Alıntı:
tamamdır aga ben bu dayıyı ararım. senin aracı olduğunu söylerim

Ara bir defa aramaktan bişey olmaz. Yardımcı olurlar.

hayırlı olsun ares güzel pulluk güzel john güzel valtra güzel ares başka güzel trakda paylaşmak dahada güzel [move] sev-*-ss[/move]