Hocam 30 m3 yem karma çok ciddi bir büyükluk ve ciddi bir maliyet. Onu kullanan feyz hayvancılık 1000 sağmal 100-200 kuru dönem hayvan besliyor düve besliyor ve o adama tam geliyor sizin kaç hayvanınız var böyle birşey düsünüyorsunuz? Yani simdi size ornek olarak kafanizda 30m3 canlanması için şunu söyleyim hafriyat çeken 40 ayak kamyonlar (30 ton hafriyat yüklüyolar en az) 18m3 geliyor 30 m3 nerdeyse 2 tane kırkayak kamyonu dolduracak yemi yapar. Çok ciddi bir büyüklük.Selamün Aleyküm Yem karma makinasız hayvancılık verimli olmaz mazot fiyatları gün geçtikçe artıyor ilerde 6 TL yi görür gibi bende araştırırken bağzı çiftliklerde elektrikli yem karma gördüm biraz daha araştırıp Türkiye'de satışı olan İtalyan marka fimax ile görüştüm fiyat aldım ve makinalarının. Özelliklerinden bahsettiler elektrikli yem katmanın diğerine nazaran daha uygun olduğunu gordüm Eşref abide bu konuda bir açıklama yapmıştı mazotla çalışan makina elektirikli çalışan ekipmandan orta vadede pahalı olduğunu söylemisti ve daha da beni cezbetti
Bu sistemi de Feyz Hayvancılık kullanıyor mantıklı düşünülürse kârlı bir sistem sadece kurulumu yani ilk satın alındığında masraflı size soracağım sorum var işin yavaş yavaş ciddileştiğinin farkındayım ve temkinli yaklaşıyorum fimax bayisine gideceğim ciddi bir görüşme yapacağım gitmeden önce bir kaç sorum var
İlk olarak bu makinaların fiyatını yazayım
30 metreküp sabit yem karma makinası 160.000 TL
30 metreküp konveyör buda karılan yemin
dağıtımını yapıyor 115.000 TL
Avantaj olarak gördüğüm şey 1 traktör eksik çalışabilir yani ilk başta eğer kepçeli bir traktör ise, yemleri makinaya yükler ardından dağıtacak olan römorkörü takar yüklemeyi yapabilir aklıma yattı 30 metreküp tahmini ne kadar hayvanı yemler 750 sağmal hayvan düşüncem var fakat hiç belli olmaz üst limite çıkılabilir arazimizi aldık 80 dekar bir çorak arazimiz vardı yanindakileride alıp birleştirdik oraya yapacagiz şuan bazı kurumlar için fizibilite hazırlayıp projemizi yapacağïz sizin görüşünüz nedir size mantıklı mı gelir yoksa boş bir sistemmidir